reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Sorki ale na tel. Nie moge znalezc edit.
Kuba niczym prawdziwy facet nie zostawi butelki
Z piciem dopoki nie wypije wszystkiego. A w ogole to nadrabia zaleglosci w piciu z pierwszych miesiecy zycia kiedy to nie chcial pic wcale.

reklama
Musze dokonczyc wino z tej okazji :-)
Dzieki za wsparcie!

Flo geniusz Ci rosnie jak nic! Mia potrafi pol dnia kopac pilke, golfa jeszcze nie wymyslila :-))

Azula - nigdy nie słyszałam jakoby cynamon uczulał, na pewno nie jest na liście tych popularnych alergenów
Make Nicely Spicy Baby Food with Cinnamon | The Homemade Baby Food Recipes Blog
używam do Maksiowego jedzonka od dawna, Maks uwielbia! Kaszka, owsianka - obowiązkowo z cynamonem. Ja się z nim zresztą specjalnie nie cackam, bo nie ma po kim mieć skłonności do alergii i nigdy na nic reakcji alergicznych nie miał. Orzechy czasem jada ( np tarte jako posypka do kaszki). Miodu nie dawałam, bo sama nie lubię i po prostu nie miewam w domu. Zresztą miód nam nie potrzebny do szczęścia, natomiast akurat orzechy dla wegetariańskiego dziecka są pożądane ze względu na kwasy omega -3.

azula - owszem orzechy to bardzo silny alergen, z tym, że głównie dla dzieci, które mają skłonności do alergii. Nie mniej jednak na początku powinno się je podawać ostrożnie i obserwować, jak nic się nie dzieje, to mozna podawać, z tym, że lepiej tak jak Flo podaje rozdrobnione.

hej, hej:-)
witam się i od razu żegnam - jutro o 6 rano:baffled: mam pociąg do Gdyni, nie chcę nawet myśleć o której muszę wstać:baffled:
Majuska - zdrówka dla Ciebie i Paćki! i dla Pani Żaby, jeśli by się zaraziła :-D
Ollena - dobrze, że zrobiłaś test, przynajmniej się nie stresujesz...
Zoyka - dla Ciebie też zdrówka :-)
Flo - fajnie, że Maks potrafi sam sobie zorganizować rozrywkę:-)
kłaczek!!! brakowało tu Ciebie dobrze, że wróciłaś i że wyjazd się udał:-)
Coś jeszcze miałam, ale przecież skleroza to siostra moja rodzona (nawiasem mówiąc, kto ubierał tą aktorkę do reklamy?? zrobili coś bardzo dziwnego z jej figurą:baffled:)

Byliśmy dziś u neurologa, wszystko w porządku (nawet to, że Kacper pomimo umiejętności chodzenia nadal woli poruszać się na czworaka) poza... siedzeniem okrakiem, ale to, dzięki Zoyce, zupełnie mnie nie zaskoczyło:-D

Hej,

Ból gardła minął ale męczy meni katar. Blee..

Olena - super,ze zrobiłaś test. Cieszę się razem z Tobą.

Andzike nie mogło być inaczej z Kacprem. Baw się dobrze :)

Flo kupiłam to : Najlepsza GARAM MASALA PREMIUM 50g od Ale_Raj (3441647237) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Skład taki jak napisałas , z cynamonem i kardamonem. Gdzie ja czuję curry ? W kazdym razie ani smak ani zapach mi nei pasują. Dzwine w sumie bo skład dobry i w moim guście smakowym.

hej,
No @ juz przyszla nad ranem, wiec wszystko jasne i moglam poczekac z tym testem.
Jezuu jak dobrze!!!! Wy sobie zdajecie sprawe, ze nie ja nie moglabym urodzic tego dziecka wiec stad taka a nie inna reakcja i kamien z serca!

Moi od malego cynamon dostaja a orzechy Patryk od niedawna bo to najbardziej niebezpieczne jedzenie dla dzieci, najwiecej zakrztuszen i uduszen jest przez orzechy wlasnie. Patryk je pod czujnym okiem minimum dwoch osob;) no chyba, ze rozdrobione dawac ale jeszcze nie kupowalam takich.

Slyszalam, ze u Was upaly, zazdroszcze... u nas 5 stopni pierwszy raz z rana :( czuje, ze tego weekendu nie spedzimy na plazy.. :(

Smy som.
Ollena, widze ze luzik! Gratuluje jednej kreski!:-D
Zoyka, curry to tez mieszanka, w garam masala powinnas czuc kumin, troszke imbiru, kardamonu, sporo kurkumy... Typowy zestaw indyjski/pakistanski itd. U nas czesto gosci jeszcze tandoori masala.

Kurcze forum mi sie rozjechalo na boki. Zawsze miescilo sie na stronie, a teraz na dole suwak, a tu... burdello bum bum. Wielkosc liter po staremu, czyli to nie kwestia niekontrolowanego powiekszenia.

Ostatnia edycja:
reklama
Melduje się z Gdyni,podroz minela spokojnie,wspolpasazerowie malo rozmowni,więc moglam się w spokoju oddac lekturze :D udalo mi się zlokalizowac busika do Jastarni i wlasnie w nim siedze. Kierowca co prawda wyglada jakby byl na ciezkim kacu,ale mam nadzieje,ze to tylko takie wrazenie...

Do góry