reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Kłaczku Hej ! dobrze, że już jesteście cali i zdrowi i że już drukujesz :-D

Byliśmy u doktorki..to nic, że wychodząc z gabinetu po nas zapytała, czy to nas tak było słychać przy wchodzeniu do przychodni:rofl2:...mój bachor był dziś totalnie na NIE, odmóżdżyła wszystkich po kolei...niestety , ale jest antybiotyk, Paćka zawalona flegmą, że hej , ponoć jeszcze chwila i mogło by być zapalenie płuc, zreszta jak pani doktor usłyszała mój kaszel to tez mi kazała iść po antybiotyk, tak więc prawdopodobnie to moje samopoczucie może wynikać z tego zawirusowania:sorry2:, ale w sumie dziwne to, bo ja sie ogólnie czuje dobrze, mam pałer, rypię, bachora ogarniam i chałupę , tylko jestem taka zaflegmiona...
U lekarza była z nami Pani Żaba..niestety Patrycja nie pozwoliła jej zbadać:-D zażyczyła sobie wszystkie rodzaje naklejek Dzielny Pacjent na odchodne:-D, potem w aptece kolejny "sajgon", żeby się nie darła musiałam kupic jakiegoś durnego lizaka niby na gardło, bo mi sie juz kreatywnośc wyczerpała...w sklepie na zakupach u nas w GSie sajgon, wszystkie babki chodziły i pytały co to się dzisiaj stało Patrycji, zakupiony na mięsnym kabanos załatwił ciszę jedynie na 5 minut. Drżę na samą myśl spędzenia jutrzejszego dnia z moim bachorkiem:laugh2:

Misia w razie tego popołudnia w Krakowie to może uda mi sie wyrwać, no ale to Paćka musi byc zdrowa, a to jest mało realne o tej porze roku.

Ollena spokojnie, poczekaj do terminu @, a jak się zabezpieczasz?? masz tą Mirenę?

reklama
Ollena - zrób sobie test, choć ja raczej obstawiam, że to hormony tak na Ciebie mogą działać. Przy niektórych tabletkach tez piersi potrafią urosnąć nawet o rozmiar lub więcej i bywają bardzo bolesne. Kup Clearblue DIGITAL-a i wszystko będzie jasne.

Cześć,

Gardło dalej boli. J właśnie wrócił z Apteki bo stwierdził,ze lepiej jak na noc cos wezmę. No i mam Theraflu zatoki.

Na kolację zjadłam pół główki czosnku :)

Flo - garam masala do ryżu z jabłkami ? Kupiłam ta przyprawę a właściwie mieszankę przypraw i za diabli mi nie podchodzi do potraw na słodko. Użyłam do kurczaka (do panierki, Jarkowi smakowała a mi nie. To curry, kmin rzymski i inne .

Klaczku dobrze,ze wróciłaś, ze wróciliście zadowoleni i zdrowi. Cieszę się,ze wyjazd się udał wszyscy zadowoleni.

Majuska czyli do lekarza poszłyście w ostatniej chwili. Ufff. Zdrówka Wam życzę. Ty tez idź do lekarza.

Zoyka, czosneczek jest mniamniusny! :-)
Majuska, bywa - dzieci nie zawsze sa na TAK. Karol w tamta strone lecial "z piesnia na ustach", z powrotem urzadzil dziki cyrk od momentu wejscia do samolotu i wyl jeszcze dlugo po starcie. Jakis facet 3 rzedy dalej rzucal glupie komentarze, wreszcie rozumiem czemu tacy ludzie nie biora po ryju - bo matka ma dziecko na kolanach i nie ma jak podejsc, walnac w morde. Dosc, ze czasem jest ok, a czasem dziecko ma pod gorke i nie poradzisz. Grunt, zeby Packa szybko wyzdrowiala.

Hej,
U mnie @ nadal brak, nie wiem kiedy powinnam miec termin, chyba 8.
Katrina nie biore tabletek, mam Mirene. Tym sie troche pocieszam ale jednak nie zdarzalo sie zeby nie przyszla po miesiacu od poprzedniej.
Cycki nadal odpadaja.

Mia dala po garach... o 21.30 obudzilismy ja duskusja, nie spala do 0.30, przekladalam z lozeczka do lozka, bujalam, mowilam do niej, spiewalam, NIC. Przekladala miska i lale z miejsca na miejsce, histeryzowala i tak na okretke, w pewnej chwili to kopala nogami i wrzeszczala.. koszmar.

Majuska zdrówka dla was obu.Zoyka walcz z bólem gardzieli u nas szałwia jako gulganko gardzielkowe sie sprawdza w takich przypadkach.Kłaczku nie rozumiem czemu zaraz w mordę ??? przecież facet Cię oraz Karolka lżył słownie więc tez słownie należało mu odpłacić,a wygadana i elokwentna to Ty jesteś.Więc facet by miał za swoje:tak:Ollena zrób test bo 8-mego było wczoraj lepiej coś wiedzieć

Ollena - przeczytaj co ja Ci napisałam, ale ze zrozumieniem. Hormony tak działają - wiem, że masz Mirene tak jak ja - ona też wydziela hormon, tak jak tabletki, z tym, że jej "pole działania" jest mniejsze. Jesli to tylko pod wpływem hormonu piersi Cię bolą, to widocznie Twój organizm tak reaguje. Ja teraz miałam @ po 36 dniach... więc może lepiej zamiast się tyle stresować zrób po prostu test i nie gadaj głupot, że to za duży stres, bo denerwowanie się czekaniem na @ wcale nie jest mniejszym stresem, a może trwać dużo dłużej.

Tym bardziej weź po d uwage, że gdyby jednak test wyszedł pozytywny (w co raczej wątpię) to może trzeba byłoby zrobić jakieś dodatkowe szczegółowe badania - czy spirala nie zagraża umiejscowieniu zarodka. O tym tez pomyśl.

Katrina no na szybko przeczytalam i zle zrozumialam.
Poczekam do jutra i zrobie test ale mam nadzieje, ze masz racje i to tylko hormony ale dziwne, ze tak nagle mam inaczej. Pocieszam sie tym, ze sluzu w ciazu duzo bialego a ja mam prawie sucho.
A tak btw to zaden zarodek mnie nie interesuje, serio.

reklama
Ollena - ogarnij się - a jeśli (teoretycznie) byłabyś w ciąży i okazałoby się, że dziecko rozwija się ze spiralką w główce.... to chyba powinno Cie zainteresować. Zrób test i będziesz spokojna, ja tym razem tez się przed okresem dziwnie czułam. Po prostu każdy hormon, każde jego stężenie działa inaczej.

Do góry