reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Andzike no tak ,chodziło ten właśnie tekst . Wygląda na to,ze pomyliłam piosenki !

hmm.. posłuchałam. Nie znam kawałka ale tekst o dziewczynce kojarzy mi się z Bi Italian. Dziwne :)

Chłopaków mamy super,już to kiedyś pisałam !

Julka w tej sali zabaw dziwnie się czuła. W jej wieku była tylko jedna dziewczynka a tak same 6, 5 i więcej latki, które latały,skały i wrzeszczały.

Wiecie jaka ona jest już kumata ? Gdy je np kolację to jak skończy odnosi talerzyk do zlewu a np pestkę z owoca do kosza . Na pilota od TV mówi :pilo:

reklama
Jestem worem, Paćka kilka pobudek w nocy, kaszlała, teraz jak ręką odjał...czyżby piątki wystartowały:sorry2:

Nie no chłopaków też mamy super, oczywiście:tak::tak::tak:

a to ja tą calcedonię pamiętam, bardzo mi się podobała, wzruszająca....udała im się ta reklama;-)

Andzike jest dla mnie dowodem na to, że tycie jest w głowie..pół blachy ciasta i chce tłuszczu dokupywać:-D:-D:-D ja na górę też nie narzekam, ale z odwłoka mogłoby mi troche ubyć;-)

Flo podziwiam za pierogi:tak::tak: wszystkie kobiety robiące dobre pierogi są dla mie boginiami..

Poszperałam trochę w dr googlu i mam podejrzenie, że coś mi sie dzieje z zatokami, dziś mnie potwornie łeb naparza, te zawroty głowy i gorycz w gębie to tez może byc objaw....cóż, musze się jakoś pocieszać:-D

Zoyka, widze, że z Julki rośnie kolejna Pani Porządnicka:-D, znamy to:-D nie spaprajmy tego, rozwijajamy, a już za kilka lat nie będziemu musiały sprzątać :-p

Cześć,

U nas nawet ciepły i słoneczny dzień się zapowiada.

Majuska mi gorycz w ustach kojarzy się z wrzodami albo kamicą woreczkową albo z ciążą. Zrób Ty sobie podstawowe badania.

Zapisałam Julkę na bezpłatną konsultację integracji sensorycznej. Akcja odbywa się w ramach Ogólnopolskiego tygodnia Bezpłatnych konsultacji SI. Idziemy w piątek. Mam nadzieję ,ze wszystko gra ale zachwiania równowagi i te piski i krzyki JUlki mnie jednak niepokoją. Tak piszczy i krzyczy ze potrafi mi sie zatkac ucho.

Majuska "fantazja jest od tego aby bawić się na całego"-to odnośnie porzadnickich dziewczynek bo Amisia też swojego brudnego pampka wywala sama do kosza i uwielbia ścierać,zamiatać itp ale jakoś nie wierze w naszą emeryturę od sprzątania:-:)no:.A zatoki to ciężka sprawa tez mam i mus nosić czapkę.Co do chłopaków to nie wiadomo który przystojniejszy:-D,a dziewczynki śliczne .A reklama z nadzieją na dziewczynkę była super ,a M mi nie wierzył:-)Trochę słoneczka więc jakiś spacerek nam się szykuje:tak:Miłego poniedziałeczku:-):-D

Ostatnia edycja:
Zapisałam Julkę na bezpłatną konsultację integracji sensorycznej. Akcja odbywa się w ramach Ogólnopolskiego tygodnia Bezpłatnych konsultacji SI. Idziemy w piątek. Mam nadzieję ,ze wszystko gra ale zachwiania równowagi i te piski i krzyki JUlki mnie jednak niepokoją. Tak piszczy i krzyczy ze potrafi mi sie zatkac ucho.

My właśnie jesteśmy w trakcie diagnozy SI, w środę idziemy na kolejne spotkanie, a potem na kolejnym omówienie diagnozy. Fajna sprawa.

Zoyka pierwsze spotkanie to wywiad z rodzicem, mnóstwo pytań o ciążę, poród, wczesne dzieciństwo. Kiedy dziecko zaczęło siadać, raczkować, chodzić. Pytania o reakcje na dźwięki, dotyk, inne dzieci, kontakty z ludźmi, reakcje na obcych itp. Pod koniec pani poprosiła mnie, abym wyszła, by zobaczyć reakcję Stasia, gdy zostaje sam. Za chwilę mnie poprosiła, ale Stasiek nawet nie zapłakał, był tam wszystkim zachwycony. Tam jest mnóstwo trampolin, materaców, takich klocków wielkich, huśtawek.

Na środowym spotkaniu będzie testowany Staś pod względem różnych nadwrażliwości na dźwięk, dotyk itp.
No a potem diagnoza.
Terapia SI ma na celu wyrównanie nadpobudliwego układu nerwowego. Trwa to 6 m-cy zazwyczaj. Zależy od intensywności problemu.

Andzike reklama boska:-D A na łóżku też się jeszcze zmieścisz rozumiem :)
Zoyka modeleczka cudna:-)

Ja ostatnio nie mam weny, bo dopadła mnie myśl (jak taka siekiera wali mnie po łbie i spać nie mogę) że mojemu dziecku zęby nie wyjdą! Adi ma dwie jedynki na dole i cisza.:baffled: Chłopakom zęby wychodziły normalnie, trochę później około 7-8 miesiąca życia. Jedynie co mocne mają skubani, starsi może mieli dwa razy zakładane plomby, a Kaci białe perełki. Kamilowi musieli tylko mleczne jedynki na dole powyrywać, bo się skubane tak trzymały, że stałe rosły obok, jak u Yorków:happy:

Na zawał zejdę. Młoda jeszcze nie chodzi i wątpię czy do gwiazdki zdąży, bo nawet nie chce stać bez trzymanki.
no to się wyżaliłam.....

reklama
Angelka - nie wiem czy Jula jest nadpobudliwa,ale to jej dziwne zachowania( zaciskanie nóżek, kręcenie rączką i wykrzywianie nóżek) które o 6 miesiąca jej życia budzą mój niepokój to myślę ze na tle emocjonalnym (EEG wyeliminowało padaczkę i ADHD).
Mi o Terapii sensorycznej mówiła neurolog dziecięca i bardzo polecała. Cieszę sie ze mi się udało zapisać na konsultację.

A Stasia dlaczego diagnozujesz ?

Axa nie panikuj. Ada ma czas na chodzenie. Moze chodzić w wieku 14 miesięcy np i to jest prawidłowe :)

Do góry