reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Zoyka koszmarna sytuacja, tez dostalabym bolu glowy! A Jaro jak to facet... Mars moj tez by sie tak zachowal na pewno. Ostatnio jakas sytuacja byla ze on zawinil i mu powiedzialam, ze na bank on by sie na mnie wydarl gdybym to ja zrobila to przyznal racje, ze na pewno by krzyczal..

Julka sliczna, wreszcie to ubranko wzgledne, tzn te rajstopki i sukienka.
A wole terazniejsza piosenke z Intimmisimi.

Azula Amelka dorosla, ze hoho!

reklama
No właśnie, ponoc takie się cuda działy na sesji Julki, a efekt rewelacyjny :tak::-)
Azula, jestem w szoku, jaka Amelka elegantka:-)

Piękne dziewczęta nam się porodziły na 40-tkach :-D

Zgadzam się z przedmówczyniami, chłopaków też mamy super :-D
Ale fakt, że dziewczyny wyglądają zjawiskowo :-)

Wymęczył mnie dzisiejszy dzień, połączone siły dwóch babć wykończą najtwardszego zawodnika:baffled: na szczęście jutro mam wolne to odreaguję :-)

Szukam w okolicy jakiegoś "klubiku" dla dzieci, gdzie mama mogłaby chodzić z Kacprem - dni będą coraz bardziej szaro-bure, więc dobrze, żeby mieli jakąś rozrywkę... Niestety, wszędzie jakieś zorganizowane "warsztaty" za 50-60zł za godzinę...:szok::no: Jak Kacper był maleńki to byłam tu - Kalimba : zabawne zabawki do zabawy - dziewczyny nauczyły mnie jak wiązać chustę, zjadłam pyszne ciasto i pogadałam z innymi mamami, których kilku - kilkunastu miesięczne dzieci bawiły na podłodze... Takie coś by mi się przydało, tylko trochę bliżej, bo Kalimba jest na drugim końcu miasta:sorry2:

Zoyka - współczuję nerwów, na samą myśl, o tym co czułaś mam ciary:szok: dobrze, że wszystko się dobrze skończyło :tak:
Majuska - ja się dziś zaczęłam zastanawiać czy jakoś nie powinnam dostać okresu, przez zamieszanie w pracy zupełnie straciłam rachubę:sorry2:

Jedziemy jutro z sąsiadką do outletu Intimissimi :-D muszę nabyć coś w swoim rozmiarze, bo wszystko jakieś za luźne i za wielkie się zrobiło...:no::crazy::no::wściekła/y::szok:

Zeżarło mi baaardzo długiego posta, robię drugie podejście.
Coś mnie dziś omroczyło, starą kretynkę , i sobie wymyśliłam ruskie pierogi na obiad. No i tkwiłam pół dnia i lepiłam, lepiłam, lepiłam. Przynajmniej mam już jasność co do jednego - Maks lubi.
Majuska- Paćka ze spineczkami jakaś taka bardziej podobna do Ciebie. A w ogóle to z jej ciemną karnacją to w różach może sobie chodzić całe życie!
Co do mdlenia i mulenia - kciuki trzymam żeby było jak Ty chcesz, a i tak będzie jak ma być ;)
Ollena - i dzieciory super i otoczenie, ale tym razem to Twoja stylizacja rządzi ! Super!
Andzike - zupełnie mnie też nie ruszył ten róż na Kacperku, widocznie mu pasuje.
Azula - no no, Amelka zrobiona , dorośle wygląda!
Zoyka - foty faktycznie niezłe mimo zmęczenia materiału. Szkoda, że sztafaż cały czas ten sam. A co do zgubienia Julki - koszmar, współczuję. Na to jest tylko jedna rada - z oka nie spuszczać na sekundę. A J. to kopnij w odwłok, bo się jak palant zachowuje.
Misia , Katrina - słusznie, brońmy honoru płci męskiej - jeszcze się te dziewczyny będą bić o naszych ślicznych chłopaków!

Wiecie co - telewizji nie oglądam, ale też mam swoje reklamowe "wqrwy", a co. Ostatnio : po pierwsze IKEA - za debilną kampanie uliczną " niegrzecznie jest " - bo to się odwołuje do XIX wiecznych koncepcji na temat grzecznego dziecka i nie wiem co za geriatryczny fiut to wymyślił.
A po drugie: Lot, z hasłem " kawa i kanapka w samolocie mogą być tak dobre jak w kawiarni" - zaprawdę, zaraz zacznę latać, w szczególności do NY i Pekinu, żeby sobie tę kawę i kanapkę spożyć. Matoły.
A w materii rozmiarów...ech...Cyc z ciąży i karmienia wyniosłam w stanie w zasadzie nie zmienionym, za co wdzięczna jestem naturze ale odwłok :no: hmmm, to nie jest ten rozmiar który bym lubiła, o nie...

Edit: Andzike - doczytałam Twojego posta - no ja też szukałam czegoś takiego i też wymiękłam przy zajęciach zorganizowanych - papranie się farbami za 70 zł? Przecież my się potrafimy upaprać w domu całkiem za darmo i na pewno gruntowniej niż na zajęciach. Szukaj pod hasłem "bawialnia" - Misia mi podpowiedziała takie rozwiązanie i faktycznie znalazłam coś w okolicy,a le jeszcze nie zdążyłam sprawdzić.

Ostatnia edycja:
Flo - dzięki za podpowiedź, poszukam bawialni.
I melduję, że pierogi ruskie też lubię, bardzo. Chociaż dziś nawet to nie robi na mnie wrażenia - u mamy Pawła zjadłam pół blachy ciasta pleśniak i mdli mnie na samą myśl o jedzeniu:no: ale warto był zgrzeszyć, bo ciasto było świetnie:-D

Pogodziłam się ostatnio, że wagę sprzed ciąży odzyskam najprędzej w drugiej ciąży - wciąż mam prawie -10kg niż przed zajściem w ciążę mimo, że jem normalnie. I zdecydowanie nie jest to rozmiar, który lubię, wolałabym odzyskać swój cyc i tyłek :wściekła/y:

Zoyka! mi chodziło o zupełnie inną piosenkę :-D O tą!
pubblicità calzedonia 2006 - YouTube
Tyle, że to reklama Calzedonii z hasłem "Mamy nadzieję, że to będzie dziewczynka". Myślałam, że to Cię wzruszało jak chodziłaś w ciąży z Julką, bo mnie rusza cały czas :tak:

reklama
Do góry