reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
Dziekuje Wam!
Ide zaraz do Tesco szukac jakiegos szamponu Silver! Loreal na bank bedzie jak nic tanszego nie znajde.. jestem desperate housewife! ;-))

Flo nie wiem co zrobimy, wyslemy ja do PL jak ktos sie zgodzi :(
Jestem szaro bura blondynka z natury..

Wow a wlasie fryzjer w DDTVN mowi ze hitem tej jesieni jest rozowy zloty blond! Ja wlansie mem zloty, bez rozu niestety ;-)))))

Ostatnia edycja:
Heloł :-)
Wczoraj większość dnia spędziła u nas koleżanka z synkiem, po chwilowej zabawie i kategorycznym "nie" po tym jak Kacper walnął Kubusia w głowę:baffled:, chłopaki bawili się raczej osobno;-) potem wpadła jeszcze sąsiadka z Felicją, więc miałam małe przedszkole:-D między Felicją i Kubusiem jest tydzień różnicy (Kuba jest starszy), a to Felicja próbuje już wstawać, stabilnie siedzi i raczkuje, Kubuś posadzony jeszcze się gibie :-) jednak co dziewczyna to dziewczyna :-D

Chłopaki

Zobacz załącznik 586018Zobacz załącznik 586019
Żuczek stoi pod blokiem, zrobimy go na pewno, rozglądamy się dwutorowo - za silnikiem do niego i za VW Touranem:sorry2:

majuska - zdrówka kochana! no niezły byłby numer z ciążą, jesteś pewna, że to nie to? :-)
Ollena - moja mama stale używa jakiegoś szamponu do włosów farbowanych na blond - właśnie wypłukujących żółty odcień. Mi się jeszcze na żółto zafarbować nie zdarzyło, ale kiedyś koleżanka zrobiła ze mnie Wiedźmina:baffled: wyciągała mi z pod czepka pasemka do utlenienia i tak się zapędziła, ze wyciągnęła prawie wszystkie włosy :-D oj pięknie wtedy wyglądałam, naprawdę pięknie:baffled:
Współczuję sytuacji z psiną... my pewnie szukalibyśmy innego mieszkania.
Flo - słowa uznania dla pływającego samodzielnie Maksa. I dla Ciebie też, że poradziłaś sobie z kupą na basenie :-)
katrina - fajne butki :-) dziś w outlecie kawałek drogi od nas są przeceny do 90% między innymi na ubrania dziecięce, szkoda, żem niemobilna :wściekła/y:

Wczoraj przyszło oficjalne zaproszenie na wyjazd, zwany oczywiście "warsztatami" - trzy dni w Jastarni... Po debacie z Pawłem, Kacprem, mamą i szefową zdecydowałam, że dojadę na jedną noc - daruję sobie bieganie po lesie z zamkniętymi oczami, będąc prowadzoną przez resztę zespołu (zadanie na pracę zespołową i zaufanie - "uwielbiam" takie akcje:no::wściekła/y:), a dojadę tylko na podsumowanie naszej faktycznej pracy przy Projekcie i kolację.

I oczywiście jak już podjęłam decyzję i ją wszystkim zakomunikowałam to złapałam nerwa, stresa, nie wiem czy robię słusznie, nie wiem jak mam zostawić mojego małego syneczka itp itd...
Bycie matką to przesrana sprawa... :-D:-D:-D

Uzylam Loreala i normalnie jestem w szoku jaki jest efekt! Jeszcze raz i bede platina;) jeku zeby mi tylko wlosy wszystkie nie wylecialy..
Andzike ja zawsze przy pasemkach myslalam sobie w duchy zeby fryzjerka wyciagala wiecej tych wlosow do pasemek, chcialam miec wiecej i wiecej i wiecej blondu! :-)
Kacperos boooski! :-) moge zrobic rezerwacje na ziecia? :-)

http://www.bistromama.pl/2013/10/zupa-curry-z-kurczakiem-jabkiem-i.html dzis zrobilam ta zupe, pieknie pachnie :-))

Ostatnia edycja:
Hej
Mam może głupie pytanie, ale jakie rękawiczki mam kupić dziecku? Bo na zimę to planuję zakup kombinezonu z załączonymi rękawiczkami, ale co teraz?
Andzike - ojej, takie zabawy to rzeczywiście jakaś niedorzeczność.
A jeśli o "porzucenie" dziecka chodzi - czasem się zastanawiam, czy to nie jest trochę jak z psem. Bo wielokrotnie widziałam psy które u weterynarza/fryzjera zachowywały się skandalicznie, dopóki opiekun był w pobliżu i sprawiały wrażenie że umrą jeśli wyjdzie, a po jego wyjściu zmieniały się w aniołki. Bądź co bądź Kacper nie jest do Ciebie przyklejony non stop, przecież zostaje z babcią na co dzień. Więc jak chcesz jechać to jedź, będzie dobrze!
Chłopaki świetne, Kacperek takie nonszalanckie pozy przyjmuje ;-)

Ollena - a jak wygląda różowy blond? Ja zawsze chciałam mieć zielone włosy (w czasach, kiedy było to nierealne). Raz sobie zrobiłam indygo na łbie, było cudne - do pierwszego mycia, kiedy to zbrązowiało. Teraz sama nie wiem, czego chcę i straszę paskudnymi odrostami.
Ja podobnie jak Andzike, szukałabym innego lokum dla siebie i psa. Ale wiem, że to może być trudne. A jest jakieś uzasadnienie tego zakazu trzymania psów, czy taki po prostu kaprys?

Taki zolty blond z dziwnym polyskiem. Ale nie powiedzialabym ze rozowym gdybym sie nie dowiedziala;)
A co do psa to w kontrakcie jest zakaz trzymania zwierzat, mnostwo ludzi ma mimo to. Wiele razy straszyli, ale teraz niby wszstko wykupil nowy wlasciciel i bedzie to respektowane, beda listy z wypowiedzeniem.
My nie chcemy sie wyprowadzac, mamy mega czyste (bez grzyba a o to tu latwo) mieszkanie, bardzo cieple i blisko wszystkiego. Poza tym musielibysmy cala papierologie zwiazana z dofinansowaniem do czynszu zalatwiac od nowa a to koszmar i moglibysmy nie dostac. Ja powiedzialam, ze jak bede musiala sie wyprowadzic to juz tylko do PL.

Po spacerze:-)witam piateczkowo:-DFlo zazdraszczam basenu ale w obecnej sytuacji wydatek 40 zł na godzinę pływania nie wchodzi w grę:no::-(Do zapłacenia oprócz tego co zawsze w tym miesiącu dochodzi OC oraz kurs który M zobowiązał się zrobić we własnym zakresie w związku ze zmiana pracy.No jeszcze chyba szczepienie Amelki .Andzike świetne chłopaczyska:-D,a że się leja to normalka.Zoyka Julcia tez w którymś momencie zacznie wstydzić i tez kryć się za mamą /tatą przed obcymi.Fajnie ,że jest taka otwarta i chętna do ludzi.Amelka tez taka jest i tez niektóre dzieci przed nią uciekają .Ale po jakimś czasie się przekonują i bawią się z nią.A nie wiem czy wam pisałam ,że M zrobił mi masło orzechowe:-D:-D:-DPycha:-):tak:jest z tym roboty ale polecam przepis wzięty z neta:tak::-)Z tym ,że wychodzi tego naprawdę niewiele ,a znika błyskawicznie:-(.Lece do garów

Ollena - oczywiście przyjmuję rezerwacje na synową, ale muszę Cie uprzedzić, że Mia nie jest jedyna na liście :-D
Właśnie wróciliśmy z kawy u sąsiadki :-)

Zobacz załącznik 586118Zobacz załącznik 586119Zobacz załącznik 586120Zobacz załącznik 586121Zobacz załącznik 586122Zobacz załącznik 586123Zobacz załącznik 586124Zobacz załącznik 586125Zobacz załącznik 586126
Ehhh... przypomniałam sobie jak mi było dobrze z synkiem w domu... :sorry2:

Flo - odnośnie porzucenia Kacpra - to chyba ja mam z tym zdecydowanie wiekszy problem niż Kacper, który przecież zostanie z tatą i babcią...

Ostatnia edycja:
reklama
Andzike z tego co widzę, zwłaszcza na pierwszej focie to sąsiadka raczej nie kręci zbytnio Kacpra, raczej to co mogłaby wnieść do związku w posagu:-D:-D..co do wiedźmina..podobałabyś się mojemu staremu:-p:-D jedź na te integracje kobieto i nie histeryzuj już:no::-D:-D...co do "zmieniających" sie psów u fryzjera i weta, mam to na codzień, święta prawda, czasem właściciel za pierwszym razem nie dowierza mi na słowo, że jego pies nie będzie zażynan ani żywym ogniem palon, dopiero za którymś są w stanie zostwić swojego sierściucha sam na sam ze złą groomerką ..i dopiero wtedy mogę go obciąć jak należy i robota trwa średnio o 40 % czasu krócej..co do ciąży..teoretycznie jest możliwe, niby tabletki biore regularnie i przykładnie ( ale TY tez brałaś:-p ) no i jakiś tam seks się uprawia:sorry2:, dzis mnie też lekko rano muliło, ale już przeszło:sorry2:

Flo ja zawsze byłam dla Ciebie pełna podziwu jak Ty ogarniasz 5 psów, więc co tam taka basen-kupa i strzelająca pielucha;-):-D,nie wiem jakie rękawiczki, jedynie czego jestem pewna to, że powinny być w kolorze czarnym:-D...zielone włosy:-D:-D..wariat:-D:-D

"Spinecki" ( tylko proszę nie szydzić z zajebistego rowerka, Patrycja go lubi;-):-D )

DSCF5036.jpgDSCF5037.jpgDSCF5043.jpgDSCF5046.jpg

Te rajstopki i polarek właśnie wczoraj w Lidlu nabyłam, niestety różowe, ale była jeszcze wersja zielona i ta zieleń kompletnie nie pasowałaby nam do niczego, a zwłaszcza źle komponowałaby się z żabą:sorry2:

Zoyka wracając do sesji Julki ( bo wcześniej mi uciekło:sorry2: ) ja tam uważam, że raz na "ruski rok" czas powinno sie dziewczynke tak wystroić, każda z nas chyba chciała kiedys być księżniczką, chociaż przez 5 minut, prawda?? :))))) Jula wygląda ślicznie i robi boskie minki:-D Miałas rację, stary cały podjarany bo dostanie chyb az ubezpieczenia więcej niz auto warte ( takie ma super auto :-D :-D)

ide rypać....baj

Załączniki

• DSCF5036.jpg
    DSCF5036.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 79
  • DSCF5037.jpg
    DSCF5037.jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 75
  • DSCF5043.jpg
    DSCF5043.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 76
  • DSCF5046.jpg