reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Majuska - masz całkowitą rację, Kacper faktycznie bardziej był zainteresowany "posagiem" Felicji niż nią samą :-D zauważyłam, że woli starsze dzieci, mama poznała inną sąsiadkę, która opiekuje się chłopcem młodszym od Kacpra o miesiąc i przyjeżdża ze swoim dwulatkiem - Kacper zupełnie nie potrafi się bawić z tym młodszym, za to za starszym biega z zabawkami i robi to co on :-D
Dobra, już nie histeryzuje wyjazdowo. No może trochę... W co ja mam się ubrać na kolację??? :szok::-D:szok:

Proszkom ufać nie można, jak będę chciała zajść w drugą ciążę to też je zacznę brać :-D Nawiasem mówiąc Paweł od połowy października będzie w domu tylko na weekendy (od poniedziałku do piątku przez 3 tygodnie będzie robił ogród w jakimś wielkim parku logistycznym Gliwicach). Jak ostatnio pracował w ten sposób, to w któryś szalony weekend zaszłam w ciążę - antykoncepcyjne działanie tabletek nie miało szans po tygodniowej rozłące:-D

Paćka i spinecki boskie :-D Lowelek też :-D

azula - pokaż ten przepis na masło koło nas na osiedlu rośnie orzech, mama wraca z każdego spaceru z torbą orzechów :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć,

Dzisiaj miałyśmy sesję nr 3. Ale to juz nudne i było zmęczenie materiału. Julka absolutnie nie chciała pozować. latała , rozwalała i piszczała. Dzisiaj była piękna pelerynka jakby z futerka w kuleczki i do tego cudny czapko-beret. Wyglądała jak arystokratka, ale nie jestem pewna czy Pani Agnieszka uchwyciła jakieś dobre ujęcia z rozrabiającej Julki. Ostatecznie w sesji pomagała kotka Lola. Wymyśliłam żeby ja zawołać z podwórka bo tylko ta kotka była w stanie na chwilę zatrzymać biegająca Julkę. Kotkę wkładałyśmy do kosza z przykrywą i Julka otwierała denko a kotka wyskakiwała i była mega radocha. No zobaczymy jak wyjdzie.

Flo - różowy blond jest super. To platynowy blond z odcieniem różowego.

Majuska
- do twarzy Patrycji ze spineczkami :)

Andzike
- fajny Kacper się juz robi i zazdraszczam, ze macie znajomych z dziećmi i może z nimi obcować :)

Andzike przepis Masło z orzechów włoskich /ok. 0,5 kg, duży słoik/:

• ok. 500 g obranych orzechów włoskich
  • 2-3 łyżki oleju (roślinnego, a najlepiej tłoczonego na zimno; byle nie oliwy z oliwek)
  • 2 łyżki miodu
  • 3-4 szczypty soli
Orzechy wyłożyć na blasze do pieczenia i prażyć przez około 10 minut (ja prażyłam w 120 stopniach, jednak ważne jest tylko to, by temperatura była niższa niż 160) - należy podglądać orzechy, by się nie zrumieniły; wystarczy, że brązowa skórka zacznie widocznie odstawać.
Po tym czasie orzechy krótko ostudzić i partiami przekładać do dużego ręcznika lub czystej ściereczki. Zawinąć szczelnie i dokładnie wygnieść (kręcić, miętosić :)) tak, aby po rozwinięciu znaczna część brązowej skórki odpadła od orzechów. Oczyścić tak wszystkie, a następnie przebrać z łupinek i wrzucić do dużej miski. Zblendować na gładką masę, dodać olej, miód i sól (wg proporcji, jednak polecam próbować co jakiś czas, bo Wam może pasować inna kombinacja soli i miodu).

Przełożyć do słoika i... spróbować powstrzymać się, by nie zjeść całości od razu :). Szczególnie, gdy upiecze się świeży chlebek...
Majuska jak Patrycja nosi spinki.Amelka je zdejmuje za sekunde

Packa cudna z ta swoja karnacja! :-)
A co do tych strojow Julki to ksiezniczka moze ale nie w tego typu kieckach;)
W kazdym razie te sesje za czesto, moze dlatego Julka bojkotuje.

witajcie

Andzike - jedź między ludzi, raz na jakiś czas to nawet zdrowe dla psychiki,

Majuska - u nas były takie same rzeczy dla dzieci, ale tydzień temu, koleżanka tez kupiła dla córeczki, Patrysia z Żabą.... super duet (w dodatku ze spineczkami i na rowerku).

Mój monsz jakieś 3 tyg. temu wyciagnał ze strychu rowerek po Alince w celu przemalowania go - jest różowo-fioletowy, a ma być niebiesko-fioletowy, elementy z "kujewami" jak to mówiła Alinka na królewny juz zostały odklejone.
Ciekawe kiedy synuś doczeka się tego rowerka.

Zoyka - wiesz wszystko ładnie pięknie, ale dziecku szybko się nudzi modeling. Może jeszcze ostatecznie Julka nie zdecydowała się na kariere modelki.

Ollena - przeważnie w budynkach wielorodzinnych (apartamentowcach) jest zakaz trzymania zwierząt. U nas jest może ze 2 takie domy i tam nie wolno posiadać zwierzaczka. Po prostu nowy właściciel będzie egzekwował wykonywanie tego rozporządzenia.

Flo to dobre pytanie. W sumie też powinnam kupić rękawiczki ale się jeszcze nie orientowałąm. W tamtym roku Julka miała z jednym palcem na sznurku.

Olena - i jak smakowala zupa ? Wygląda smakowicie ale smak curry ?

Azula - kurczę , takie masło musi smakować super i no i to bomba zdrowie w sumie jest. Jeśli na oleju rzepakowym, z miodem - samo zdrowie.

Andzike
tez jestem zdania,ze na jedną noc spokojnie jedź. Ale musisz sobie obiecać ze nie będziesz wisiała an telefonie i pytała jak Kacper.

Mam nadzieję ze JUlka modelką w dorosłości nie będzie. To trudne robić sesje pozowane z takim małym dzieckiem które ma w nosie ustawki i pozy.

a Ubranka, cóż. Wyboru nie miałyśmy bo firma Krasnal robi tylko do chrztu.

katrina ja jestem ciekawa tylko jak to sprawdza? jest mnostwo psow, niektorzy maja po 3... beda chodzic po domach i sprawdzac kto ma psy?

Zoyka zupa przepyszna! nie spodziewalam sie takiego efektu a Mia tak wsuwala, ze jestem pewna, ze bede ja robic :-)

Azula Patrycja nosi spinki tak do 5 minut:sorry2:..te co są na fotkach zaginęły już w akcji dziś w żłobie:sorry2:...mam jeszcze kilka:-D

Odnośnie orzechów... dzis sie dowiedziałam, że jak jest przymrozek to w pierwszej kolejności orzech gubi większośc liści i faktycznie, ide do GSu na zakupki, a tam gdzie orzechy rosna przy drodze, liści po pas..no bo przeciez dzisiaj u nas było rano -5 stopni:sorry2:
Misia jak tam wypadzik w Bieszczady?..ponoć wczoraj śnieg tam padał:-p

Zoyka, ja widze po ubiorach Julki, że u Was jeszcze całkiem ciepło, u nas kurde regularna zima:no:

Azula prycisnije jednocześnie klawisz Alt i Shift, albo Ctrl i Shift, a jak to ci nie zadziała, to kup nową;-)

reklama
Majuska u nas w dzień tak ze 12 stopni tylko wiatr mocny. Rano jest ze 2 stopnie , potem 12-14 i od 18 znowu zimno.

Julka spinek nie lubi dlatego stosuję motylki :)

Do góry