reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

No udało mi się dobić do lapka. Od kilku dni mój szanowny monsz siedzi i samochody ogląda (do kupienia), więc mam utrudniony dostęp, na szczęście mam kontakt ze światem dzięki nowemu nabytkowi.

Tak jak Ollena Wam pisała - u nas wczoraj było ciepło (bliżej Dublina bardziej niż ciepło), a dziś od rana i u nas jest bardziej niż ciepło i oby jeszcze tak jak najdłużej.... chwilo trwajjjjjj!!!!!!
Mały śpi jak zabity od 11.30, w nocy spał niespokojnie (chyba trójeczka), a rano go na śpiąco ubierałam, żeby pójść do Lidla na zakupy i całe szczęście, że tak rano poszliśmy, bo z tej dzieciowej promocji to dostali tak zawrotne ilości rzeczy, że szok. Nasz Lidl od czwartku ma być zamknięty przez 2 tyg. i być może dlatego mało zamówili, albo mało dostali - byc może tez dlatego. Monsz teraz pojechał po Alinkę do szkoły, więc mam chwilkę dla siebie.

reklama
A Mia nic nie oglada, interesuja jak reklamy czasami ;-) ale to 2 sek!

Katrina korzystajmy bo to jeszcze 2 dni i koniec..
Axa to moze od dziecka zalezy, moje goraczkowaly po kazdej szczepionce.

Axa Kubula po żadnej szczepionce nie gorączkował, może był nieco marudny ale tylko tyle. Ale za to każdy ząb to łzy, temperatura i tak dalej.
Dziewczyny zazdroszczę Wam pogody u nas deszcze, chłód i ciemno... Gdzie ta polska złota jesień ja się pytam.
Kubula ma fiksacje bajkową :-( w sobotę wzięłam go do naszego łózka, wzięłam lapka - odpaliłam Świnkę P. i tak z bananem w łapce i Peppą na ekranie dał nam pospać nieco :-D no prawie do 10.

Hej!

No poświęce się i zaproszę na kawę:sorry:, bo te od kaw juz dawno zapomniały o swoich obowiązkach:no::no:;-)

Wczoraj juz podczas drugich reklam na Awatarze odeszłam do krainy Morfeusza:-(...to moja wielka zmora, powieki są tak ciężke, pomimo iż nie chcę, same się zamykaja i doopa:-:)-(, jak sobie z tym radzić???

Udało się wczoraj zamienić Króla Lwa na Jasia i Małgosię:-D, ale nie było żadnej fascynacji, nie wiem czy nie wrócimy do lwiej krainy:sorry:
zbieram się dziś wreszcie do Łańcuta....o dziwo świeci jakies słońce u nas:cool2:

Majuska Krol Lew jest piekny, nie zabieraj jej tego! ;-) a tak serio Krol Lew to moje dziecinstwo... piekna sprawa, d dzis rycze jak bobr ogladajac TA scene.

No to kawa.. Ja znowu z ranca sie budze i nie spie, jeszcze przed Mia.
A co do wieczornego snu to ja juz nie walcze, 21 jestem w lozku, czytam do max 22 i ide spac, co z tego ze dlugo nie moge usnac ale nigdy nie mam tak, ze poloze sie i odlot..

Majuska nie ogląda się TV w pozycji do spania bo zaśniesz na siedząco podczas reklamy spacer do WC buźka pod bieżącą studzienną wodę i filmik zaliczysz.Tak serio ja też usypiam bo oglądam TV w sypialni i niestety często nie dooglądam do końca:-(

Dzien doberek. Ale sie dobrze spalo. Kubula tez dzis sie nie krecil tylko dwa razy wstawalam, zeby go przykryc. Alinka wyprawiona do szkoly, Kuba nakarmiony, ale cos jeszcze spiacy, to zmykamy polezec jeszcze.

Ja przekladam bilet do PL na swieta... :(

Dziewczyny musze Wam napisac jako pierwszym.
Jak wiecie mialam zielona karte do USA ale przekroczylam mocno pobyt poza granicami USA i dlatego karta juz jest nie wazna.
Stwierdzilam, ze nie lubie Irlandii i raczej juz nie polubie, PL kocham ale nie ma tam dla nas przyszlosci, wiec jako, ze tesciowa kiedys napomknela o USA zaczelam kombinowac cos w tym kierunku.
Mm sceptyczny bo on ma kase tutaj i mowi, ze mamy raj i wolalby nie zostawiac IE, namawia mnie zebym zostala tu na cacy ale ja nie chce..
Zadzwonilam do tesciowej, tesciowa sie zgodzila nas sponsorowac, potrwa to min 8 lat, bede miala prawie 40, dzieci beda duze i dlatego mm mowi ze nie chce za bardzo zaczynac wszystkiego od nowa w wieku 40 lat...i do czego ja go namawiam.
Ja juz nawet wybralam miejsce, chcialabym sprobowac tym razem na Florydzie, kupic tam dom itd. Juz zaczynam dowiadywac sie jaki tam bedzie najlepszy zawod dla mnie bo tu moge zrobic studia lub kurs a tam licencje i od razu pracowac.
Sadzicie, ze oszalalam?

Ostatnia edycja:
Ollena do odważnych świat należy:tak:Masz się gdzie zaczepić, jako tako z językiem ,zrobisz kurs,licencję i dlaczego nie masz odkrywać Ameryki?????:eek::-D:cool:

reklama
Ollena nieco oszalałaś ale to dobrze :-) zmiany sa dobre a czasem trzeba zamknąć oczy i skoczyć :-) Ja tego nigdy nie potrafiłam a teraz żałuje.

Do góry