reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Majuska ja mówię o meblach robionych ponad 10 lat temu:
szafa z serii PAX - ponad 10 lat temu kupiona stoi a ta kupiona 4 lata temu zaczęła się rozsypywać w czasie składania :-( Komody z serii malm - podobnie.
MALM Komoda, 6 szuflad - okleina dębowa bejcowana na biało - IKEA
System PAX - Kombinacje i wyposażenie wewnętrzne - IKEA
nasza szafa była ciężka jak ... i jeszcze jedno - dokupiłam 2 półki i się wygięły - ze starymi się NIC nie dzieje.
Nie pamiętam jaka była ta ich kanapa - tzn. jak się to nazywało.
A jeszcze jedna rzecz: mamy identyczną szafkę na tv jak moja przyjaciółka - nasza kupiona 4 lata temu ... dramat. Jej stoi z 15 lat :-D

reklama
Misia, poki co zachowanie bardzo ukladne!

Kurcze, HK jest be, a dla chlopcow co? Ja unikam ciuchow w Spidermany, Ben10 (to jest dopiero debilna bajka!) itp., jedyne co toleruje to Thomasa i Carsy, przy czym Thomasa niechetnie. Carsy lubie - sympatyczna kreska, zabawny rysunek.

Jutro musze doogarniac chalupe, we wtorek tylko kwiatki zniesc do salonu... Bo tego sie nie da wczesniej.

Hej
Misia - Emel - zdecydowanie tak, papucie zdecydowanie nie, ale to moja osobista nienawiść do kapci jako zjawiska przeze mnie przemawia.

Ja dziś znalazłam zimową kurtkę która mi się spodobała:
Kurtka - KappAhl, Moda & Ubrania w sieci
ale cena mi się nie podoba.
Buty musimy jakieś kupić. I tak cud, bo kupione wiosną buciki dotrwały do teraz, ale zaraz zaczną być przyciasne. No i nie mogę kupić zimowych, tylko takie na jesień, a z zimowymi poczekam.

Kłaczku - te roślinki to wiedzą, że je kochasz, więc na pewno będą chciały dożyć do Twojego powrotu. Może się tylko troszkę zahartują.

Axa - bardzo sympatyczny pokoik. Ja też wykańczam Maksiowe lokum i też się będę niebawem przechwalać. Fajne jest takie urządzanie, nie?

Ollena - skręca mnie z zazdrości, nic nie poradzę. Ja zarządziłam włączenie ogrzewania w domu. Dzieci masz śliczne, ale to pewnie wiesz.

Sandy - obie panienki świetne!

Majuska - u mnie w domu jak coś się urwie, rozpadnie, odpadnie to automatycznie się wrzeszczy " Ikea, kur..." Coś ja jej nie lubię. Znaczy różne wazoniki dywaniki, talerzyki i inne to mogą być, za te pieniądze zwłaszcza, ale meble są strasznie tandetne, a w dodatku coraz brzydsze.

Greya skończyłam czytać na 2,5 tomu. Skądinąd po namyśle doszłam do wniosku że czytałam od tyłu. Mnie tam wszystko jedno, byle dużo liter, ja nawet etykiety wszystkie czytam i napisy na metkach i guzikach, nałogowo, ale Greya nie zmogłam. Strasznie naiwne, strasznie płytkie, strasznie źle napisane, strasznie nudne. Na mój gust autorka ma jakieś 16 lat.

Azula - Amelka się jakoś zmieniła, "wydoroślała", nie wiem na czym rzecz polega, ale wygląda inaczej i bardziej dziewczęco.

Zoyka - tran jest OBRZYDLIWY! Moje psy dostają tran. A Maks dostaje olej lniany ( w charakterze dodatku do zupy albo surówki).

Telewizji nie oglądamy wcale. Wkurzyłam się, bo u nas nie można mieć kablówki ( wieś) tylko satelitę, czyli jest dwóch potencjalnych dostawców i nie mają nic ciekawego do zaoferowania. Obraziłam się i nie mamy telewizji wcale. Maks ogląda filmiki w necie, typu jak robi koń, jak robi krówka, jakieś pacynki, zero brutalnych scen, na to mamy czas.
Ja miałam jako dziecko płytę z piosenkami, w jednej był fragment " a pastuszek mały bosy chudą krówkę gna" - podobno kazałam sobie to puszczać w kółko ( nie całe, ten fragment) i za każdym razem zalewałam się łzami.
Dzieci mają potrzebę bać się i przeżywać różne emocje - Maks sobie ostatnio wymyślił że się boi breloczka do kluczy z muczącą krówką. Przynosi krówkę, każe uruchomić i "się boi" ( chowa się, przytula). I tak na okrągło przez 10 minut.

Flo niestety ale z ikea masz racje. Dlatego podkreślam maniakalnie, że te sprzęty kupiliśmy ponad 10 lat temu i są OK, a te kupione 4 czy 5 się zwyczajnie rozlatują. Zawsze kupowałam narzuty z serii indira i nawet ta seria zeszła na psy. A za TE pieniądze spokojnie można nabyć coś lepszego.
Kurteczka fajna ale wiesz: kto zabroni bogatemu :-D i zazdroszczę z butami. Ze względu na szczupłość odnóży nie może mieć obuwia większego znacząco :-( O butach z wiosny mogłam zapomnieć ok. lipca.
Do Greya się zabrać nie mogę.
Jaki lniany kupujesz ?

Eee..no misia...komódki Malm bywały u nas , w pokoiku nastolatków Kasi i Karola, tam żadna szuflada nie otwierała się jak należy:-D:-D Ale nabywałam jakieś 5 lat temu, więc już szajs, no i skręcali go mój stary i mój brat podczas picia szesnastego piwa , a któryś z moich psów podkradał im różnego rodzaju elementy...to nie miało prawa się kupy trzymać:-D:-D
To jest tak jak u mnie;-), jak ktoś przychodzi pierwszy raz to wychodzę z siebie, żeby fryz psa był idealny, potem jak którys raz z kolei, to już nie zaczesuję brody milion razy, żeby każdy pojedynczy kłaczek ( sory kłaczku) zrównać;-):-D

Flo my jestesmy na wsi teraz, mamy satelitę, Cyfrowy Polsat, milion kanałów:-D musimy jakis tam abonament opłacić, żeby miec dostępną większą pule, ale jest sporo fajnych kanałów do pooglądania, Packa głównie Disney Junior, Nick junior i wg mnie rewelacyjny Cbeebies. Ale ona nie wiele siedzi przed TV, o 17.30 musi Dorę trzasnąć i o 19 Teletubisie, tak to się włącza tylko jak coś trzeba zrobić, a ona za cholerę nie chce pozwolić;-) Na cbeebies jest taka bajka Waybaloo, o takich fajnych stworkach , które ćwicza jogę, bombowe!!!! niestety to leci o 19.40, więc nasza juz wtedy w kąpieli siedzi, ale czasem jak się cos przeciągnie to ogląda, umieramy ze śmiechu, jak ona z tymi stworkami staje do ćwiczeń i robi to co one, superowe to jest!!! Ja TV praktyczie nie oglądam, jak mam wolną chwile to na kompie siedzę, sporadycznie jakiś serial i Must be the music ostatnio ogladamy:-D A dziś na Polsacie jest Avatar i chyba "trzaśniemy" bo to fajowy film;-)

I kolejny pochmurny dzień....muszę świecić światło w domu tak jest ponuro:-(

To jest tak jak u mnie;-), jak ktoś przychodzi pierwszy raz to wychodzę z siebie, żeby fryz psa był idealny, potem jak którys raz z kolei, to już nie zaczesuję brody milion razy, żeby każdy pojedynczy kłaczek ( sory kłaczku) zrównać;-):-D
:-D:-D

Jest Waybaloo i jest swietne! Nie mamy tej stacji niestety. Ogladalam to z Krzysiem dawno temu - genialne dla maluszkow. Niezla jest tez Dora, ale z takich typowo maluszkowych jeszcze Teletubisie sa dobre - ogladamy na youtube. Poza tym wygrzebuje z neta Reksia i inne stare bajki...

Hełoł deszczowo :-(
dziś o poranku budzę swa bestię a on co ?
popatrzył na mnie, a że jak cham ostatni włączyłam lampę, to wziął poduszkę i położył sobie na głowie co by mu światło po oczach nie dawało i spał dalej :eek:
Majuska - my nasze stare meble składaliśmy sami łącznie z szafą narożną :-D i rozkładaliśmy i składali itd. ... i są ok. Nic się nie chwieje, nic nie odpada. Natomiast dokupiona 2 lata temu komoda malm jest ... no szału nie ma po dwóch latach a 10 nie dożyje :-D
Kubula uwielbia Tomka, Świnkę Peppę - ostatnio puszczam mu po angielsku bo odcinki po polsku znam już na pamięć i mam odruch wymiotny :-D Bolka i Lolka i Reksia czasem, muszę przetestować Piaskowego Dziadka bo był czas kiedy miał totalne fiksum na jego punkcie.

Hej,
U nas nadal upal! wiekszy!
Katrina az zniknela z tego pewnie powodu ;-)

Klaczku ja tez nie lubie tego typu bajek, Patryk jest zaaferowany Spidermanem chociaz bajki nie ogladal nigdy, widzial film. Nie kupuje jednak bluzek, powiedzial ostatnio babci z USA, ze mama mu nie chce kupic wiec babcia z radoscia stwierdzila, ze wlozy mu takie do paczki :no: Jakos, ze babcia ma tam drugiego wnuczka w Patryka wieku i tamten ma wszystko w Spidermana wiec babcia happy, ze moze drugiemu kupic......
Ja stwierdzam z perspektywy czasu, ze koszulki z Tomem and Jerry sa najlepsze! Mega pozytywne! ;-))

Uwaga, uwaga mam w domu 25 st! ugotowalam sie wlasnie a jak otwieram balkon to mam w domu mnostwo os!

reklama
Do góry