reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Kaci miał etap Cars, Tomek i Przyjaciele, Ben 10, Transformers, obecne Angry Birds i ukochane Star Wars :)
Adi nie ma nic z bajek, ale jak będzie większa i będzie chciała to dostanie ofkors. Oprócz Hello Kitty, ale nie ze względów religijnych buhahaha, tylko dlatego że mi działa na nerwy :-)

Byliśmy na szczepieniu, Adi ma 9 i pół kilosa, i 79 cm, a urodziła się 3460 i 50 cm więc rośnie mi dziecię :)
Szczepienie dostała jedno w rączkę, na MMR +ospa, następne Meningo 19 listopada, lekarz nic nie mówił, że nie chcę wszystkiego od razu, czym mnie mocno zadziwił!
Czy po tej szczepionce, coś ma prawo się dziać, w sensie obolała rączka, temperatura?

reklama
Axa po wszystkich moze bolec reka/noga i wystapic goraczka.
Mia do dzis budzi sie z placzem w nocy..

A co do stewii to ja nie wiem czy my o tym samym mowimy ale kupilam stwie, zalalam wrzatkiem i byla gorycz..nie gorzka herbata a gorycz. KTos mi powiedzial, ze stewia nie jest do wrzatku..

No Axa zawsze po szczepieniu zwracaj więcej uwagi na dziecko i tyle czasem żadnego obiawu nie ma ,a czasem może być właśnie ból ,gorączka ,a po tej np wysypka.Ollena bo jakiś ksiądz stwierdził,że HK to postać na cześć diabła.Dla mnie to kompletna bzdura . Jakiś facet niby za ocalenie dziecka obiecał diabłu narysować tą postać.Panem życia jest tylko Bóg ,a że sataniści wykorzystują różne symbole to już ich sprawa.Wszyscy żyjemy w tym świecie to . A,że samochody moga zabić mam je jako sprawkę demona traktować?. Lub uznać głupi argument,że ludzie nie latają bo by mieli skrzydła to nie używać samolotów?.Przykłady można mnożyć.Zdrowy rozsądek i tyle.Czy chłopak w butach z carsami,spodniach z carsami i czapce z carsami jest taki świetnie ubrany??? Czy dziewczynka w takim samym zestawie tylko z HK jest taka modnie i szałowo ubrana???.Każdy niech sam odpowie sobie na to pytanie bo o gustach ponoć się nie dyskutuje A tak to nie mam nic do jakiejkolwiek bajkowej postaci bo to tylko bajkowe postacie:tak:U nas dziś leje:wściekła/y: PS Flo nasze dzeiciaczki już niedługo półtora roku będą miały więc muszą "dorośleć"

Ostatnia edycja:
Azula szok :-)
Hello Kitty ogladalam raz i to *******y na kolach jakies a nie kupuje nic z ta bajka bo to zbyt popularne poza tym Mia jeszcze sie na tym nie zna wiec nie musze..
Zreszta wole jej kupic ubrania jednokolorowe bo nawet z paskami czy innym wzorkiem mam problem zeby to jakos dobrac do drugiej czesci ubrania. Bluzki wiec jednokolorowe, dol wzorki lub na odwrot :-)

Ollena bo właśnie zdrowy rozsądek przez Ciebie przemawia:tak::-D.Amelia lubi Minnie ale ja tez z rozsądkiem coś z myszka kupię bo co za dużo to i świnia nie strzyma jak sie godo na ślunsku:-)J stylizacje robię z tego co mam co kupię w paczce lub co dostanę .Dlatego sa ubranka w które raz tylko dziecko ubrałam bo jednak mimo tego,że na najmodniejsze ciuchy mnie nie stać to troch\ę dobrego smaku mam .

No i tak ma byc.
A co do Minie to jak Amelka lubi? oglada?
Mia lubi swojego duzego misia Puchatka, innego grajacego misia, kroliczki itp ale nie ma czegos konkertnego co lubi.

Amelka woli robić sto rzeczy na raz .Bajki czy książeczki ogląda też w biegu.O zna doskonale treść bajki o słoniu trąbalskim jak czytam (no recytuję) to wstawia w odpowiednim momencie właściwe słówko np nie ma,woda itp.A Myszkę kocha od pierwszego świadomego uśmiechu otrzymał go Miki:-)Poznaje myszki może ich wesołe uśmiechy ,może wielkie uszy nie wiem co ale coś sprawia,że je kocha:-D:tak:

Czesc I czolem! !! Sorki, ze bez polskich znakow, ale z fona pisze. Dokladnie tak jak Ollena napisala pogoda piekna wiec korzystamy. Co do bajek to Alinka do dzis lubi Waybaloo, fajne byly Fimbusie (ale juz ich nie ma). Za to Dobranocny ogrod dziala mi na nerwy, ale dzieciaki lubia. Teletubisie Alinka tez lubila ogladac.

Bylismy wczoraj na zakupach I kupilismy doslownie NIC. Za to dzis w Lidlu rano kupe kasy zostawilam. Rajtuzki I skarpetki z ABS-ami dla Kubulaska kupilam I 2 pary ogrodniczek I no jest polski tydzien, wiec nabylam co nieco.

reklama
Doktorek własnie mi powiedział, że po tym szczepieniu nie powinno być temperatury.
Adi jakoś dziwnie do tej pory znosiła szczepienia, znaczy nic kompletnie jej nie było, ani grama temperatury, ani marudzenia no nic, aż sie zastanawiałam, czy jej jakiś oszukanych szczepionek nie dali.
Adi uwielbia świnkę Pepe, ale tylko jedną płytę, ogląda w kółko na okrągło, jak jej chciałam włączyć inne odcinki, to sobie poszła:eek:

Do góry