reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Hełoł ...
miało być pogodnie jest jesienie nader. Gdzie ta złota jesień o której rozpisywały się tak niedawno gazety ?
Kłaczku musisz filtrować TV - ja to robię od dawna - tzn. na początku tv w ogóle nie był użytkowany ale niestety Kubula sam wpadł na to jak się to włącza, ale "dorosłych" produkcji nie ogląda.
Raz oglądałam jakiś film (ja kocham kryminały) gdzie były jakieś wybuchy i Kubula spał bardzo niespokojnie. Bajkowo jest na etapie Georga, Świnki Pepy (kto mi wytłumaczy czemu one się rzucają na plecy i machają odnóżami) no i Tomka. Oczywiście dokładnie sygnalizuje która baję chce obejrzeć :eek: czasem Bolka i Lolka.
Dziś zupa z dyni. Sezon jesienny w kuchni czas zacząć.
Kto ma przepis na placuszki z dyni ? Kto robił ? czytałam gdzieś że smaczne.

reklama
Ollena w strojach, no no :) Buty z Zary boskie. Adi nie chodzi, z butami mam kłopot, bo na kolanach jak pełza to spadają, zagina te paluch jak chce coś założyć.

Co zakładałyście raczkującej panienie, i co nie spadało po 5 sekundach! W domu to w skarpetach myka, ale w sklepie, albo na dworzu chce na kolanach i staje wszędzie!!!!!

Stewią słodzę od 2 miesięcy, bo bez cukru herbaty nie ruszę, i smakuje identycznie jak cukier a nie słodzik, mogę przysięgnąć :-D

My wczoraj Ikea zaatakowaliśmy, mnóstwo nowych rzeczy mają, portfel uszczupliłam M dość mocno :-):-)
Adi pokój już prawie na finiszu. Poduchy z sowami polecam, boskie :)

Misia pod Grudziądzem jest taka restauracja, gdzie serwują żołądki z cebulą, z ziemniakami w sosie, czarninę z żołądkami i ziemniaczanymi kluseczkami... ogólnie wszystko z żołądków. Polecam! Aż mi ślina pociekła, już wiem gdzie zjemy 1 obiad na pobycie w PL :-)

Misia ja robiłam placuszki z dynią. Pycha!
Dam Ci przepis.

SKŁADNIKI:
2 JAJKA
1,5 SZKLANKI MAŚLANKI
2 SZKLANKI MUSU Z PIECZONEJ DYNI
2 SZKLANKI MĄKI
3 ŁYŻKI CUKRU
ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
1/2 ŁYŻECZKI SODY OCZYSZCZONEJ
1/4 ŁYŻECZKI SOLI
OLEJ

Jajka ubijam wraz z maślanką do chwili, aż masa się spieni. Dodaję dynię i dalej roztrzepuję trzepaczką. Potem wsypuję mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę (zazwyczaj jednak daruje sobie sodę), sól. Mieszam do powstania gładkiej masy. No i smażę tworząc placuszki.

MUS: najłatwiej uzyskać mus wycinając go z dyni, krojąc w kostkę, a następnie należy piec go na pergaminie 40-50 min, temp. 180st. Po ostudzeniu miksuję.

Jeszcze mam fajny przepis na zupę z dyni, ale to napisze wieczorem, jak wrócimy od rodziców.

Boli mnie głowa ale to normalka przy @ Ollena zazdraszczam upału tu chmurzasto nie jest za zimno ale ładnie wcale:-(Butki no fakt jak teraz się przyjżałam to różnia sie jedynie futerkiem .Może te ocieplane kup ale w sumie jak masz w brazie to może w innym kolorze sa .Ja mam takie butki czerwone niskie z futerkiem w srodku i na zewnątrz troche wystaje juz dzis jej ubrałam do rajtuzek szary w czarne grochy płaszczyk apaszka i czapeczka czerwone i ładnie sie skomponowało no bo na sandały (czerwone) juz za zimno zrobiłabym foty ale aparat mam do D tzn baterie bo kupiłam nowe akumulatorki ,a wszystkie w zabawkach poznikały(to sprawka M) i nie wiem nawet w których ,a stare to jak naładuję po zrobieniu zdjęć sa wyczerpane:eek:.Nie wiem czemu lubie czerwone buty:confused2:.Axa jedynie skarpety próbuj cos wiązanego na podwójny węzeł jak nie ma zamiłowania do rozsupływania to da radę ale niebawem i Ada ruszy wiec za wiele nie inwestuj w buty przejściówki miedzy raczkowaniem ,a chodzeniem.U mnie potem jak juz stawiała kroczki sprawdziły sie buty na sprzączkę bo ich nie potrafiła ściągać inne na rzepy i sznurowane namietnie ściągała.Dołączam sie do prośby Misi tez chetnie cos na dynię mi potrzeba w ogrodzie rośnie olbrzymka:-D

echh jesień :-(
Azula, Angelka zrobiłam dyniową:
2 marchewki
1 pietruszka
1/2 selera
kawałek pora
pokroiłam byle jak i wrzuciłam do wody z odrobina masła (taka łyżeczka)
jak było dość miękkie dorzuciłam dynię pokrojona w kostkę
dyni była miseczka z górką (miseczka ma pojemność 1 litr)
jak się ugotowało zmiksowałam z kostką serka topionego śmietankowego, dodałam starty imbir i ząbek czosnku, biały pieprz. Zupka zrobiła PYK - Kubula zjadł cała miskę z groszkiem ptysiowym.
Czasem jak mi się chce - ale rzadko mi się chce :-D - to warzywa siekam dokładniej i podduszam na maśle.
Mam mleczko kokosowe - może zrobię kolejną wersję.
Racuszki zrobię :-)
Widziałam gdzieś sernik, tartę, dżem z dyni. Mam ochotę na dżem.
Axa Kubula miał do raczkowanie tego typu, tylko "męska" wersja kolorystyczna brązowo-kremowa:
http://www.chicco.com/ProdottiChicc...rt/01050432000000/language/en-US/Default.aspx
tak zawzięcie raczkował, że starł napis chicco :-D Są szerokie, nie uwierają, nie obcierają, nie spadają. Kupiłabym je drugi raz :-D

Ostatnia edycja:
Nasza dynia jeszcze ciut pobedzie w ogrodzie bo jest wielka i w ogóle jest na razie ozdoba ale potem ja zbeszcześcimy w garachi żołądkach zbieram inspiracje:-)

Heloł...własnie skończyłam rypankę:sorry:..ale czekam jeszcze na panią goldenków, jedzie już 50 minut po nie:sorry:

Azula na litość boską, używaj jakiś znaków interpunkcyjnych, gdyż jak czytam Twoje posty to nie wiem co autor ma na myśli:rofl2:

gdzieś widziałam parę propozycji dyniowych, jak znajdę, to wam wstawię .
a tak poza tym :
Dynia na robaki i reumatyzm

Haha, kiedyś pamiętam Misia jednym ciągiem leciała, a teraz suwaczki, avatarki wytłuszczone nicki no nie pogadasz :-D Azula faktycznie, nieraz trzy razy muszę przeczytać co skrobniesz, pewnie z telefonu piszesz;-)

Misia
mówisz takie buty, bo Adi ogólnie butów nie ściąga, raczej same jej spadają :)

Adi pokój już na ukończeniu ;)
22.09.2013 012.jpg22.09.2013 013.jpg22.09.2013 014.jpg22.09.2013 015.jpg22.09.2013 016.jpg

stolik z krzesłami też skręcony, jeszcze regał i aranżacja ściany tam gdzie stolik, i koniec na razie :-)

Załączniki

• 22.09.2013 012.jpg
    22.09.2013 012.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 71
  • 22.09.2013 013.jpg
    22.09.2013 013.jpg
    11,7 KB · Wyświetleń: 70
  • 22.09.2013 014.jpg
    22.09.2013 014.jpg
    15,5 KB · Wyświetleń: 66
  • 22.09.2013 015.jpg
    22.09.2013 015.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 70
  • 22.09.2013 016.jpg
    22.09.2013 016.jpg
    11,4 KB · Wyświetleń: 70
reklama
Cześć,

U nas zimnica. Pospaliśmy do 9. Wypas :)

Siedzę pod kocem i upajam się ciszą bo JUlka po awanturze usneła. Matka tuz przed obiadem przyniosła butlę soku z marchewki i petitka lubisia. Julka oczywiście dorwała się do soku i chciała walc w siebie wszystko. Zabrała jej i wyszła afera z histerią. Po kilkunastominutowym ryku usnęła bez obiadu.

Zaczęłam czytać pierwszą część Greya. Po 3 rozdziałach podoba mi się. I chcę więcej..627 stron. Oj długo będę czytała.

Azula popieram Majuskę. Już dawno miałam Cie prosić abyś używała kropek i przecinków bo trudno się czyta.

Axa pokój przecudny .Wywazony, ciepły, przytulasny.

Do góry