reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Cześć dziewczęta :)
Nie było mnie półtora dnia a tu nowe czterdziestki i tyle czytania!!!
Ja dopiero wróciłam do domu - byliśmy u siostrzeńca męża na nieco spóźnionym dniu dziecka. Ale jesteśmy usprawiedliwieni, bo w dzień dziecka dziecko było na zielonej szkole. Fajnie spędziliśmy weekend, a jutro niektórzy do pracy, a niektórzy mają dalszy ciąg wolnego (np.ja ;))
Anulko, Gosiu, góralko witajcie :) Fajnie, że jest nas coraz więcej i że wiemy, że nie jesteśmy osamotnione.

Ewuś, no masz kłopot z tym brzuchem nadmuchanym piwem :) Dziecko jest bardzo logiczne, więc to naturalne, że teraz każdy duży brzuch ma w środku dzidziusia. Może powiedz jej, że dzidziusia w brzuchu mogą mieć tylko panie i to nie wszystkie. Nie mam innego pomysłu, ale jak uda Ci się jakoś wytłumaczyć córeczce zagadnienie, to napisz, jak Ci się to udało.

Ja chyba mam szczęście do ludzi wokół mnie (mam na myśli obcych), bo nikt się nie dziwi, że w moim wieku dziecko itp. A na marginesie - ja też mam na razie 39 lat, ale jak się moja dziewczynka urodzi (czyli we wrześniu) to będę pełnoprawną czterdziestką ;)

Marzenko, a jak tam Twoja opuchlizna? Mam nadzieję, że czujesz się dobrze.

Wszystkie Was czterdziestki pozdrawiam serdecznie i dużo zdrowia życzę.

reklama
Mocno trzymam kciuki Marzenko, a teraz zmykam do spania bo wyjątkowo oczy mi się kleją, więc czas spać, póki mi się chce ;)

Kolorowych snów i do jutra :*

cześć maumusie,
ja tez już kawkę siorbię, a dziewczyny właśnie wyszły do szkoły.
ja też Marzenko w nocy 2 razy na siku, no z tym siku w nocy to ktoś nas urządził:)
miłego dzionka wszystkim

Gosiu i napewno wiemy kto to taki , ja zaraz zmykam do kontroli do lekarki tylko musze czekac do 10 zeby były wyniki

Ja kawki nie pije bo jej po prostu nie lubie , organizm mi nie toleruje kofeiny chyba i to nie tylko w ciazy ale wogóle jej nie pije zle sie po niej czuje wrecz okropnie

Cześć dziewczynki :)
Ja dopiero teraz się ogarnęłam i śniadanko zjadłam, ale Wy wcześnie wstajecie, no pełna podziwu jestem.
Pogoda zapowiada się piękna, być może wybiorę się na zakupy dalej niż na moje osiedle. Spódnicę potrzebuję, bo lato idzie i nie mam w czym latać - mam parę koszulek więc pasowałoby je mieć do czego nosić ;) Zobaczymy jeszcze, ale jestem pełna dobrych chęci :)

Pozdrawiam Was wszystkie i życz miłego dnia

Witam znowu po przerwie.

Nie bardzo mogę doczytać, co u Was, bo ekran dalej ma beznadziejną rozdzielczość i nie chcę męczyć oczu. Pobieram właśnie sterowniki do karty graficznej o w wolnej chwili podczytałam co nie co :) Witam nowe babeczki. Jak fajnie, ze jest nas coraz więcej :)
Mnie w boku dźgało przez 3 dni. Poprzytulaliśmy się w tym czasie, ale czy coś z tego wyjdzie? Czas pokarze.

Pozdrawiam wszystkie bez wyjątku, wielka buźka.

EDIT: Jestem wielka! Ściągnęłam sterowniki do karty graficznej. Zainstalowałam, było jeszcze gorzej ale w zamian dało się zainstalować sterowniki do monitora. Potem odinstalowałam sterowniki do kary i działa! Oby jak najdłużej! Mam nadzieje, że teraz częściej się będę odzywać :) Jutro co prawda nie, bo mamy pracę wyjazdową ale w środę, hmm.

Ostatnia edycja:
reklama
własnie wróciłam od lekarza i wyniki złe cukier w moczu sie pokazał , za wysokie cisnienie , obrzeki wszystko co mozliwe si przyplatało , biedna nie wiedziała co ma ze mna dzisiaj zrobic ja do szpitala nie chce , przepisała nastepne leki zeby zbijac to cisnienie az z nerwów sie popłakałam na to wszystko , teraz jestem w domu i spokojniejsza troche

Do góry