reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
Dzień Dobry,
W Gdańsku pięknie i słonecznie, moja młodsza ma dzisiaj 10 ur to cała rodzinka przyjeżdża na grilla i bratowa co ma termin na 20 czerwca i szwagierka co ma termin na koniec września oj wesoło będzie, same grubaski!
miłej niedzieli mamuśki:)

Witajcie, u mnie piekna pogoda wreszcie wygrzałam sie na słoneczku. Cos ostatnio bardzo meczy mnie kaszel, to zapewne po lodach, których sobie nie oszczedzałam, a teraz mam ten okropny kaszel. byłam u lekarza,zeby na wszellik wypadek mnie zbadał i jest ok, wiec moze niedługo sam przejdzie a jak nie to kupie jakis syrop.
EWA40- termin porodu mam na 21 października a ostatnio z USG wyszło mi ma 4 października.

ja wróciłam z piknika u mamy , był brat to sobie posiedzielismy troszke a potem odwiózł mnie do domu , a ja sama jak kołek dobrze ze jest pies to jest do kogo gebe odezwac

Anulko koniecznie jakis syrop kup bo kaszel wywołuje skurcze trzeba uwazac na to , sa dla ciezarnych w aptece dobre syropy , i herbata z cytryna i miodem , ja jak załapałam kaszel w ciazy to skonczyło sie na antybiotykach ale syropem z cebuli sie tez ratowałam i duzo cytryny

Gosiu duzo zdrówka dla córci i przyjemnego grilowania

oj się też wygrzałam na słońcu to my jak jaszczurki jakieś:)
bratowa idzie w poniedziałek umówić się na cesarkę to jej trzecia więc się żegnałyśmy już na zapas nic specjalnego nie mówiłyśmy żeby nie zapeszać ale wszystkie w myślach życzyłyśmy jej powodzenia.
Ponadto objadłam się jak bąk i dobrze bo przynajmniej brzuszek rośnie.
Dzięki Marzenko za życzenia:)
Oj tak sobie myślę żeby nam wszystkim dobrze poszło z tymi brzuchami - maluchami! Serdecznie nam wszystkim tego życzę i Góralce też oczywiście:) a teraz idę trochę chałupę ogarnąć....

Goralka, Gosia - witajcie. Ciesze sie ze jest nas coraz wiecej. Ciagle jeszcze na kobiete ok 40 w ciazy sporo osob patrzy ja na ciele z dwiema glowami, fajnie wiedziec ze jest nas wiecej. Jak mi pani pobierala krew do badania na pierwszej wizycie to sie spytala czy to planowana ciaza, bo nie mogla uwierzyc ze ktos by chcial w tym wieku miec niemowlaka. I jeszcze powiedziala "wiec to jest mozliwe". Pwenie ze mozliwe, wlasnie ogladam "ciaza z zaskoczenia", pani nie dosc ze po 40-tce to jeszcze z podwiazanymi jajowodami i tez zaszla.

Gosia - to ja mniej wiecej w tym samym czasie chyba mam termin, u mnie wlasnie zaczal sie 14 tydzien.

Mysmy tez byli wczoraj na grillu, "baby shower" dla znajomej ktora bedzie miec blizniaki. Moja mala stwierdzila potem ze "pani ma duzy brzuch". Powiedzialam jej ze ma duzy, bo ma w srodku dwa dzidziusie. I pomyslalam sobie ze to moze dobry moment zeby jej powiedziec ze bedzie miec rodzenstwo, to jej mowie ze mama tez ma w brzuchu dzidziusia. Teraz mala mysli ze kazdy ma w brzuchu dzidziusia. Nie wiem jak jej wytlumaczyc ze jak pan ma duzy brzuch, to nie ma w srodku dzidziusia tylko 5 litrow piwa. Mala ma 2 i pol roku.

i z dzidziolkiem:)
no i dobrze nogi do góry jak najwyżej Marzenko, a ja ogarnęłam chałupę, dziewczyny grają jeszcze w ogrodzie mąż coś tam podlewa właśnie pilnego albo naprawia a ja napiłam się ze trzy szklany soku z małosolnych to mnie teraz suszy jak po dobrym sylwestrze ha....ale ten smak był bezcenny! zaraz też nogi zarzucam i tv.....

ewcia ale mnie rozbawiłas z tym 5 litrów piwa hehe dobra jestes

Gosiu ja nie moge małosolnych bo mam zakaz soli i cukru soli na cisnienie cukru na moja cukrzyce ciazowa , za to pomidory wcinam kilogramami tak mi smakuja ponoc sa dobre na zbierajaca sie wode w organiźmie ale kto je tam wie

reklama
oj laseczki mnie się też ciągle pytają czy to wpadka a my trzy lata robiliśmy a co tam postanowiłam mówić że wpadka i to duża wtedy dalej już nikt o nic nie pyta:) a jak mówię że wystarane to i tak nikt nie wierzy dziwni ci ludzie:) a nawet jak wpadka to co? moja Michasia (16 lat) jest wpadką ale za to najlepszą w życiu! i co to za słowo w ogóle WPADKA - śmiechu warte...
ewcia ja mam termin na 16 grudnia i na święta mam zamiar być w domu:) a robisz jakieś prenatalne badania a Ty marzenko robiłaś?
ja mam na 29 czerwca amnio....boję się ale robię..jestem w poradni prenatalnej a tam chyba poważniej do tego tematu podchodzą

Do góry