reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Kłaczku współczuję. Ucałuj Karola.
Ollena chyba tylko w PL nie ma żadnych restrykcji. Koleżanki córy w UK przyjeżdżały do PL na 2 tygodnie na max., znajomi mieszkający w Niemczech mieli problem, żeby ich córka przystąpiła do komunii w PL bo musiałby opuścić kilka dni, sprawa otarła się o kuratorium.
Słuchaj Katriny ona ma doświadczenie szkolne :-)
Katrina - ładne to Twoje morze.
Zoyka - nie pracuję bezpośrednio w tzw. służbie zdrowia, dlaczego pytasz ?

reklama
KOlezanka tu, w Anglii tez miala problem z I Komunia cory bo im wypadalo opuscic troche w szkole. Podciagnela zagadnienie pod utrudnienia w praktykach religijnych i napisala ze czula by sie dyskryminowana na tle wyznaniowym, gdyby zostala pociagnieta do odpowiedzialnosci karnej za nieobecnosc corki w szkole spowodowana wyjazdem zwiazanym z praktykami religijnymi. + oczywiscie ze termin jest nieprzesuwalny etc... i poszlo!

Misia pytam no bo znasz dużo lekarzy i wydaje się ze kręcisz się pomiędzy nimi.Pomyślałam ze to z racji pracy.

Julia nie spała cały dzień. Przed 19 zażyczyła sobie kąpanie. Wykapałam, ubrałam i poszłam robić mleko. Wróciłam a ona już spała. Śpi od godziny :))))))))))))))))) a my sączymy drina z sokiem z zielonych bananów :)

Kłaczek widzę, że słowo dyskryminacja to słowo klucz i otwiera wiele drzwi, serc i możliwości. Znajoma użyła tez tego argumentu w kuratorium :-D Kuratorium od razu wydało zgodę i wydało jakieś ple ple na przyszłość.
Zoyka no znam - tak się składa, że najbliżsi moi znajomi to lekarze. Ale dzięki temu mam tarczycę w okropnym stanie a jak skręciłam nogę to miałam konsultacje ortopedyczną przez telefon. Zwłaszcza, że ja nie lubię się leczyć.

Ostatnia edycja:
W UK to slowo klucz w istocie. Kiedy Chinczyk mnie zwyzywal na ulicy, policjant szczegolowo dopytywal, czy on sie darl "je...a suka", czy "je...a POLSKA suka" - pierwsze by mu przelecialo jakos, drugie bylo przejawem dyskryminacji na tle narodowosciowym i to jest ciezki kaliber. UK to kraj wielokulturowy, w ktorym mieszaja sie wyznania, narodowosci, kolory skory - tu znajdziesz praktycznie chyba wszystko, przy czym bardzo silne jest lobby muzulmanskie. Moim zdaniem az do przesady, bo jesli potrafia naublizac Angielce, ubranej jak na nasze standardy zupelnie przyzwoicie, ze ubrala sie jak dziwka, bo ma odsloniete ramiona, kolana i wlosy, to juz ktos tu sie pogubil chyba. Wszak nas nie obowiazuje hijab. W kazdym badz razie, tu mozna na tym koniu daleko zajechac.

Mars kategorycznie stwierdzil, ze lecimy do PL niby na weekend, on po weekendzie idzie do szkoly i mowi, ze Patryk zachorowal i zwolnienie od lekarza w PL przetlumaczymy i dostarczymy. Tymbardziej, ze na lato tez chce leciec wczesniej wiec nie mozemy 2 razy liczyc na ich dobrotliwosc..

U nas w sumie też jak za długo dziecka w szkole nie ma to też nawet wychowawca w podstawówce sam przyjdzie w szkole typu gimnazjum jak na miejscu to tez sam sie uda ,a jak dalej to dzwoni .Nie lubie lobby jakichkolwiek np w Niemczech jest tak silne lobby owczarka niemieckiego,ze pomimo tego ,że to te psy wśród rasowych sa sprawcami najwiekszej liczby pogryzień nie sa wpisane na liste ras niebezpiecznych, Niestety lobby zakłamuja rzeczywistość .Ide na serialik ,a potem spać.Dobranoc:-)

No nie wiem jak jest w szkole podstawowej ale mam przykład z gimnazjum i liceum, że ogólnie nauczyciele nie są zainteresowani. Moich znajomych dzieciaki nie pojawiały się w szkole i to nie 3 dni tylko ok, 2-3 miesięcy (jeden z nich miał byś nieklasyfikowany) i rodzice się dowiedzieli o tym przypadkiem. Dzieci wychodziły do szkoły, wysiadały z autka i tuptały w kierunku szkoły, po szkole "odrabiały" lekcje itd. ... Wydało się przypadkiem w sumie. Szkoły dobre w tym dwa prywatne licea.

Hej hej
Kłaczku - biedny Karol, ucałuj go.
Ollena - okropnie to wszystko skomplikowane, rzeczywiście. Myślę, że Katrina dobrze radzi - najpierw się spokojnie zaaklimatyzujcie w tej szkole, a potem próbujcie rozmawiać.
Azula - litości... człowiek też nie jest wpisany na listę ras niebezpiecznych, a zdecydowanie powinien.

reklama
Owczarek rasa niebezpieczna? nie wiem o jakim lobby Azula mowi, ale z tym owczarkiem to cos nie teges..

Zoyka macie dzis tak jak my codziennie ;-)
Mia o dziwo oskad wrocilismy wstaje o 7 albo chwile po i o 11 punkt juz spi a pozniej o 19 jest ululana:) sama bez stresu i bujania. Chyba pogoda.. No ale nie zapeszam.

Do góry