reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

O katrina, myslalam, ze u Was tez cieplo. U nas wczoraj bylo 26 st w cieniu. Dzis ok 20 teraz, jest cieplo ale wiatr wieje, brrr nie tesknilam za nim. Wasza plaza piekna!
Zrobie foty ale Majuska to, ze marzy mi sie plaza nie znaczy, ze w stroju kapielowym ;-) Tzn taka tez mi sie marzy ale na plaze tutaj to w bluzie z kapturem ;-)

Załamałam sie.. bylam w szkole, spytalam od razu o nieobecnosci. Nie ma opcji przekroczenia 20 dni, jesli beda przekroczone, sprawa idzie wyzej i mozna byc wezwanym do sadu. Porazka, gadac mi sie nie chce, doła zlapalam jak stad do Kentucky :( No i jeszcze przeczytalam na jakims forum, ze obowiazku szkoly nie ma dla 4,5latka ale teraz to juz pozamiatane.
Bilety mamy na listopad, niby wyjdzie 17 dni nieobecnosci ale az mam gesia skorke przed zgloszeniem tego bo jaki powod podam? Jezu mam ochote uciec i nie wrocic ale przeraza mnie fakt, ze sie nie da;(

reklama
Ollena a jak jest w przypadku choroby dziecka, może wystarczy jakies zwolnienie lekarskie przedłożyć i problem z głowy, matko jak Ty się kobieto dołujesz:szok:, jakby mi tam było tak źle to popie...liłabym kasę, świadczenia, dodatki i wróciłabym chyba do PL, jak to życ z taka deprechą, matka nieszczęśliwa to dzieci też, mąż też;-)

Majuska choroba to ok, zwolnienie trzeba tylko jaka choroba wytlumaczyc 3tyg nieobecnosci?
Nie wiem tylko jak to jest nie wolno ponad 20 dni pod rzad jednorazowo czy 20 przez caly rok? Bo tu wyjdzie 18 dni pod rzad a na lato chcialabym poleciec w maju jak najszybciej i na pewno wyjdzie ponad 20 dni.
Bije sie z myslami i stresem. Z jednej strony sie boje bo nie mozemy a z drugiej mysle sobie, ze pojdziemy, sral ich pies, niech sie dzieje co chce.
Tez bym to pieprz... wszystko i wyjechala ale Mars sie nie zgadza i mowi, ze mi przejdzie jak sie przyzwyczaje i zebym sie nie zachowywala jak dziecko.

Ollena, lekarz ( może jakiś kontaktów poszukaj ) jak go ładnie poprosisz to Ci coś wymysli i wysmaruje jakieś zwolnionko, ja swego czasu świrowałam ze trzy miechy z zapaleniem węzłow chłonnych czy jakoś tak;-)

Dzieki Majus ze mnie nie potepiasz.
Tak zrobie tylko nie wiem czy najpierw oznajmic normalnie, ze wyjedzamy na BN i zeby mi Pani powiedziala co mam z dzieckiem robic, co cwiczyc i dorabiac czyli pokazac ze mi jednak zalezy czy od razu wymyslac zwolnienie.

5pack skarpetek kosztuje jakies 1,5 funia i tak ma zostac. Chyba by mnie posralo.

KArol chory. Wczoraj zakaszlal troszke, w nocy juz sie rzucal, poplakiwal, dzis goraczka, kaszel, dusznosci...

Hejka ,

Olena ja bym uważała z tymi dniami wolnymi. Oni mają fioła z tą nieobecnością w szkole i jeszcze sprowadzisz sobie kłopoty. Gdybym to ja była w takiej sytuacji to chyba bym rozmawiała z wychowawcą i dyrektorem o tym. Nie od razu oczywiście ale za miesiąc dwa jak poznają Was i Patryka. I dowiedz się w szkole z tym obowiązkeim szkoły i to najlepiej na piśmie niech odpowiedzą.

KAtrina piękna ta plaża ! A co to są te czarne skały ? Wyglądają jak na Sycylii lawa wulkaniczna. A jak wygląda plaża w środku lata ? Ludzie się opalają, kąpią tak jak u nas ?

Misia
pracujesz w służbie zdrowia ?

Zoyka - to ciemne to skały, kamienie to "bogactwo naturalne w Irlandii", w lecie jak w tym roku - były upały przez miesiąc - na plaży był ludź przy ludziu, a kąpanie... wiesz co Te świry i w listopadzie potrafią z marszu wejść do wody, żeby popływać.

Ollena - wiesz to wyglada tak, że 20 dni nieobecnosci i kieruja sprawe wyżej, bo chcą sprawdzić czy dziecko np. nie wagaruje, ale wiadomo, że wagary nie dotyczą małych dzieci, które się przyprowadza i odprowadza. U nas w szkole łagodniej to tego podchodzą, ale rodzice na ten temat rozmawiają z nauczycielami - jeśli jest planowany wyjazd - np. na jakieś specjalne leczenie, zabieg.... czy cóś. Wiesz od tych nieobecności może być też uzależnione wypłacanie Child Benefit, więc nie uciekaj, tylko szczerze porozmawiaj z wychowawczynią Patryka, ale nie od razu - tak jak Majuska napisała.

reklama
Na pewno bede rozmawiala jakis miesiac przed wylotem, niech wychowawczyni doradzi do kogos isc i gdzie wiecej zglaszac oprocz niej. Jej powiem tak jak wczesniej pania w przedszkolu, ze wyjezdzamy na tyle i tyle, niech mi doradzi co z dzieckiem cwiczyc i robic zeby nie mial zaleglosci. A ona juz pewnie powie co dalej robic.. Boje sie tylko, ze zabronia, ze nie ma takiej opcji itp.
DZieki!

Klaczku zdrowia dla Karola! Moj Patryk tez dzis smarka i kaszle, wiec jak nic cudowny poczatek.

Do góry