reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

cześć pracy!
nie wiem w co łapki wsadzić, taki mam za...dol.
W dodatku trójki nadal w ataku, Maks marudny i biedny. Wczoraj "uciekał z domu" i jak zazwyczaj w progu przystaje i czeka na pomocną dłoń, albo przechodzi bokiem trzymając się framugi, tak wydarł przed siebie, poleciał na beton i w rezultacie ma zdartą skórę na nosie.

Widzę , że szkolne tematy w pełnym rozkwicie.
Kłaczku - a ja akurat lubię Maksa ubierać na granatowo, albo na czarno całkiem. Militarna kolorystyka też mi leży. Nie żebym unikała kolorów, ale czasem to się w oczach mieni jak się patrzy na niektóre dzieci - zwłaszcza dziewczynki. Niby wszystko różowe, ale na rajtuzkach Hello Kitty, na spódniczce Barbie, na bluzeczce świnka Pepa, opaseczka w grochy do tego, buciczki w różyczki...
Co do facetów dorosłych - mój się z uporem maniaka ubiera w coś co sam określa jako kolory ziemniaczane ( bez obierania). A na kilkunastu znanych mi zdeklarowanych gejów dosłownie 1 nosi się w barwach papuzich. Reszta występuje w stylistyce wysmakowanej i stonowanej. Jedyne co ich odróżnia od męskich mężczyzn to wyższy współczynnik zadbania.
Katrina - Alince bardzo ładnie w mundurku. Fajne zestawienie kolorystyczne, szarość z czerwienią. I w ogóle jakoś po ludzku taki mundurek wygląda...Pamiętacie szkolne fartuszki? To był horror!
Ollena - Mia śliczna, a Ty miałaś się uśmiechać na zdjęciach, pamiętasz?
A co Patryk myśli o tym pójściu do szkoły?
A, Misia - zapominam ciągle, obejrzałam sobie Kubę na GZ - no fajny człowiek, bardzo fajny! Strasznie się zmienił, wygląda już tak "dojrzale"!

reklama
Zoyka też byś pawia puściła po takim zestawie. Ugotuj jej kleik ryżowy na wodzie, może ciut mleka, jakaś sucha buła pszenna i już.
Kubula kiedyś robił egzorcystę po 4 danonkach, bananie i kilku ciasteczkach :baffled: jakoś potem nie miał ochoty na jedzenie.
Flo toż wciąż powtarzam, że z takiego wypłosza zrobił się całkiem miły facecik :-D

Ostatnia edycja:
Misia czyli ten sławny egzorcysta Kubuli to pawie ?:-D

Julia usnęła. Skakała , fikała, zacieszała po tych pawiach i padła.

Jak tam wizyta u wróżki Twej znajomej wypadła ?

Zoyka :-D tak właśnie :-D dziewczę siedzi w łóżku, główka jej się kreci wokół osi a ona wydala z siebie chlustem wszystko co jadła przez całe swe życie a może i poprzednich wcieleniach :-D Nie mów mi, że nie oglądałaś nigdy Egzorcysty :shocked2:

jakby to robił często to nie wzbudzałby aż takiego poruszenia :-D Może z 5 razy ? Jak miał rota no i jak jakaś mądra matka przyprowadziła do żłoba dziecko z rotem no i po tym zestawie danonków.
U nas m. ogląda, boja nie lubię ale to klasyka gatunku tak jak Omen czy Dziecko Rosemary wiec trzeba się zapoznać :-D A z tym ostatnim choćby ze względu na kołysankę.

Flo - oj pamiętacie fartuszki, "fajne" elastyczne wdzianka granatowe z białym kołnierzykiem i z tarczą naszytą na ramieniu....

Nie wiem jak długo mój kręgosłup wytrzyma, Kubuś łapie mnie za palce u rąk i każe się prowadzać do balonów, które kopie. I tak łazimy za tymi skopanymi balonami. Gdy później próbuję sie wyprostować, to mam łzy w oczach.... oj niech juz szybko zaczyna sam śmigać.

Ostatnia edycja:
Ojtamojtam.. a "Laleczka Chucky"? A "The Ring"?? No, bez jajec - to trzeba znac!
Dzie tam fartuszki byly elastyczne? Nylonowe byly, ale zeby elastyczne?? I po mojemu nie byly takie glupie bo jak jeszcze kolnierzyk byl dopinany, to sam "mundurek" pral sie i sechl natychmiast, a czlowiek sobie ciuchow nie upierniczyl.

Karollo dzis zrobil popis w nocy - o 3 musialam go przebierac z gory na dol, totalnie spiacego, nieprzytomnego wrecz. Nie, nie egzorcysta - pampers nie zdzierzyl! Mlody sie przelal od pach po kolana.

reklama
Hej,
Flo Patryk mowi, ze jest za maly na szkole :-) Ale przejdzie mu, pojdzie do dzieci i bedzie szczesliwy.

Kupilam buty, hurra! w Clarksie, tanie nie byly ale wygodne, Pani wymierzyla, maja rosnac ze stopa i cacy, Patryk ma strasznie chuda noge, lydke i ogromna proporcjonalnie stope. Jak mu ubralam buta w Sketchersie to wygladal jak w kot w butach.

Moro tez nie lubie, nie trawie wrecz.
Barbie, hello kitty i obrazkowych nie kupuje, juz, bo kiedys mi sie zdarzalo. Teraz naogladalam sie mody dzieciecej, stylizacji roznych i wole prosciej, choc nie na szaro-buro.

Zoyka dziwne, ze nie masz jeszcze w stacjonarnym sklepie tego co w necie. Pytalas w sklepie kiedy beda? a moze juz nie ma?

Do góry