reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Ollena niestety nawet jak ma sie zasady żywieniowe() u mnie też lizaki sa BEE ) to inni niestety uwazaja ,że to luksus dla dziecka o np mama chrzestna Amelki łyżeczkę cukru wpakowała jej do buzi fuj no ale było za późno:eek::wściekła/y:czasem nic się nie poradzi :-( u mnie jeszcze ekonomia ma głos ale przynajmniej się staram.A ta pogoda ma się niby napeawić na 3 dni bo w poniedziałek znów deszcze tak,że jednak przedjesień się zaczyna:-(

reklama
Azula u nas chyba cieplo narazie caly czas i powiem Ci ze modle sie zeby w dzien mojego odlotu nie bylo upalu bo chyba serce mi calkiem peknie.
JUz teraz placze i nie spie po nocach na sam mysl o wyjezdzie stad:(

Katrina czy TY sie orientujesz jak to jest z opuszczaniem lekcji przez pierwsza klase? Chce kupic bilety do PL na listopad, caly grudzien i do poczatku stycznia i nie wiem jak to wtedy ze szkola wyglada. Slyszalam, ze normalnie pierwsze klasy sa traktowane jak przedszkole ale moze Ty cos wiesz?

Ollena - słyszałam, że do skończenia przez dziecko 6 lat nie robią jeszcze problemów, ale później to już jest rygorystycznie kontrolowane dlaczego dziecko opuszcza - zwłaszcza po 20 dniach. My w tej pierwszej klasie Alinki nigdzie nie wyjeżdżaliśmy, wiec nie miałam takiej sytuacji, ale Alinki kolega z klasy skończył naukę już miesiąc wcześniej, bo wyjeżdżał. Jego mam wcześniej to zgłosiła i było OK, nikt nie robił im problemów. Szczerze mówiąc ja też chciałam z dzieciakami polecieć do Polski tak na Wszystkich Świętych (wtedy jest jeden tydzień wolnego), tylko nie wiem kiedy dokładnie to wypada w tym nadchodzącym roku szkolnym, bo kalendarz dostaniemy pewnie dopiero we wrześniu. Co do pracy - to na grupie Ci napiszę.

hej:-)

wczoraj spędziliśmy mocno aktywny dzien z bachorem, dzisiaj stary ma wolne, a ja niestety nie, to jest minus pracy na własny rachunek, jak chcesz zarobić nie ma długich weekendów, jest długi weekend- nie ma kasy;-)
u nas też czuć, że lato pomalutku się kończy, wieczorem było 10 stopni.....

Cześć.

Kłaczku dobrze ,ze już jesteś :)

Wczorajszy dzień tez spędziliśmy intensywnie. Pogoda byla idealna.Dzisiaj zrobiłam sobie wolne. M też wyskoczył do firmy tylko na chwilkę.

Słońca u nas nie ma ale jest w miarę ciepło.
Julka buszowała od 7 gadając i gadając od samego przebudzenia.To dziecko będzie gadatliwe :-D

Co będziemy robić jeszcze sama nie wiem. Czekam an kuriera z przesyłką (buty Julki). Mają dzisiaj przyjść.

Katrina dzieki! Powiem Ci ze troche sie przerazilam ze bede uziemiona, tzn bedziemy uziemieni przez szkole Patryka, ale pocieszylas mnie.
Tu masz rozpiske dni wolnych od szkoly w tym roku i nadchodzacym.
School Year 2013/14
October 2013 mid-term break
All schools will close from Monday 28th October 2013 to Friday 1st November 2013 inclusive.
Christmas 2013
All schools will close on Friday 20th December 2013, which will be the final day of the school term.
All schools will re-open on Monday 6th January 2014.
February 2014 mid-term break
All primary schools will close on Thursday 20th February 2014 and Friday 21st February 2014. (Primary schools may use 3 discretionary days to extend this break to an alternative option of a 5 day break for the period fromMonday 17th February 2014 to Friday 21st February 2014 inclusive unless changes are required as part of contingency arrangements to make up for time lost due to unforeseen school closures.)
Post-primary schools will close from Monday 17th February 2014 to Friday 21st February 2014 inclusive unless changes are required as part of contingency arrangements to make up for time lost due to unforeseen school closures.
Where contingency arrangements are required a school authority may reduce the length of the February mid-term break by remaining open up to and including Wednesday 19th February 2014.
Easter 2014
All schools will close on Friday 11th April 2014, which will be the final day of the school term, unless changes are required as part of contingency arrangements to make up for time lost due to unforeseen school closures. Where contingency arrangements are required a school authority may reduce the length of the Easter break by remaining open up to and includingWednesday 16th April 2014.
All schools will re-open on Monday 28th April 2014.

Zaraz doczytam grupe.

Witam się ze szklanką zmrożonej coli (no cóż, syf... :rofl2:) bo na kawę już za późno :tak:
Wczoraj spędziliśmy dzień u moich dziadków na działce, na świętowaniu rocznicy ich ślubu, Kacper jak zawsze czarował uśmiechem:-D po obiedzie pojechaliśmy nad Liwiec - rzekę nad którą 20 lat temu spędzałam większość wakacji - nadal nic się nie zmieniło i woda sięga w najgłębszym punkcie do kolan :-D
Pewnie dlatego Kacprowi bardzo się tam spodobalo :-D

Zobacz załącznik 577723Zobacz załącznik 577719Zobacz załącznik 577720Zobacz załącznik 577725

W czasie gdy Kacper się pluskał ktoś musiał pilnować wózka:-)

Zobacz załącznik 577717
Chyba zgłodniał nad wodą bo wracając obgryzał matę przeciwsłoneczną :-D
Zobacz załącznik 577722

Dziś odpoczywamy w domu, muszę trochę "pomieszkać", poprać do końca, ogarnąć w szafkach, bo jutro znów aktywny dzień, jedziemy na dwie działki do znajomych, Majuska, parówki mi odrosły, ale mikropsy mają nową maszynkę, będziemy testować :-D

kłaczek - fajnie, że się odnalazłaś :-)
Majuska - miłego tyrania, na szczęscie lubisz swoją pracę :-D
Ollena, Zoyka - nie jesteśmy w stanie uchronić dzieci przed całym "syfem" tego świata - tym bardziej, że ja akurat też lubie słodkie, wspomnianą colę i nie pogardzę McDonaldem, więc byłabym zupełną hipokrytką odmawiając tego dziecku (oczywiscie jeszcze nie teraz, póki co Kacper jest za mały). Mamy taki przykład u szefowej Pawła - Aleksander pierwszą czekoladkę zjadł w ... przedszkolu, w wieku trzech lat. Teraz na widok słodkiego trzęsie się i histeryzuje - tak długo nie wiedział, że to takie dobre, ze teraz się chyba stara nadrobić cały ten czas gdy mama strzegła go przed czekoladowym syfem tego świata ;-)
azula - zgadzam się z Tobą... jak wieczorami wychodzę z psami, to muszę zakładać cieplejszą bluzę, czuć już jesień w powietrzu :baffled:
Ollena - dobra, może moje pytanie jest głupie, ale ... czemu nie możesz zostać w Polsce? Tu masz rodzinę, wsparcie, Mars chyba co chwilę przylatuje, tam siedzisz sama, on jest w pracy, więc?

Ale póki co dziś jest piękna pogoda! :-)

Ostatnia edycja:
Andzike zazdroszcze rzeczki!

Nie moge zostac z prostych dla Marsa przyczyn, mamy byc razem, jak wroce to Mars bedzie musial mieszkac z kims lub wynajac u kogos pokoj, wszystkie dodatki zlikwiduja wiec Mars zostanie z marna praca na part-time, % z zamowien, czyli pol kasy sie ukroci a bedzie musial utrzymac siebie i nas tu. A jeszcze nas na to nie stac bo dom nie skonczony a wg Marsa on jest nasza rodzina a nie jacys dziadkowie. Wczoraj go za to zrypalam i sie nie odzywa, ja zreszta tez.
Co do zarcia... Patryk nigdy czekolady nie jadal, sprobowal w wieku 3 lat i wyplul, do dzis nie tknie bo nie lubi, tak jak innych slodyczy oprocz lizakow,gum rozpuszczalnych i zelkow;) Uwazam to za moj osobisty sukces bo ciesze sie, ze nie lubi wiekszej ilosci slodyczy.

reklama
Kłaczku no nareszcie wróciłaś co sie u Ciebie działo bo nas tu wszystkich to faktycznie cięzkawo byłoby nadrobić ale my Ciebie jedną jakoś chyba zdołamy:-).Andzike Kacper widać lubi płytkie wody ,a psy wody nie lubią????bo tak jakoś w oddali .No niestety już przedjesień słońce wyraźnie skróciło swą trasę dziś sie opalałam i niestety grzeje słabiej i szybciej ucieka w pełni lata chowało się za domem po 17-tej ,a dziś już o 16 zaczęło znikać:-(Kupiłam sobie tabletki z glukozaminą na stawy pomoże??? bo kilka przysiadów zrobić mam problem dlatego ćwiczeń obciążających stawy zaniechałam:tak:zobaczymy czy kuracja coś da.

Do góry