reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Ewa takie cwiczenia trzeba skonsultowac z lekarzem czy mozna cwiczyc czy nie , a ty mamuska nie przesadzaj , bo te bóle to napewno sa od tego , ja wiem ze kobiety w ciazy lubieja pływac cwiczyc ale to czasem jest niebezpieczne , a to napewno nie sa skurcze BH za wczesnie

Mi ruchy zaczeły sie w 16 tygodniu ciazy bynajmniej ja je wtedy juz czułam moze tydzien później

Basiu grzeczna jestem zarobiłam ciasto na nalesniki i córcia mi upiekła juz pojadłam jak smok tak bardzo lubie , bede musiała potemk cukier sprawdzic bo chyba przesadziłam z nimi , matko jak mi słodkiego brakuje a jak sie bardzo chce to jest masakra , chociaz bardziej po tłustym mi sie dzwiga cukier jak po słodkim

reklama
Ewuś, teraz powinnaś chyba już siłowni unikać, basen jak najbardziej, a co do innych ćwiczeń, to najlepiej skonsultować z instruktorem odpowiednie dla kobiet w ciąży. Mi pani doktor polecała jogę. Wiem, że to nie to samo co fitness;-), ale nie ma co ryzykować. Zwłaszcza, że odczuwasz dolegliwości.

Marzenko, to nie przesadzaj, jak urodzisz, a to już niedługo - to zjesz cały tort. A teraz po co komplikować sobie życie. W 16 tygodniu - to dość wcześnie :) Ale fajnie tak czuć dzieciaka, jak daje o sobie znać ;)

Basiu własnie zmierzyłam cukier i jest dobrze wszystko w normie hura ja musze jesc próbowac wszystkiego zeby wiedziec po czym mi skacze cukier do góry tak mi mówiła moja pani doktor , wiem np ze zupki chinskiej nie moge jesc bo zaraz cukier skacze na 200 jak jest mniej jak 140 to jest super a teraz miałam122 tak ze w normie wszystko
tak ponoc czuja kobiety co sa którys raz w ciazy pierwiastki to ok 20 tygodnia czuja ruchy niby jestesmy bardziej doswiadczone
Ewcia a ty to koniecznie z lekarzem dogadaj te cwiczenia na siłowni , bo te bóle sa niepokojace jak dla mnie

Dzieki dziewczyny ze sie tak o mnie martwicie, chyba troche za czarno wam przedstawilam ta sytuacje. Bole to wlasciwie takie ciagniecia no i troche jak przed okresem, ale nic takiego zebym nawet pomyslala o tabletkach przeciwbolowych. Tylko wiadomo, po poronieniach to czlowiek panikuje o byle co. Ale zapytam o to lekarza w srode.
Pytalam lekarza czy moge cwiczyc na pierwszej wizycie, powiedzial tylko zeby sie nie forsowac (ze ma mi tetno nie przekraczac 120/min) i zeby nie probowac niczego nowego. Przed ciaza duzo biegalam, ale chociaz lekarz nie powiedzial ze nie wolno, to sie doczytalam ze bieganie moze sie przyczyniac do poronien to przestalam. Teraz tylko chodze, albo cwicze na eliptycznej, a ciezarki to takie calkiem lekkie. Basenu za bardzo nie lubie, bo plywanie od sciany do sciany nudzi mnie straszliwie.

Marzenko - czyli nalesniki mozesz jesc :-) Ja tez bardzo lubie. 16 tygodni, czyli jescze ze 3 tygodnie czekania, bedzie mi sie dluzylo.

Witajcie, poczytałam trochę Wasze watki i stwierdzam ,ze tutaj czuję sie dobrze, zwazywszy równiez na mój wiek, nie mam co prawda jescze 40 ale blizej mi niz dalej. Jestem teraz z czwartym dzidzisuem w ciązy. Mam juz 2 córki(12l i 10l) i synka 8 lat. W tym roku kończę studia -licencjat i jak dam rade moze pójde dalej co bym bardzo chciała. Miałam robione juz badania prenatalne wyszło mi ze mam ze duzo wód płodowych, ale są na górnej granicy czyli do obserwacji. Bardzo chciałm miec chłopca i przy badaniu okazało sie że jest.....chłopiec. Bardzo sie cieszę.

anulka to super ze ci sie u nas podoba , i gratulacje synusia ,

ewciu a na kiedy masz termin ?? i nie forsuj sie za bardzo z tymi cwiczeniami

Ale mi dzisiaj hormony szaleja cały czas bym płakała jakies nerwy mnie nosza , pójde chyba lezec i spac to moze minie do jutra

Dobrej nocki kochane

Ostatnia edycja:
Dobry wieczór :)

Ewciu, w każdym razie nie forsuj się, lepiej dmuchać na zimne, zwłaszcza po złych doświadczeniach. Ja lubię pływać - jedyne, czego bym się bała to możliwość złapania jakiejś infekcji. A wizytę u lekarza masz dzień po mnie :)

Marzenko, to wyśpij się dobrze, ja też pewnie zaraz się położę. Na szczęście nogi mi już mniej dokuczają i łatwiej się zasypia. Dobrze, że możesz wcinać naleśniki - ja mojemu P obiecałam z bitą śmietaną i owocami - a Ty z czym jadłaś?

Anulko, gratuluję chłopczyka. Fajnie, że Ci się u nas podoba - zapraszamy do rozmowy :) Super mieć taką gromadkę , ja raczej poprzestanę na jednym, ewentualnie dwójce. Ale na razie to oby moją dziewczynkę urodzić - to teraz najważniejsze. Od kiedy czujesz ruchy - bo zakładam, że już czujesz :)

Kasiu, na pewno wszystko będzie ok, a z tego co się zorientowałam to taka aktywna jest chyba głównie Ewa, reszta trochę mniej lub wcale ;) Odwiedzaj nas częściej, co?

Kolorowych snów dla wszystkich

witajcie kochane
Basiu wyspałam sie na maksa , dalej czuje sie popuchnieta , a nalesniki jadłam z serem białym i truskawkami , bitej smietany nie lubie ani zadnych kremów tak ze i tortów tez nie lubie
Anulko zagladaj do nas czesciej i rozmawiaj z nami
Ewciu ty kobitko sie oszczedzaj
Kasiu nic sie nie stresuj wszystko bedzie dobrze

reklama
To przynajmniej o tyle Ci łatwiej Marzenko z tymi słodyczami :) A naleśniki z serem (twarożkiem jak rozumiem) i truskawkami to samo zdrowie ;) bo wyczytałam ostatnio, że truskawki mają więcej witaminy C niż cytryna i jeszcze mają witaminę PP a ser to wapń :) A bita śmietana nie byłaby taka zdrowa niestety.
Ja jestem po zakupach, jeszcze zaległy prezent na dzień dziecka kupowaliśmy a wieczorem jedziemy wręczać :)
Ty się Marzenko dalej nie przemęczaj skoro dalej jesteś popuchnięta a moje stopy schudły, ale dzisiaj spałam z nogami podniesionymi na kocyku i poduszce, to może to pomogło.

Miłego dnia życzę, buziaczki

Do góry