reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
Katrina wychodź :-D Mnie to jest potrzebne dla higieny psychicznej :-D Stąd me wyjazdy w głuszę :-D samotnie. Powiem Ci że Pan Kubuś jest taaaaaki podobny do Alinki że szok.
Mam dwie pary okularów - jak ma fazę to potrafi nawet kilka minut w nich przebywać :-D Ogólnie to nie wiem skąd u tego dziecka tyle energii, szaleństwa i takich tam :-D Widziałam dziś chłopca takiego ok roku ... siedział bez szelek :baffled: przypomniał mi się Kubula, którego jest wszędzie pełno, który biega, piszczy, zagląda...
Zoyka - portugalska firma, która nie robi butów w chinach. Kubula ma aktualnie sandałki od nich i te pianki. Miał kilka par kapci - to mój ulubiony model: BEBE - Pantufa - Beppi - Loja Online i trzewiki na wczesną zimę :-) Ja mam od nich też obuwie typu: SENHORA - Clogs - Beppi - Loja Online i tez są ok.
Przesyłka do PL to 46 euro ale może z laskami z pracy nabędziemy coś :-D
ten model: http://www.beppi-store.com/artigo.php/infantil/pantufa/1/2119550/ przy chudej pęcinie mego Szparagusa nie zdał egzaminu. Te były lepsze: http://www.beppi-store.com/artigo.php/infantil/pantufa/1/2119431/
u mnie na wsi jest w tzw centrum handlowym sklep z ich butami i 2 polskich firm a że Kubuli obuwie musze wymieniać średnio co 3 miesiące więc mam przetrenowane już kilka modeli + musi mieć dwie sztuki no bo dom i żłobek.
Aktualnie moje synadło śpi mówiąc przez sen: nie ma :-D

Ostatnia edycja:
Misiu - chyba 2 dni temu rozmawiałam z moją mamą przez SKYP-a, Kuba siedział jakby ciut w tle i moja mama stwierdziła, że jak jest tak ciut dalej, to jakby Alinkę widziała - jak była w jego wieku. W końcu jak to mówi mój monsz " z jednej trąbki" to maja prawo być podobni.

Misiu - a tu jeszcze "coś" dla Ciebie (pierwsze foto - na moich kolanach to nie jest Kuba).

Ostatnia edycja:
Katrina rzeczywiście ogromne podobieństwo, gołym okiem widac, że z jednej trąbki:-D:-D:-D

Wstałam i czuję sie jakby mnie jakies wielkie psisko ( np. Gjalpon) wymemlało i wypluło, ale zaraz będę się faszerowac jakimis dragami to może ożyję i nie zejdę wśród tych psów. Paćka wysypana i z gilem, ale grandzi na tarasie w pełni sił.

Gdybym się nie odezwała wieczorem to znaczy że jednak zeszłam......

Helloł...
Noc koszmarna, czuję się jak rok temu, kiedy dziecko wisiało mi przez całą noc na cycku i budziło się co pół godziny...:baffled: z tym, że rok temu nie musiałam rano wstawać do pracy:baffled:
Kacper nadal z gorączką, ale w dobrym humorze, wysypki brak... :tak: Huk wie co to za cholerstwo, jutro mieliśmy jechać do Jaśka i Czaputka na działkę, ale na wszelki wypadek odwołam, jak to jednak bostońskie goowno to słabo by było gdybym zaraziła Jaśka... :no:
majuska - wczoraj mnie tez zmogło wcześnie, padłam o 22, nie oglądałam nawet Borewicza, którego uwielbiam i znam na pamięć, a jak leci w TV to i tak zawsze oglądam :-D
misia - fajnie, że dałaś znak życia :-) jak się teściu czuje?
katrina - faktycznie bardzo podobne te Twoje dzieciaki :-D no ale nie ma się co dziwić jak z jednej trąbki :-D
Jakby ktoś był zainteresowany to w smyku jest promo na ubrania i buty Cool Club 50% taniej
Wielka wyprzedaż – Ubrania dziecięce 50% taniej – sklep internetowy Smyk.com
Miłego dnia, idę sobie zrobić kawę i spróbuję się wziąć za jakąś robotę, chociaż mam dziwne wrażenie, że pracownikiem dnia to ja dziś nie zostanę... :baffled:

EDIT:misia - sto lat dla Kubusia! :-)

Ostatnia edycja:
Flo, ja tez miekne w temacie plastikowych butkow dla Karola. Nadal twierdze ze jesli do chodzenia normalnie to chyba by mnie penis strzelil, ale jesli powtorzylibysmy wypad nad morze, to jest to bardzo dobry but. Ostatnio latal w sandalkach, ale piasek dostajacy sie do butkow ociera nozki, buty pozostaja dlugo mokre... A "plastiki" szybciutko sie oplucze i zaraz wyschna.

Mam zamiar jechac dzis z mlodym do miasta na wazenie (poltora roku) i przy okazji przeczesac lumpeksy w poszukiwaniu krotkich, lekkich spodni - dluzsze szorty lub 3/4 - bo wczoraj wypapralam jedyne i zostaly mi tylko jeansy przy temperaturze pod 30 st. No, z majtek wyplyne!

Hej, po upiornej nocy poprawiłyście mi nastrój trąbką i strzelającym penisem.
Andzike - łączę się w bólu. Faktycznie, od Jaśka lepiej się trzymaj z daleka. U nas dziś mniejsza gorączka ( zaledwie okrągłe 38) trzy straszliwe kupy, a poza tym brak jakichkolwiek objawów. Wysypkę miałam ja, ale przez jakieś 10 minut, a potem znikła.
Ręce mi opadają, bo na Maksa czopek działa jak środek na przeczyszczenie i wciąż mam zgryz, czy zdążył zadziałać, czy został wydalony. No ale alternatywą jest nurofen do pyszczka i paw.
Misia - fajnie, że się znalazłaś. Buty mi się podobają, no ale tego modelu co pokazałaś w pl nie znalazłam. Jakbyś robiła większe zakupy w beppi to się podłącze chętnie. Dla Kubusia - sto lat i buziaki!
Kłaczku - no właśnie. Maks ma piaskownicę a teraz również częściowo gotową plażę przydomową, ciągle ma pełne buty piachu i stąd ten pomysł z czymś z gumoplastiku.
Katrina - Maks ma okulary na neoprenowej taśmie, ale jakoś nie chce ich nosić. Chce nosić moje i urywa im uszy. Dzieci faktycznie bardzo do siebie podobne. I śliczne!
Majuska - w rekompensacie za wymamlanie Gjalpon przesyła trochę Gjalponowej energii. Trzymaj się i nie schodź, bo będzie nam smutno.
Idę sobie zrobić kawę. A potem spróbuję znaleźć lokum pająka giganta w mojej sypialni. Wdziałam go w nocy, ale nie miałam siły wstawać i gonić, podjęłam tylko mocne postanowienie eksmisji.

Hejka,

Zdrówka dla zlotowych dzieciaczków i ich Mam! Oby paskudztwo tak szybko zniknęło jak się pojawiło.

Katrina - nie poznałam Kuby. Zmienił się i podobni są z Alinką jak nie wiem.

Misia - znalazłam to Hurtownia obuwia - producent obuwia, obuwie dziecięce

nie ma wszystkich modeli tak jak pisze Flo ?

Ależ Julka się rozgadała. Słychac masę nowych słów. "da to", "ne to", "ziii". "mama", "lala", "siii", "dzzaa". W końcu któregos dnia powie wszystko całym zdaniem i zrozumiem :)

reklama
Flo, do piachu to bym dziecku takie kupila. My nie mamy (jeszcze) piaskownicy, mamy basenik w ogrodzie i Karol lazi tam boso - trawnik jest - ale on tez potrafi boso wiac na wies, po parzacym asfalcie, wiec chyba ma kopytka jak male Murzyniatko. W domu w tej chwili lata boso bo po prostu jest goraco.
Zoyka, Karol tez gada. Rano, zanim oczy otworzy, otwiera pyszcz i zaczyna nawijac. Najlepsze, ze potrafi gadac cos patrzac mi w oczy, jak mowie ze nie rozumiem, to znowu nawija, na koncu pytajnik slychac, a ja dalej nie rozumiem. Zauwazylam, ze duzo slow wypowiada nie wtedy kiedy sie go prosi zeby cos powiedzial, a w konkretnej sytuacji - taplajac sie w umywalce mowi "łoda", widzac psa na ulicy "tesie" itd. Czesto mowi cos i oczekuje ze go zrozumiem, powtarza jakis zespol dzwiekow, a ja nie kumam o co mu chodzi.

Do góry