reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Majuska - Jakub prawie cały czas ma teraz gołe stopki, bo skubaniec skarpetki sobie ściąga z zawrotną szybkością, równie szybko co buty. Butów nawet nie zakładam, bo na 100% zgubi - skarpetkę jedna juz zgubiliśmy.

Misia - ja prawie nie istnieję - jestem na Nk i boję się stamtąd zniknąć, bo mnie mama ubije (będzie jej brakowało sąsiadów do rozbudowywania farmy na Wiejskim życiu).

reklama
Helloł z drugą kawą :-D
Koszmarna noc za nami i pobudka przed 6.00. Wanda nie może pić soków pod żadną postacią a wczoraj chciałam jednak spróbować, że może już dorosła... brzuszek bolał, biegunka i pobudki co 40 minut. Ona zasypiała od razu a ja kręciłam się potem z durnymi snami - łącznie z tym że śniło mi się iż kichałam i z nosa wylatywały mi osmarkane kolibry :no: czegoś tak debilnego chyba jeszcze nie przeżyłam :no:
Istnieję chyba połowicznie bo mam FB i kompletnie nie umiem się po nim poruszać, z miesiąc temu dowiedziałam się że można na nim gadać jak na GG :-D
Andzike jesteś walnięta :-D rano trzeba się rozglądać za filiżanką a nie odkurzaczem - wiesz że to się leczy? :))))
Katrina skarpetki gołe stópki są słodkie, u nas też jest tuptup na boso
Majuśka przeczytane i ocenione. Teraz kciuki żebyś wygrała :-D
Ollena nie przejmuj się ludźmi, przyjdzie czas to Mia zacznie biegać a od samego urodzenia jest leniuszkiem. Nos w górę, jak Mars?
Zoyka jesteś spokojniejsza po wizycie u lekarza a to najważniejsze. Cena szczepionek wali z nóg i dlatego w PL Wanda miała zestaw podstawowy, tutaj pneumo i jakieś inne meningo:) są darmowe.

MAJUSKA, Rajmund ma wglad w zasadzie we wszystko co mam na lapie, ja mam haslo do jego poczty, fb, ebay'a, paypala i polskiego konta bankowego. Do angielskiego nie mam bo nie bylo takiej potrzeby, ale PIN karty znam bo ja uzywalam. Wydaje mi sie ze to naturalne. ANDZIKE, boski obrazek. Ja tez chce taki srodek. :D O, kurcze.... I tak zostaje sie patologia - poplulam monitor, wisisz mi czyszczenie lapka = jedna chusteczka do dupci. ;) ANKA, zostawilam Ci info na GG... WCZORAJ przywiezlismy rower malemu. Pojechalismy wieczorem bo tak udalo sie skontaktowac ze sprzedajacym, mlody przysnal lekko w aucie, a po powrocie byl tak zafascynowany nowym urzadzeniem, ze poszedl spac po polnocy. Rowerek cacusny, okazal sie rozmiarowo ok. Cholera, kolka 12".

Kłaczek GG mi nawaliło, nie mam Cię na liście i poblokowało mi kontakty w związku z tym nic nie dochodzi. Strzel info tutaj na PW bo nie wiem o co chodzi z gadu.
Spałam, Wanda odsypia nockę już drugą godzinę. Oczywiście kiwam się na krześle i nie wiem o co chodzi na świecie :))

Witam się z późną kawą, byłam i gina na kontroli i po skierowanie na usg piersi. Udało mi się zapisać raptem na 21 sierpnia:szok::-D:eek: - nadmieniam, że opiekę medyczną mam z abonamentu opłacanego przez korpo czyli prywatną :no: państwowo chyba bym się w tym roku nie dostała na usg... :wściekła/y:
Zoyka - u nas sama hexa kosztuje chyba z 240zł, jedna dawka pneumo 380zł... :wściekła/y: ja zgłupiałam od czytania czy szczepić czy nie szczepić na pneumo i roty i w końcu po rozmowie z pediatrą roty odpuściłam, a z pneumo póki co mamy sprawę otwarta, ale chyba też odpuszczę...
Polityka rodzinna, brekekekekekee:-D:baffled:
anka, misia - jak ja rano nie odkurzę (i nie umyję podłogi...:zawstydzona/y:) to zrobi to mama jak przyjdzie do Kacpra, a im mniej robi w domu rzeczy "pozakacprowych" tym lepiej, mniejsza jest szansa, że za jakiś czas mi coś wypomni:confused2: :-) odkurzać musimy codziennie, bo futrzaki wnoszą mnóstwo piachu na łapach, a Kacper większość dnia urzęduje na podłodze (oczywiście jeśli nie wyrzuca petów przez balkon :-D).
W sumie już się przyzwyczaiłam do poranka z odkurzaczem :-D
kłaczek - dawaj adres, wyślę Ci paczkę chusteczek :-D
majuska - ja wiem, że korpo ma swoje plusy i minusy, moja i tak jest w sumie w porządku, nie powinnam narzekać, ale świadomość bycia małą śrubką w wielkiej maszynie jakoś tak przytłacza... :baffled: no ale jak się ma kredyt w CHF brany w boomie mieszkaniowym to się zaciska zęby i idzie tyrać :-D

Andzike - rysunek super, zresztą w ogóle jestem wielbicielką Raczkowskiego. Peto - pato mocne, ale uważam że odkurzanie o 7 rano to większe pato :-). Hihi - Adama też nigdzie nie ma, zdaje się że był na NK kiedyś, ale to było dawno i nieprawda.
Zoyka - cena szczepionki faktycznie zwala z nóg... My odpuściliśmy pneumokoki, chyba. Ja nie ogarniam, wiem tyle że teraz coś się należy, więc będziemy się umawiać jak nasza lekarka wróci z urlopu. W sumie się cieszę, że wybrałam przychodnię na naszej wsi - w ogóle nie ma tematu że się z dzieckiem czeka na termin. Ja chadzam do lekarzy wyłącznie prywatnie ( mam w związku z tym silną motywację żeby nie chorować)
Anko - biedna biedroneczka... a o co chodzi z tymi sokami? Żadnych nie może? A owoce jej nie szkodzą? Sen faktycznie, jedyny w swoim rodzaju.
Katrina - moim głównym zajęciem jest zbieranie i zakładanie butów... Maks biega w butach - teraz nie ma innej opcji, drzwi otwarte, dziecko tupta po betonie i trawie przed domem i musi mieć buty. I jak łazi to buty akceptuje, a nawet bardziej, bo często jeszcze w rękach nosi drugą parę. Ale w wózku i w foteliku samochodowym natychmiast pozbywa się butów i skarpetek.
Kłaczku - też uważasz, że chusteczki do pupy są dobre na wszystko?

Ostatnia edycja:
anka_d - a propos dziwnych snów to śniło mi się kiedyś, że wrzuciłaś sobie nowy suwaczek i jesteś w ciąży :-D:-D:-D i wszystkie się bardzo dziwiłyśmy, bo przecież masz spiralę...
Mało tego - śniło mi się, że rano się budzę, a zamiast Kacpra leży obok mnie Julka Zoyki - też mnie to bardzo zdziwiło :-D:-D:-D chyba za dużo czasu spędzam na BB :laugh2:
Flo - ja też uważam, że chusteczki są świetne na wszystko - do zmywania makijażu, ścierania kurzy, doraźnego wytarcia podłogi, wanny albo kuchenki i jeszcze paru innych rzeczy :-)

A właśnie... bo już się miałam parę razy zapytać i ciągle mi wylatuje z głowy - jak dbacie o zęby dzieci? Bo Kacper ma już całe sześć zębów:-D, myję, a w zasadzie masuję taką silikonową szczoteczką, ale zastanawiam się czy nie powinnam mu już być jakąś zwykła, bardzo miękką i z pastą? :confused:

Ostatnia edycja:
Hej,

U nas jak nie urok to sraczka. Rano M włączył czajnik i walnęło. Nie mamy prądu w gniazdkach w połowie mieszkania. W kuchni i w pokoju nie ma a w drugim pokoju jest. Zadzwoniłam po elektryka z firmy która współpracuje z nasza spółdzielnią. Stwierdził ze trzeba kuć bo zniknęła faza i on nawet szukać mnie będzie. Znajomy elektryk na robocie pilnej, Jarka kolega który ma firmę elektryczna nie ma wolnego elektryka. Znalazłam w necie i czekamy an faceta. Moze wystarczy skuć tylko w kuchni.
Andzike - wow ! Moze z dużo piszę o swoich problemach i dletego już Ci się Julka śni ?

Flo - ja odpusciłam szczepienie p/ Rotawirusom. Pneumokoki wzięłam po długich wahaniach bo to sepsa itp.

Witam serdecznie!:D
Chciałabym się przyłączyć do tak zacnej ekipy :) Czy zostanę przyjęta?:p
Całkiem tu wesoło i przyjemnie u Was. Swoboda i widać że na każdy temat można porozmawiać:D:)

reklama
FLO, ja nie wiem czy one na wszystko, ale lubie miec przy sobie. Lapska sie nimi dobrze wyciera, ryjaka po jedzeniu... Lapa sie balam czyscic, bo nie wiedzialam jak zareaguje wyswietlacz, ale kolezanka mi doradzila, a bylam juz na etapie "niewiele widac" i sprobowalam. Mniodzio. DZUBUS, witaj. Nie wiem czy wiesz, ale obowiazuje "wkupne". Hitem na dzis bedzie... bedzie... "Gummy bear song" i oczywiscie 3 okrazenia w raznych plasach dookola ratusza z ta piesnia na ustach. U NAS... mam polewke. Na zakupach chlop moj zapodal po 2szt. pomidorow i papryk w doniczkach i powiedzial ze on sie tu zajmie ogrodnictwem pragmatycznym. To ja w ramach ogrodnictwa estetycznego zapodalam kolejne 2 fuksje. No, dobra - pomoglam mu posadzic te warzywa, podlalam je i... zostalam poinformowana ze mam pilnowac podlewania. :D Ale jakby sie ktos pytal, to sa JEGO rosliny. :D :D

Do góry