reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
Hej,
Zagladnelam wreszcie. Mysle o Was ale jakos mi nie po drodze.

Majuska Packa boska!

Aniu wspolczuje wypadku, Wandzia musiala ostro rabnoc, ze az przeciela skore :(

Mia nadal nie chodzi, wszyscy komentuja, mamy upalik wiec ciagle wyciera kolanami beton..
Jezdzimy duzo na rowerze, spacerujemy, basenujemy sie na podworku i jest lux.
Wczoraj byl u nas w miescie Czesio Mozzil ;)

Mia odkad karmie ja przed snem ok 3-4 nie wstaje juz przed 5, wiec wyczailam od co w tym chodzi. Budzila sie z glodu ok 4-5, widziala ze widno wiec miala w dupie spanie. Ja sie wiec przebudzam, jak jest odpowiednia godzina to biegne po zarelko i spimy do 6-7! Bosko ;-)

MAJUSKA, poszlo tu i tu. Packi mina idealna, charakterek jak na dloni. :D OLLENA, glupie komentarze olej. Jesli ktos otwarcie sie przywala, odeslij go do "Jak kochac dziecko" J. Korczaka bo widocznie podstaw nie opanowal. IRKA, u nas nie ma problemu ze spaniem do 8... Przy odslonietym oknie. MOJE forum dalej zepsute. Ja tego nie rozumiem.

Cześć,

My po wizycie u pediatry. Julka zaszczepiona a ja lżejsza o 480 zł. Paranoja.
Na 8 lipca jest umówiona na szczepienie różyczka,odra i coś tam. Na szczęście jest bezpłatne.
Miałam na kartce wypisane :
1. Pocenie nóżek
U 70 % dzieci to występuje i jest normalne
2.Białe plamki an paznokciach
Ten typ tak ma to nie jest brak niczego
3.Choroba lokomocyjna
Trzeba przeżyć, minie bo jest związane z rozwojem. Leki dopiero po 3 roku życia a homeopatyczne można wsadzić ...
4. Waga - 11,900
5. Robinie badania TSH jest zbędne bo niedoczynność można wykryć u noworodka i wychodzi i posiewie (badanie z pięty w szpitalu), potem robi sie w okresie dojrzewania bo jak jest to dopiero się objawia (13-15 lat).
6.EEg wynik dobry , nic jej nie jest

464fe44f3f7408c.jpg

Zadowolona jestem bo wszystkie watpilwosci rozwiane.

Aniu biedna Wandula. Uważaj tam w UK bo mają schizę na punkcie siniaków .

Majuska- Patryćka obłędna. Wystarczy "lubić to" ?

Olena - to,że Mijka jeszcze nie chodzi to nei ma w tym nic nadzwyczajnego. Dzieci zaczynają chodzić rożnie. Mojej kuzynki córka zaczęła chodzić jak miała 14 mies i to jest normalne.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hełoł :-)
Aniu ucałuj Wandule, biedna.
Umieranie cd. dalszy ... mówie do ONEGO - może pójdziesz do elkarza ... Monsz :-D: NIE, nie idę do żadnego elkarza.
ja: To może do Grześka pójdziesz :-D
Monsz: taaa... muszę iść i wyjąć kartę ... potem odstać swoje (ostatnio 10 minut) a mnie tylko gardło boli.
Gadał dziad do obrazu. Aktualnie zalega na łożu boleści, dziecko rysuje sobie odnóża długopisem.
Zoyka - dobrze że dobrze.
cd. rozmów z mą matką rodzona na GZ :-D

Uch, usnęło maleństwo, chwila oddechu. Jakiś ten dzień dziś szalony, włączając w to mały incydent kiedy to Maks siedzący na nocniku zerwał się na równe nogi bo psy zaczęły szczekać wszystkie naraz. Dziecię na wszelki wypadek wlazło mi na kolana ( tkwiłam przy nim w kucki) i obsikało mnie :wściekła/y:!
Anko - mimo tych worów ze śmieciami to brzmi dobrze! Dłubanie w ogródku, mili sąsiedzi...Cieszę się, bo zdecydowanie Wam się należy jakieś fajne lokum po tych wszystkich peregrynacjach.
Biedronę obtłuczoną ucałuj mocno, cóż, bez siniaków i guzów się nie obejdzie. Szkoda, że musicie się ukrywać. Może korektor, odrobina pudru...
Majuska - byłam, przeczytałam, nawet się poczułam wzruszona. U Paćki też byłam.
Zoyka - zawsze mi się zdawało, że Julka zdrowa jak koń. Dobrze, że lekarz to potwierdził i uspokoił Twoje obawy.
Misia - mój mąż też ostatnio celebrował przeziębienie dwa tygodnie. Codziennie wieczorem rytualnie poiłam go herbatką z imbirem. U lekarza był, ale nie ze sobą tylko w sprawie swojej matki...

A ja dziś miałam rozmowę z moim mężem na temat BB i w końcu padło pytanie " to wy tam wszystkie tylko obgadujecie swoich mężów?". Czasem mu coś przeczytam, albo opowiem co tam ktoś napisał, ale jemu by do głowy nie przyszło, żeby mi zaglądać przez ramię. I vice versa. Znamy wzajemnie swoje hasła mailowe, ale nie używamy bez uzgodnienia.

Flo a przyznałaś się, że opowiedziałaś nam kiedyś o Idiotycznych Resztkach :-D

Dzięki za głosy :-) Paćkę wystarczy lubić, ewentualnie udostępnic :)))) a fryzjera można chyba ocenić ( oczywiście na 6 ) ewentualnie skomentować;-)

Zoyka..ja tak jak Flo zawsze wiedziałam, że Julka to okaz zdrowia:-D

Irka ubić chłopa:-D

reklama
I ja się wieczorem melduję :-)
Majuska - minka Paćki bezkonkurencyjna, wygraną masz w kieszeni:tak: A wena przyszła taka naprawdę konkretna, bardzo fajnie to opisałaś, aż mi się zamarzyła zawodowa rewolucja... :sorry2: tylko pomysłu na kierunek brak, póki co zostaje mi bycie korposzczurem... :no:
A w czasie gdy ja się zmóżdzam nad excellami moje dziecko odkrywa plac zabaw i huśtawki :sorry2:
Zobacz załącznik 566718

Ollena - fajnie, że zajrzałaś i że wszystko u Was ok :-) gadaniem nt Mii się nie przejmuj, kłaczek dobrze prawi z tym Korczakiem, mi też go chyba majuska albo mamanabank cytowały jak zaczęłam się stresować, że Kacper się z czymś "opóźnia":zawstydzona/y: Jak nadejdzie jej czas to pójdzie :-D I będziesz tego żałowała :-D A jak sytuacja z Marsem?
Zoyka - super, że wizyta rozwiała Twoje wątpliwości :tak: Prawie 12kg - słuszna waga :-)
Flo - jeszcze w temacie komarów, znalazłam na FB:-D
Zobacz załącznik 566721

A mojej mamie to szykuje się opiernicz... :wściekła/y:Pali na balkonie i dziś zamiast sprzątnąć z popielniczki to zostawiła ją z petami na balkonie:wściekła/y: Kacper lubi sobie na balkonie pograsować, jest zabezpieczony, cały czas na niego zerkałam, ale po pewnym czasie zaniepokoiło mnie czym się tak spokojnie bawi.. :confused: Okazało się, że wpycha pety w szpary w podlodze :no: całe szczęście, że on nie ma odruchu brania niczego do buzi :-D Najlepsze było godzinę później, bo przyszedł sąsiad z dołu, że ma cały balkon w petach i popiole, pokazałam mu małego winowajcę, ale chyba mi nie uwierzył :happy2: Albo już całkiem stwierdził, że jesteśmy patologią - dziecko samo na balkonie bawi się petami bez kontroli rodziców... :-D

Do góry