reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Flo nie wiem ile mały ma ale to radyjko litle tices jest świetne gra pożądna dorosłą muzyczkę typu blues ,rock albo cymbałki zwykłe do walenia czym popadnie polecam obie te zabawki choć Amelia ogólnie muzykalna ale te dwie zabawki wybiera częściej bębenek już niestety zdemolowała ale cóż kosztował 5 zł więc i tak długo wytrzymał przy jej żywiołowo muzycznym usposobieniu.Flo wczoraj leżakowałam bo małej też pogoda dokuczała i spała co 2 godziny po 2 godziny ,a my z M sobie przy okazjii też poleniuchowaliśmy on szedł na noc ,a lało więc nic nie robiliśmy dopiero spacer z małą po mleko do babki wieczorkiem.Dzis jakby lepiej słońce z zębami wychodzi:tak::-DCo u Olleny bo jakby zamilkła??Lecę na GZ foty komunijne luknę ,a jaka miała być pielgrzymka dzieci przecież nie daja rady byc ciągle rozmodlone.Swoja drogą byłam na dwóch pielgrzymkach koszty niższe niż jechać gdzieś samemu ,a atrakcji w bród i zwiedzanie i park rozrywki i msza oczywiście też.Czekam az mała podrośnie na pewno gdzeiś pojedziemy to nie te pielgrzymki co kiedyś i bardzo dobrze:tak: Bóg nas stworzył jako istoty wesołe i ciekawe:-)i ludzi i świata.

reklama
Witam weekendowo :-)
azula - wydawało mi się, że mieszkanie mam całkiem zabezpieczone przed Kacprem - nie ma ostrych krawędzi na wierzchu, kabli ani gniazdek elektrycznych (co najlepsze takie było od początku :-)), a szuflady i szafki otwierają się naprawdę ciężko, nawet ja mam problem:tak: ale już widzę, że Kacper ma hipnozę na stację meteo, do której wczoraj namiętnie próbuje sięgać.
Dowcip dobry popieram Flo - testować trzeba przed śubem, w sumie nie tylko jeśli o sprawy łóżkowe chodzi ;-)
aga - ojc, biedny kręgosłup... trzymam kciuki, żeby się nastawiło jakoś... a z mężem chyba lepiej, skoro pijecie sobie piwko wspólne?
kłaczek - Karol prawdziwy zdolniacha!
Flo - ja też mam symptomy obłędu, bo Paweł wymienił wczoraj baterie we wszystkich zabawkach Kacpra... :szok: I pomimo schowania części zabawek Kacper oszalal z radości, a mnie już zaczyna boleć głowa :no: hitem jest sterowany czerwony samochód - wystarczy, że naciśnie kierownicę, a samochód sam jeździ, trąbi i wydaje dżwięki silnika - Kacper jest zachwyconym że on naciska jedną rzecz, a jeździ zupełnie inna :-)
Sandy - lecę na GZ obejrzeć :-)

Pogoda nadal wstrętna, mieliśmy jechać na piknik urodzinowy (przewidywana ilość dzieci ok. 20 :-D), ale chyba sobie darujemy, bo impreza miała być głównie w ogrodzie, z grillem :no:

Ostatnia edycja:
Nie kupuj dziecku nigdy zabawki typu samochod strazacki, wydajacej dzwieki syreny!! U nas chetnie brany do rak - naciska sie guziczek, autko zaczyna migac "kogutem" i wyc takie "wiiwiiiwiiiwii" - mozna ocipnac z zachwytu po 2-3 razach.

Nie kupuj dziecku nigdy zabawki typu samochod strazacki, wydajacej dzwieki syreny!! U nas chetnie brany do rak - naciska sie guziczek, autko zaczyna migac "kogutem" i wyc takie "wiiwiiiwiiiwii" - mozna ocipnac z zachwytu po 2-3 razach.

No właśnie coś podobnego mam tylko wyścigówkę - Kacper zachwycony, a nam idzie ocipieć...

Z tym testowaniem to powiem tylko niektórzy testuja wszystko byle jak byleby popróbowac potem niestety wiele tragedii .Testują rzeczy ,ludzi ,zwierzęta jak sie jest pewnym ,że ma się ochotę naprawd ę z kimś być to testy chyba mniej potrzebne.My z moi M też nie byliśmy dziewicami i tez testowaliśmy sie przed ślubem ale to raczej z powodu młodego jego wieku po prostu nie był jeszcze wiekowo wiekowy do małżeństwa.;-)Andzike to fajnie ,ze w miare bezpieczna chtynke macie.Kłaczku bo Karolek coraz kreatywniejszy będzie ,a żena razie bez rodzeństwa musi być kreatywny za dwoje:-);-),a ani Ty ani Rajmund ciućmokami nie jesteści z tego co się orientuje więc i Karol "ma pomysła" jak mawia mój ulubiony filozof-fizjonom F.Kiepski:-DGotuje znów pod pana męża fasolke po bretońsku ale w przyszłym tygodniu nie ma bata zrobię coś pod siebie:tak:bo kuchnia tradycyjna choć smaczna juz mnie nuży:eek:

azula - to tylko pogratulować, że testy po ślubie wyszły Wam pozytywnie, bo szczerze mówiąc nie znam żadnej pary, która czekając ze wszystkim (seksem, wspólnym mieszkaniem) do ślubu wyszła na tym dobrze :-) ale swoją drogą takich co się testowały intensywnie przed ślubem, a potem i tak im nie wyszło też znam sporo... Nie ma reguły...

Przymierzam się do szukania jakiegoś ubrania dla Kacpra do chrztu - wszelkie atłasowe, satynowe,białe, błyszczące beciko-garniturki-koszmarki odpadają, macie jakieś pomysły, sugestie? Myślę o eleganckich spodenkach, białej koszuli + kamizelce albo marynarce do kompletu :tak:

Ostatnia edycja:
Andzike nie mysmy testowali sie mieszkali razem tylko ślubu nie mieli bo M nie miał 21 Razem już 27.Dziecko było chrzczone dzień po tym jak zawarliśmy małżeństwo w kościele.Po prostu testowanie jest zbyt lekko przyjmowane potem sa z tego nieszczęścia ile razy czytam o psach ktos weźmie ,a za tydzień mu sie znudzi i na ulice lub z powrotem do schroniska .Testy niestety w wielu przypadkach sa nieuniknione mam nadzieje ,że testuja ludzie odpowiedzialni:-)A dla Kacpra kup używke na allegro albo na tablicy ja kupiłam i Amelce i Boryskowi(wnuczkowi tak jak Ty koszulke białą ,kamizelkę dzianinka służy jeszcze potem i spodnie materiałowe .)

reklama
kłaczek - biały garnitur zupełnie do mnie nie przemawia, ale popatrzę na inne aukcje na allegro, coś może się znajdzie :-) Dziękuję :-)

azula - chyba lepiej potestować i się rozstać przed ślubem jeśli coś nie pasuje niż po? :tak:
Co do oddawania psów to właśnie z takimi osobami jak majuska i Flo pracujemy nad tym, żeby ludzie zrozumieli, że psy też mają uczucia i takie zachowanie jest nieludzkie:no: domy do których oddajemy psy są dokładnie prześwietlane, niestety nie da się całkiem uniknąć błędów, ale wiele z nich udało się wyeliminować ;-)
Właśnie zastanawiam się nad czymś używanym, ale chyba wyjątkowo pójdziemy w nówkę sztukę, tym bardziej zależy mi żeby założył to chociaż z raz zanim z tego wyrośnie :-)

Ostatnia edycja:
Do góry