reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Sto lat! Sto lat - wujek krzyczy.
Ciocia wręcza kosz słodyczy,
dziadek w nowej swej koszuli,
babcia Cię do siebie tuli.
Mama torcik dekoruje,
tato wszystko to filmuje.
Skąd to całe zamieszanie?
Urodzinki masz kochanie.
denrojdeniya-6.gif
Życzy Maksiowi ciocia azula z Amelką:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Maksymilianie Edgarze - stu najszczęśliwszych lat pod słońcem z cudowną rodziną i w cudownym stadku :-) Żebyś zawsze był tak uśmiechnięty!
qrcze, pamiętam jak czekałyśmy na wieści, a jak urodził się Maks to pomyślałam, ze teraz kolej na mnie:-D no i przyszła - pięć tygodni później :tak:

Flo - pomysł zoo w piątek jest świetny (w weekend tłumy), a ja w piątki teoretycznie mam wolne (praktycznie to różnie, ale damy radę). Ciekawe czy Kacprowi też się będzie tak podobało w zoo jak Maksiowi - przypuszczam, że tak:-) Zdjęcie ze słoniem boskie, a mały hipcio do schrupania :-D
Jak już obejrzymy wszystko w zoo to możemy skoczyć na drugą stronę Wisły na Starówkę na jakąś dobrą kawę i ciacho :-)
Majuska - anka coś pisała, że nie będzie mieć netu, no ale mogłaby już wrócić...:dry: nie wiedziałam, że Kaśka pomaga w przytulisku, fajnie, że udało Ci się ją zarazić pasją :tak:
(parę książeczek za grosze, jeszcze mam, szykuj się na zakupy, jak Paćka z nich wyrośnie to mam nadzieje, że wrócą na bazarki i wtedy je od Ciebie odkupię :-D)
Moja mama ma "dryg" do kupowania w lumpeksach, co przychodzi to jakąś nową bluzeczkę ma czy spódnice za 2 max 5zł - patrzę na metki - Zara, H&M, Marks & Spencer :-D Najlepsze, że moja mama zupełnie się na metkach nie zna (chociaż teraz się już trochę wyedukowała), a z kosza szmat zawsze wygrzebie jakąś perełkę :tak:
Jadę dziś po pracy ogarnąć knajpę na chrzciny - potwierdzili, że mają wolny termin, więc tylko wybrać menu i wszystko dogadać muszę. Spacerem 10min. od Kościoła w którym będą chrzciny :-)

Aaaa... Majuska, rozumiem, że na ten zlot to łowickie towarzystwo też mogę zaciągnąć jak będzie zainteresowane? czy robimy dwa osobne zloty ? :-D

Heloł !

Maksiu nasz kochany, życzymy Ci wszystkiego najlepszego, obys rósł zdrowy i szczęśliwy!!!

DSCF3727.jpg

zazdroszcze Wam tego zoo w Wawce
:sorry2:

Co do zlotu, to jak najbardziej Łowicz niech się zbiera, chociaż FF to chyba będzie się ociągać, ale MNB mogłaby ruszyć 4litery:-D Andzike pozostawiam temat zaciągnięcia Łowicza na zlot Tobie:-p
Kto z BB ma ochotę to równiez zapraszam:-D Ollena ma blisko, misia..ktos jeszcze chętny ???
Ja proponuję równiez weekend, bo w tygodniu ciężko, możemy się zleciec na miotłach w piątek wieczorkiem, a rozlecieć w niedzielę, czy nawet później jak kto będzie chciał.
Co do warunków sypialnianych u mnie to jest tak, że weźmiemy Paćkę spać do nas i wtedy zostanie jej pokój wolny, Kaśke gdzieś wygonię to zostanie pokój Kaśki wolny z duzym dwuosobowym wyrem, mam jeszcze groomernię, gdzie jest dwuoosobowa sofa, więc kolejne miejsce do spania, w salonie jest dwuosobowy rozkładany narożnik, mam tez jedno łóżeczko turystyczne, natomiast mam problem troche z pościelą ( wywaliłam stare przy przeprowadzce, a teraz jesteśmy biedni i nie stac na nowe komplety:rofl2: ), więc ewentualnie weźmiecie sobie jakies kołderki lub śpiworki, w kuchni to ja widze FLO i Andzike, ja mogę zmywać:-p, mam grila, tereny spore wokół domu na zabawy ogrodowo, piaskowo, basenowe, komorę ZERO na chłodzenie browarów, całkiem przystojnego Babrbeqiu-mena ( może byc topless ):-D Mozna brać psy, koty, króliki, psy wyczeszę, wykąpie i ostrzygę ( za browara:-p ), osobniki agresywne będa wyposażone w kagańce najwyżej ( może to byc moja Beza bo jej ostatnio palma biję od tego stróżowania ) Czy taka opcja Wam pasuje???

Załączniki

• DSCF3727.jpg
    DSCF3727.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 57
Majuska - na razie pracuję nad MNB w kontekście przyjazdu do warszawskiego zoo, wymyśliłam, że mogłyby się zapakować z Toską w pociąg rano, odbierzemy je z Kacprem i pojedziemy oglądać z Flo i Maksem słonie :-D
FF może do tego czasu też się ogarnie i zjedzie :-)
Śpiworek oczywiście wezmę, nawet materac wezmę, jak mi go Twój przystojny Barbeque Man napompuje :-D Psy raczej przytargam ze sobą, one lubią takie atrakcje, chociaż Szira pewnie znów przez 2h będzie siedziała w samochodzie, jak u Flo :-D a Nelka nakręci się na koty, ale będę jej pilnować:sorry2:
Hmm... właśnie patrzę na mapę, niby do Ciebie mam tylko 10km dalej niż do Flo, a tamtą trasę łyknęliśmy w miarę szybko :tak:
A termin jaki Wam pasuję? 6-7, 13-14 czy 20-21 lipca? Później lecimy na Mazury :tak:

Kocham Was! Tyle powiem! :-)
Pokombinuje cos!

100 lat dla Maksia, duuuzo zdrowka, kolorowych, spelnionych marzen, samych slonecznych dni i duzo usmiechu!!

Majuska
ten zlot to z dzieciami? O matko zwariowalybyscie z moimi..

Cześć,

Nie śpimy od 5:30. Jula buszowała znosząc do łózka wszystkie możliwe misie, lalki i zabawki. Teraz padła.
O 9 mieliśmy wizytę Dziadka i Julka nie poszła do Babci. Dzień się rozlazł przez to.
Jak tylko wstanie to do Babci odmaszeruje .

Wszystkiego co najpiękniejsze dla naszego Maksymiliana. Maksiu - Sto lat w zdrowiu, radości i szczęściu !

Majuska - Zdjęcie Paćki obłędne !

Ach.. zazdroszczę ,ze możecie sie spotkać na zlocie. Dla mnie za daleko.

ktoś tu chyba brał diane 35

http://www.fakt.pl/Niebezpieczne-pigulki-Diane-35-kobiety-zmarly-na-zakrzepy,artykuly,212468,1.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ollena - ja biorę nie tylko Kacpra, ale i psy, więc wariactwo będzie całkowite :-D
Zoyka - faktycznie, masz prawie cały kraj do przejechania:no: właśnie popatrzyłam na pociągi, cały dzień się jedzie i do tego z przesiadkami... słabo :-(

O Diane35 już jakiś czas było głośno, ja ze swojej strony "polecam" Qlairę, szczególnie jeśli ktoś chce zajść w ciążę :-D

Komunikacja PKP przez Polskę= koszmar. W grę wchodzi tylko auto. Jednak i tak za daleko z małym dzieckiem.

Ja biorę Cilest.

Zoyka samoloty są i to wcale nie drogie, u mnie ( pomimo, ze to Polska B, a nawet C, jest lotnisko :-D )

Ollena Tobie to sie przyda taki wypadzik i odmóżdżenie :-)zlot z dzieciami oczywiście:-Dchyba, że ma się gdzie upchnąć:-D

Aha mam jeden materac jednoosobowy też:-)

Andzike może jakiś kojczyk postawić na "ogrodzie" ewentualnie jakies budki z łańcuchami zamontuję na sierściuchy

reklama
Maksiu - sto lat!! sto lat!!! Dużo dużo zdrówka i samych pięknych dni!!!!

Zoyka - ostatnio był tez artykuł o tym, że pigułki, które zawierają Drospirenon w składzie (m.in. te, które brałam czyli YAZ) tez mogą być niebezpieczne - chyba nawet dokładnie tak samo jak tamte tabletki. Na pewno też Yasmin i Yasminelle. Jakie jeszcze nie pamiętam.

Do góry