reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Czytam i czytam i doszłam do wniosku ze Julka prawie nie ma zabawek.
Ma tylko garnuszek na klocuszek, taki domek a Chicco z kluczykami, dwie piłeczki, 2 lalki, wózek, królika co gada "hej to ja i ma melodyjki, Misia z Vtechu co gada po ang, piramidkę na wkładane oponki która gra ,3 misie , i klocki w wiaderku z Fisher P. pełno pierdołków .

Własnei siedze i kukalm na Allegro co by jej kupić na Dzien dziecka. Chcialam coś muzycznego co ma melodyjki bo ona uwielbia melodyjki i od arzu tanczy .Moze jeszcze byc cor zrecznosciowego bo lubie takie rzeczy np wkladac sznurowadlo w dziurkę, nakręcać nakrętkę na butelkę.

reklama
Z muzycznych kup radyjko Vtech naprawdę fajne melodie rytmiczne Amelka tańczy i mnie też podskakuje do tych melodyjek noga.FP też ma dużo grających książeczka z rymowanymi piosenkami taka gasienica sa piosenki o mrówkach,aligatorze i wierszyki o piesku i inne fajne ale kup po polsku bo mamy też statek taką arkę po angielsku tez lubi te piosenki ale ja ich nie zaśpiewam no chyba,że Ty znasz angielski dobrze.Z nawlekanych i nakładanych myślę o tej przekładance bo na razie nic z takiego typu zabawek nie ma.

Cześć, dziewczynki.
No żywcem nie mam czasu nic napisać ostatnio...
Malfi - wielkie gratulacje! Jasiek jest śliczny!
No i super, że miałaś taki fajny poród i dobrą położną. Wzruszający taki mały skrzacik, niech się dobrze i zdrowo chowa.
Majuska - zlot u Ciebie? Ja zawsze, powiedz tylko słowo. Co do terminów - dostosuję się, ja jestem wolny człowiek.
Azula - ale Amelka odstawiona! I nie pobrudziła sobie sukieneczki tortem? Podziwiam.
Ollena - po pierwsze - Maks też dziś nie chciał spać ( to znaczy chciał, a nie mógł zasnąć), obstawiam, że przez burzową pogodę. A po drugie - tak się zastanawiam, czy nie jest możliwe że Mia wyczuwa Twoje napięcie i stres. A co do Twojej urody - podzielam zdanie dziewczyn, jest super, acz myślę że uśmiech by nie zaszkodził.
Andzike - podziwiam, że jesteś w stanie uśpić Kacpra na rękach. Ile on waży w tej chwili? Ja wymiękam z noszeniem Maksia ( 10,8 kg), wystarczy że go wtaszczę na górę po schodach i mam dość.
Aga - rozmawiajcie, próbujcie i powodzenia!
Zoyka - Maks ma taką przewlekankę z Ikei, bardzo ją lubi. Ostatnio zajmują go też klocki
Klocki konstrukcyjne wafle w KUFRZE - 70 elementów (3239251359) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
te są fajne, bo łatwo się łączą we wszystkie strony, może Julce by się spodobały.

Heloł,
Kacper uśpiony po 2h pełzania po łóżku, poklepywania lampki, psów, mnie, Pawła, ściany, poduszek itp...:eek: Coś mi się zepsuło dziecko z zasypianiem, nic nie zmienialiśmy w rytuałach, a od paru dni wieczorne ogarnianie zaczyna traktować jak okazję do świetnej zabawy... :baffled:Za to w dzień dla odmiany spał dziś podobno świetnie, pomimo burzowej pogody i gradobicia...
Flo - ja go usypiam na rękach na siedząco, przytulonego go cycka :-) ręce by mi odpadły, księciunio waży już ponad 10kg (dokladną wagę będę znać na kontroli na początku czerwca), nie dałoby rady inaczej...

Fajne pomysły na zabawki podrzucacie - u nas hitem nr 1 jest stary laptop (co jakiś czas podładowywany, bo wyłączony nie jest aż tak atrakcyjny), mój stary telefon (również podładowywany...) i inne tego typu atrakcje, chociaż na niedzielnej wizycie u Jaśka mieliśmy Kacpra z głowy na pół godziny, bo bawił się butelką po coli :-D
Pozostałe zabawki leżą w kartonie i tylko czasami zasługują na uwagę...
Ale pomysły nam się przydadzą, zaraz Dzień Dziecka, potem roczek, no i chyba uda nam się ogarnąć chrzest zgodnie z planem czyli 30-go czerwca:happy:

Miałam dziś identyczne przemyślenia rano, chociaż ja nawet nie zamykam drzwi od łazienki...

Zobacz załącznik 559847

azula - pociesznie Amelka wygląda w tym kasku :-D chyba musi jeszcze do niego dorosnąć :-)

Zoyka u nas jest za dużo zabawek - kierownica, pianinko to jego ulubione no i wszelkie autka wruumm, ilo i wryyy :-D Kocha wszelkie butelki.
to też bardzo lubił: MULA Przebijanka - IKEA ale wyciągnął wszystkie elementy już :eek: i niestety ale wrzucał pod kanapę ... zakładał potem czołówkę ale sam nie wyjmie a mnie się nie chce jej odsuwać. Młotek schowałam bo atakował różne elementy i Bazylię też :eek:
Ja jestem fanką lego i widzę, że Kubulę to wciąga. O poranku sobie siedzi sam w pokoju i coś buduje.

witajcie
Od soboty Was podczytuję, ale sił i weny do pisania mi brak. Sorki.

Komunia bardzo ładna (choć trochę dziwna), tylko deszcz..... w piątek była cudna pogoda, słońce w pełni i cieplutko,a całą sobotę lało i padało na zmianę. I chyba nie mam żadnego zdjęcia!!!!

Zoyka - za dużo zabawek, to wcale nie dobrze, bo dziecko ma za duży wybór i nie wie czym sie bawić. My mamy za dużo zabawek, stanowczo za dużo. Alinka sobie jakos z tym radzi (gorzej ze sprzątaniem), ale Kubuś nie wie czym się bawić. Do kojca daje mu tylko kilka, a reszta jest w pudełku i wymieniam.

Misia - nasz Kuba to Jakub Stanisław (drugie imię tak jak u Was po dziadku i pradziadku),

Kubus dziś robił pojedyncze "raczki", ustawiał się do raczkowania juz od dawna, ale zawsze po tym ustawianiu się, robił pad na brzuszek i pełzał, a dziś się czołgał i troszkę próbował raczkować i ze stania na czworaka prawie siadał z obrotu.
No czas by juz był na mojego leniuszka.

Zoyka te są z ikea ale są też tego typu z innych firm, a na klocki nie za wcześnie. Kuba miał pierwsze miękkie, dość duże: miały różna fakturę materiału, piszczały, szeleściły i takie tam. Potem też miękkie ale mniejsze z których można budować już coś, drewniane go nie rajcowały ku memu oburzeniu :-D za to lego duplo układa chętnie.
Kojarzę że Paćka ma takie: Eichhorn, klocki drewniane, 50 elementów - Simba - Zabawki i gry dla dzieci - Smyk.com
Kubula ma je w poważaniu :-D
Eichhorn, Zabawka edukacyjna, 2 rodzaje - Simba - Zabawki i gry dla dzieci - Smyk.com
Eichhorn, Hello Kitty, Centrum zabaw, zabawka edukacyjna - Simba - Zabawki i gry dla dzieci - Smyk.com
http://www.smyk.com/lego-bricks-mor...3-klocki,p1045951388,zabawki-gry-dla-dzieci-p
wersja klocków dla dziewczynek.

Ostatnia edycja:
ale bym jej zabawek kupiła !
M miał jej kupić rowerek an roczek. Jula ma juz 15 meis a rowerka dalej nie ma. Teraz tablicę chce kupic edukacyjną. hyh..
Jula miała klocki drewniane. Obgryzła wszystkie obrazki. Za mala na nie była.
Ja już zdecydowałam się na Bobo radio .Klocki toez dobra myśl. Moze jeszcze jej dorzucę jakieś niewielkie.

reklama
Hełoł ... co jest ?? wszyscy rypią ?a ci co nie rypią śpią ? Tylko ja zwołuje na kawę ?
Zoyka - Kubula ma jeździk i rowerek a ja chce mu kupić rowerek biegowy tylko że przy poziomie intelektualnym i temperamencie nie wiem czy to dobra koncepcja. Ostatnio chciał sobie jeździć po asfalcie na rowerku i ok - problem polegał na tym, że ten asfalt leżał na dość ruchliwej ulicy :baffled:
Lece i ja rypać :-D
Miłego dnia.

Do góry