reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Andzike - ja myślę, że już teraz żadna im się nie oprze, to tylko kwestia wybrania odpowiedniej grupy wiekowej. Póki co rówieśnice nie zwracają na Maksia uwagi, za to wszelkie dorosłe kobiety topią się jak masło pod jego spojrzeniem. Wypróbujemy siłę wspólnego rażenia naszych chłopaków jak się spotkamy na tej kawie, co wiesz.
Z wodą to niestety ten problem, że do wody spływają herbicydy, pestycydy i inne cydy z pól, łąk i zewsząd i podobno stąd się biorą te skórne reakcje. Wszystko jedno czy stojąca woda, czy płynąca. :no: Jak wygram w totka to zbuduję basen dla psów.

reklama
dziewczyny dorzućcie do tego zestawu szarookiego Kubulę. Ostatnio po jakiejś wizycie sklepowej doszłam do wniosku że Kubula identyfikuje się ze swą płcią baaaardzo :-D rozdaje uśmiechy i, takie tam dziś poszliśmy na kawę, a Młodziak wysępił kilka rurek :eek: Pani biegała podając mu nowe i dziamdziając w stylu: jakie ślićne oćka :eek: włośki :eek: ale jesteś ślodki :eek::eek:

pobudka o 5.30....super:baffled:...nie ma to jak niedziela w Zombiakolandii:sorry2:

no to co z tym zlotem robimy, ustalmy coś, lipiec?

kurde, umówiłam se na dziś dwa goldeny, bo pani błagała i co? i nie mam siły ....:hmm:

Hełoł :-)
pan Monsz pojechał do psa (opiekujemy się jego psem robotniczym kolejny rok) i wszystko łącznie z urlopami i wyjazdami musimy zgrywać z Kundlem... a Kubula szaleje na balkonie. Jak tylko wróci od burka to idziemy w plener :-D szkoda takiej aury na siedzenie w mieście. Chyba ze przekonam swego m. i podjedziemy do krakowa na kawę na rynku :-D

Hej,
Dalam Mii ciastoline zeby cos tu moc napisac, jest niemozliwa, poza tym od kilku dni jej spanie w dzien to koszmar, nie chce spac o swojej porze, 3h sie drze, wisi na rekach, jest nieprzytomna ale wlozona do lozeczka stoi i wrzeszczy a na rekach sie rzuca jakby sie palilo :(

Mars? spal u ojca, wczoraj wzial do niego Patryka i byl na urodzinach. Wczesniej mocno mnie wkurzyl bo on nikogo nie przeprosi bo to ON sie obrazil i ON juz zrozumial i glupi nie bedzie... cisnienie mi podniosl na tyle, ze pol dnia warczalam na wszystkich.
Dzis pol dnia spedzil u ojca, pozniej wzial Patryka na chwile, bylismy zalatwic chrzciny w knajpie i jak go Patryk prosil zeby pojechal z nami to darl sie w samochodzie, ze mam go do ojca zawiesc ze znowu ja dyktuje warunki i on nie bedzie u nas siedzial. Jak juz przyjechal to zjadl rosol (moja mama go poczestowala!), byl z nami na spacerze a teraz juz wrocil do domu bo przeciez musi sie spakowac. To by bylo na tyle, moj tato pytal czy jestesmy juz w separacji..

misia szparagi w Stokrotce sa polskie takze kupuj :-)

Majuska Packa sliczna i taka zadziorna w tej czapce :-)

Cześć Kobiety!!!!
Melduję, że plan zrealizowany!!! Na 99%, bo Janek urodził się 16-ego nie 15-ego (hehe) równo o 2 w nocy:):-):-):-) Waga urodzeniowa 3460g, długi na 53cm i 10pkt Apgara.
Poród super, trwał ogółem 6 godzin (na porodówkę wchodziliśmy przed 20.00). Wspaniała położna, dzięki której zrozumiałam co to znaczy Rodzić po ludzku. Kobieta z ogromną wiedzą, spokojna,rzeczowa, tłumacząca wszystko krok po kroku. Mały urodził się z okręconą (dwukrotnie) pempowiną dookoła szyjki. Dzięki umiejętnością położnej i temu, że potrafiła do mnie dotrzeć- udało nam się uniknąć vacum, na o nalegała lekarka. Cięcie malutkie ze względu na pogarszające się tętno i moje stare blizny. zszyte rewelacyjnie bo chodzę, siadam i tylko czasami czuję ranę.
Mój fantastyczny małżonek był ze mną cały czas i spisał się znowu na ocenę celującą.
Jestem super szczęśliwa (i sumer niewyspana:-D). Wczoraj wróciliśmy do domu. Potwierdzono Jaśkowi niedomykalność zastawki (kontrola za 2 miesiące), do tego jeszcze lewe uszko nie do końca fajniw wychodzi na badaniach (kontrola połowa czerwca) + wodniaczki jąder- poza tym wszystko OK:-):-):-)
Je ładnie, pokarmu mam aż za dużo. Ogółem SUPEROWO tylko spać się chce:-D

Mafi gratulacje ! Ale super będziesz wspominała poród.
Czyli urodziłaś jak napisałam, w 40 tc ? :)
Super ,ze Jasiek jest juz z Wami i nami. I oczywiście czekam na fotki :)
Wszystkiego dobrego dla Was !

Dziewczyny gotuję kompot z rabarbaru wg przepisu z kwestii smaku i "Do garnka wsypać cukier i rozprowadzić go po dnie. Podgrzewać na średnim ogniu przez około 2 - 3 minuty lub do czasu aż zacznie brązowieć."

Moj cukier się rozpuścił na syrop zamiast zbrązowieć.:baffled:

Zobacz załącznik 559530Zobacz załącznik 559531

tata zrobił naleśniki z jabłkami i cynamonem i ... Julka wcinała sama zwykłym widelcem :)))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ostatnia edycja:
reklama
MALFI, gratulacje!! ZOYKA, podziwiam! Jakie szkody w otoczeniu? Moja malpa sie wycwanila, nawet zwykla kanapke daje i do reki, zebym ja mu w pyszcz zapakowala. Zaczelam mu kroic na kawalki, wtedy je sam. OLLENA, ale Ty ladna...

Do góry