reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

axarai - dzieki,loczki wczoraj "poszly pod noz":-D,nie calkowicie ale troche ogarnac sie przydalo i teraz synu wyglada ciut porzadniej :-D a ty juz w de??? boziu,ile ja wydarzen przegapiam:no:

001.jpg021.jpg031.jpg...no was zasypalam fotami :)

Załączniki

• 001.jpg
    001.jpg
    31,7 KB · Wyświetleń: 86
  • 021.jpg
    021.jpg
    31 KB · Wyświetleń: 76
  • 031.jpg
    031.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 85
Ostatnia edycja:
reklama
Alex ależ przystojniak :-), w tej czapie bosko wygląda. I nie obcinaj na krótko:-D Kochana 2 maja puknęło rok jak w DE mieszkam :-)
Adi prawie w czerni :)16.05.2013 006.jpg16.05.2013 014.jpg16.05.2013 007.jpg

Załączniki

• 16.05.2013 007.jpg
    16.05.2013 007.jpg
    34,2 KB · Wyświetleń: 62
  • 16.05.2013 006.jpg
    16.05.2013 006.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 63
  • 16.05.2013 014.jpg
    16.05.2013 014.jpg
    32,7 KB · Wyświetleń: 70
Ostatnia edycja:
Ollena dla Ciebie i Mii-sto lat, sto lat, samych szczęśliwych dni i radosnych usmiechów!!!!

Wy tak gaadacie o tych szparagach że chyba dzisiaj polece je kupić, a na razie gotuje młodą kapustkę

Co do zdrobnień to staram się mówić do Oli normalnie bez zdrobnień i udziwnień, żeby od początku uczyła się poprawnie wymawiać bo widze że zaczyna dużo mówić ale czasem mówi bardzo niewyraźnie wiem że ma czas jeszcze ale chce od samego początku żeby słyszała normalną mowę i absolutnie u nas jest mama i tata-młoda szybko załapała i zawsze mówi mama tata,baba,dziadzia a nie po imieniu-jakoś mnie razi jak dzieci mówią do rodziców po imieniu-może dlatego że mam przykład w rodzinie męża jak chłopaki mówia do rodziców po imieniu i jakoś nie mają do nich szacunku

Kurcze mój Mars przechodzi samego siebie, od jakiegoś czasu mi źle i myśli o rozwodzie przebiegają mi po głowie, eh juz nie wiem co robić
To se ponarzekalam lece dusic kapustę

Aleksandra ależ mały ma cudne perłowe loczki:-)Axa PRAWIE robi dużą różnicę;-)Ale Adula słodziuśna.Ja już jednak robię zwykłą tradycyjna sałatkę tradycyjny bigos i tradycyjna galarete oraz pieczone udka kurze ,zimna płyta i dość ,BASTA jak mawiała królowa Bona.Według mnie i tak tego nie przejedza sa i ryby i jarzynki i ciasto i ryby 4 rodzaje dwie w formie sałatki dwie rolmopsów.jest i winko jest i dla panów gorzałka(z umiarem) .Ma być ciepło w niedziele ale niestety burzowo.Bigos sie gotuje nóżki wieprzowe również .M na placu spawa pergolę i niestety Amelia mu ciutke przeszkadza więc chwilowo kiśnie ze mna doma.Aga o rozstaniu to chyba większośc z nas czasem myśli bo te chłopy to czasem daja w kość ale mam nadzieje ,że jakoś sobie wsio poukładacie:-)

Wszystkie najlepszego dla Mii, niech rośnie zdrowa i szczęście Jej nie opuszcza całe życie
:-D:-D:-D
Alex ależ Olo wyrósł :))) co prawda mam podgląd ale... no ale tutaj to jednak inaczej wygląda :-D
Axa panienka w pełnej krasie, urokliwa niezwykle :-D
Aga nie martw się, każda z nas ma takie myśli i jakoś życie do przodu idzie... musi iść dobrze i coraz lepiej.

Dzisiaj w domu u nas święto, bo Wanda przeszła sama kilka razy przez pokój. Wreszcie zdecydowała się przejść z czterch kończyn na dwie :-D co prawda mało ale już próbuje :)))

Aniu no to super. Teraz już zacznie częściej chodzić.

U nas upał niemilosierny. Mama poszła z Julką na spacer i po pół godzinie dzwoni ze aż jej słabo. Kazałam iśc do parku w cień i było lepiej.

Jeździłam komunikacją miejską dzisiaj - koszmar. Aż mi niedobrze było a pot sie lał po czole strumieniami.

Upał jest fajny jak sie czas spędza w ogródku, albo przed domem na trawniku ,gdzie sie można skryć w cień a nie jak trzeba być w terenie, włazić do rożnych budynków, robić zakupy z buta itd.

kupiłam dziecku pierwsze tenisówki na rzepy z befado. Ma juz roz 21.

o takie Gallery - Category: Poniemowlęce - Image: Maxi 209P011

Mijka jak ta lala.No i jak Ollena twoje przygotowania do imprezki?? U mnie w zasadzie wsio gotowe .Zoyka bardzo ładne te trampeczki tylko nie dla Amelki takie rzepy to ciągle by odpinała:-(i co racja to racja i śnieg fajny jak sie jeździ na nartach i jak z ciepłego pokoiku patrzy sie na ośnieżone góry i choinki i upał fajny jak sie ma wakacje i pokój z klimatyzacja i zimnego drineczzka w garści i plażę i morze i może jeszcze jakiś jachcik;-):-)ale jak ma się jeździć komunikacja miejską ,prać ,prasowac i gotować itp itd to już fajny być przestaje:tak::crazy:

reklama
Ollena - dla Ciebie i Mii wszystkiego najlepszego! Tobie życzę, żeby Ci się wszystko pięknie poukładało w życiu i żebyś poczuła się szczęśliwa i spełniona. A Mia niech rośnie zdrowo!

Ej, ale żeby dziecko kojarzyło kto jest mama i tata , to wystarczy że inni tak mówią. Ja mówię do Maksia że tata to , tata tamto, Adam do dziecka mówi o mnie mama i moim zdaniem to wystarczy, żeby dzieć kojarzył kto jest kto. Zresztą ewidentnie kojarzy, bo używa.
Moim zdaniem formy zwracania się do rodziców nie mają za wiele wspólnego z szacunkiem. Znam rodziny, gdzie dzieci są z rodzicami po imieniu i mają ze sobą świetny kontakt, znam też takie gdzie wymaga się form typu "niech mamusia" i nic z tego nie wynika, poza pustą formą. Z pewnością same formy szacunku nie zbudują.

A u nas dziś szparagi. Upiekłam po prostu, z oliwą i pieprzem. Maks zjadł 4 sztuki.

Do góry