Heloł wieczornie
Plan dnia zrealizowany połowicznie - Kościół zamknięty na cztery spusty, więc nic nie udało nam się z bratem załatwić
Za to odwiedziny u babci Kacpra przemiłe, poza spięciem na początku z siostrą owej babci (pani psycholog, 60+, niezamężna, bezdzietna, ogólnie dobra kobieta, ale z tych co wszystkich znają, wszystko wiedzą i to oczywiście wiedzą lepiej), która zapytała się mnie czy Kacper jest pod kontrolą jakiegoś specjalisty, który potwierdził, że rozwija się prawidłowo
Bo to dziwne, że on jeszcze nie próbuje chodzić. W krótkich żołnierskich słowach powiedziałam jej co myślę o jej pytaniu, prawdę mówiąc trochę się tym potem gryzłam, bo niby ona z dobroci serca, ale taka dobroć serca doprowadza mnie do szewskiej pasji, tym bardziej, że za każdym razem jak się widzimy to ona wynajduje u Kacpra kolejne rzeczy i schorzenia na które musimy zwrócić uwagę, żeby niczego nie przeoczyć. Nie wspomnę już o tym,ze kiedyś niemalże odpytała mnie ze szczepionek
Poza tym akcentem było uroczo
Ollena - śliczne urodzinowe dziewczyny :-) ale Mars dziś do Was chociaż przyjedzie czy zupełnie nie planuje się pokazać skoro dostał przyzwolenie na nocowanie poza domem?
Flo - ja wiem, że mówienie czy nie mówienie po imieniu nijak się ma do szacunku, ale mi to jakoś nie leży ;-) Szparagi kupiłam i leżą w lodówce, Pawłowi zawaliło się coś w robocie i jeszcze go nie ma w domu, więc kolejna szparagowa wariacja dopiero jutro.
Karenka - nigdy się nie spotkałam z takimi pasami, więc nie poradzę.
Axarai - rośnie prawdziwa damulka z tej Twojej Ady
aga - trzymam kciuki, żeby jakoś Wam się poukładało... rozwód to rozwiązanie ostateczne, z drugiej strony jeśli nie ma szans na poprawę to tkwienie w czymś co nie ma sensu jest... bez sensu właśnie
ale mam nadzieję, że będzie dobrze!
Zoyka - jak dziś wyciągnęłam Kacpra z fotelika z samochodu, to fotelik był cały mokry od potu...
ale nie narzekam, nie narzekam, dopiero co mi było za zimno
anka_d - gratulacje dla Wandzi!
Rano było poklepywanie Nelki, więc wieczorem zamiast spać można się zająć męczenie "ofcy"... :-)
Zobacz załącznik 559198Zobacz załącznik 559199Zobacz załącznik 559200