reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
cześć i czołem!

Tak jak pisałyście już wcześniej - wkurzyła mnie trochę wczoraj informacja o Angelinie, bo odniosłam wrażenie, że niedługo na pierwszej stronie wszystkich portali będziemy czytać kto w tej chwili ze znanych osób jest w wc i co zrobił. Zaczyna się z życia prywatnego robić szopkę. Ok, może cel był szczytny (chęć uświadamiania o raku piersi i zmobilizowanie do wcześniejszego działania, jeszcze zanim choroba zaatakuje), ale..... pewne tematy są dla mnie niesmaczne, gdy sa poruszane publicznie, a poza tym jak już wspomniałyście - realia w USA czy np w Irlandii sa zupełnie inne niż w Polsce.

Tutaj zabieg rekonstrukcji jest refundowany w 100% i są dwie opcje, albo zaraz po mastektomii, albo zaraz po leczeniu.

Dokładnie o to mi chodzi o czym pisze Katrina. Obnażanie szczegółów swego życia jest dla mnie niesmaczne dlatego porównałam to do grzybicy czy kochanek. Pokazywanie tak intymnych spraw jest po prostu odstręczające, bo nie sądzę by ów szum medialny miał stricte na celu pokazywanie kobietom że można stosować taką profilaktykę. Szczególnie zaś pisanie o tym w Polsce jest mocno nie na miejscu.
Ollena czytałam artykuł o Jollie w gazecie wyborczej, tv polskiej nie posiadam a angielskiej słucham pochłaniając na razie język angielski z akcentem i raczej więcej nie rozumiem niż rozumiem :))) Mia boska i jak wyrosła :-D
Packa dotłukła mnie rajstopkami w groszki i opadłam z sił :-D

Cześć u mnie sprzątanko i ogrótkowanko brak mi jeszcze 30 kwiatów doniczkowych .Do jednego sklepiku przywożą rózne fajne kwiaty w rozsądnych cenach więc po troszku zakwiecam .W ziemie też wsiałam aksamitki,nasturcję ,cynię wsadziłam dalie karłowate ,mieczyki .Ale na płotach mam skrzynki i lubie różne zwisające kwiecię:tak:Dziewczynki super i Patrycja w swych rajtkach(uwielbiam groszki) i Mija choć akurat nie koniecznie mnie kręci połączenie różu z pomarańczem ale Mija jest po prostu w tym śliczna.Co do rajtek używamy jak jest zimno pod spodnie ,sukieneczkę moi chłopcy chodzili w kalesonach lub dresach chyba Adam e wczesnym dzieciństwie jakies rajtki miał ale mało ubierałam jakoś chłopiec w rajtuzach mi nie pasił.Co do Angeliny no cóż mało smaczne:eek:Malfi i co Jan już z tej strony???.

Dzieki!
Mia z dnia na dzien doroslejsza ;-)

Azula roz z pomaranczem? nie zastanawialam sie nawet nad polaczeniem tych kolorow ale skoro taki komplet stworzyli tzn ze tak ma byc;-) Mi sie podoba, Mii tez bo guziczki ja kreca ;-)

Ollena, Majuska - dziewczyny prezentują zupełnie inne "stylówy" ale obydwie są boskie :-)
Zrobiłam szparagi zawinięte w plasterek sera i szynkę parmeńską, posypane mozarellą i zapieczone w piekarniku :happy: Do tego grzanki czosnkowe - całość wyszła tak smaczna, że od jutra do końca sezonu szparagowego Paweł zarządził, że będziemy jeść tylko to :-D
Mało tego - szparagi przypasowały Kacprowi, przynajmniej jedną gałązkę wciągnął :tak:
Pożegnaliśmy dziś z laptopa literkę N :baffled: - musiałam jakoś utrzymać Kacpra z dala od piekarnika, tylko laptop był wystarczająco atrakcyjny... :no:

Hełoł ...
Widzę że wałkujecie Panią Andżelinę...
Angelina Jolie poddała się podwójnej mastektomii. Polscy onkolodzy: 'To bardzo trudna decyzja', 'Trzeba więcej mówić o raku''
tak się składa, że sąsiadka mojej koleżanki robotniczej odebrała wczoraj wynik biopsji... ma gen, siostrę na cmentarzu, matkę walczącą z przerzutami i dwie córki z genem... okazało się że ma raka, idzie na rezonans - zobaczy czy rak już zaczął siać.
koleżanka ze szkoły po 5 latach (operacja oszczędzająca) jest po radykalnej operacji i z przerzutami na kości ...
Dobrze, że o tym się mówi, szkoda, że kobieta w PL jest podwójnie poszkodowana - rak, mastektomia i jeszcze brak refundowanych operacji...
Na fali owej sąsiadki, mojej koelzanki ze szkoły gadałam z onkologiem. To nie są proste decyzje a jeszcze trudniej jest o tym mówić, czy to jest mało eleganckie ? tak - ale pokażcie mi chorobę która elegancka jest (poza migreną). Śmierć też do eleganckich nie należy. A może gdyby więcej osób w pierwszych stron gazet mówiło o swych chorobach, że warto się badać, że można walczyć to ludzie do tej walki stawaliby ?
Czym różni się rak Nergala od raka Andżeliny ? A ile osób zgłosiło się do banku szpiku ? Ile kobiet przeczyta o genie? ile pójdzie na mammografie, ile pomyśli - można zawalczyć ?
Ja tak to widzę.
a poza tym Paćka jest władcza mimo że ma grochy na nogach :-D a Mia bardzo się zmienia, dorośleje jak na roczniaka przystało.
Pomarańcz i róż / fuksja cudne zestawienie w typie Christiana Lacroix.

Misiu - ja nie mam nic przeciwko temu, żeby o tym mówić, przekonywać do badań, profilaktyki, itd. chodzi tylko o sposób przekazu. To było w formie niezdrowej sensacji. Tylko tyle mam do zarzucenia.

reklama
Ja jestem ciekawa czy sama Angelina chciala sensacji czy media tak to przedstawily.

Misia serce mi sie sciska czytajac o Twoich znajomych..
Mia dorosleje bardzo i szybko, ogladam jej zdjecia z przed prawie miesiaca, odkad jestesmy w PL to nawet dlugosc wlosow jest o wiele inna..

Andzike fajoski przepis, musze wyprobowac! Biale czy zielone szparagi? nie jadlam jeszcze bialych, musze kupic, w Stokrotce za 5.99 :-)

Do góry