reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

No widzisz Ollena ja może bym i dziecia ochrzciła:szok: ale wizja niedzielnego chrztu w trzecią niedzielę na sumie mi nie pasi a wiem, że ONI nie chcą chrzcić inaczej - bo są zajęci i czasu nie mają ... :-D:-D:-D:-D:-D Majuska poznałam po kurteczce że bez sakramentów :-D Azula widziałam kiedyś bardzo ciekawy dokument na temat fundamentalizmu w religiach ... obojętnie o jakiej religii mówimy to fundamentalizm jest groźny i krwawy. Są nawet dość wojownicze odłamy w buddyzmie :eek:

reklama
Oj tam po kurteczce:-D..diabeł jest w oczach:-D

A tak pięknie pozuję ( zupełnie inna kurteczka:-D ) i na prośbę mamuni robię uśmiech filmowy nr 13 :

DSCF3394.jpg

mamy całkiem nowego psa:-D

DSCF3405.jpg

Załączniki

• DSCF3394.jpg
    DSCF3394.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 71
  • DSCF3405.jpg
    DSCF3405.jpg
    39,1 KB · Wyświetleń: 60
Oj kłaczku żyj sobie w swej nieświadomości bo większośc wie ,że islam religia pokoju nie daje spokoju.Koran ma niezbyt ładne sury namawiające do morderstwa na niewiernych ale gdzie tu pokój jak twój chłop miałby miec kilka żon:eek::szok:no mniejsza z tym.Inkwizycja i inne paskudztwa nie maja potwierdzenia w chrześcijaństwie były tak jak owe hidżaby wymysłem odmóżdżonych imbecyli :-(Ja wiem ,że i chrześcijanie typu Brevick mogą nieźle namieszać ale nie znajda te czyny potwierdzenia w ewangelii i tu jest zasadnicza różnica .No nie wspomne o seksie z dziećmi (sam prorok był pedofilem) ,a na nim każdy dobry muzułmanin powinien sie wzorować:crazy:

Witam się wieczornie

Widze że chrzest na tapecie, na szczescie u mnie temat juz zapomniany, ale przeboje były szkoda gadać, nas tzn mnie i męża sie nie czepiali że slub tylko cywilny, wytłumaczyłam ze kościelnego niet i nie bedzie i oki, ale z chrzestnymi była jazda,o ale jak pisalam temat juz był i koniec końców było ok

Andzike-ja płaciłam po 60zł od łebka w zeszlym roku za obiad plus lody, za tort osobno, ale wiesz gdzie mieszkam w Wawie-było taniej, restauracja nic nadzwyczjanego ale żarcie było nawet bardzo dobre i najważniejsze nie urobiłam sie jak dziki osioł a i warunków w domu nie mam żeby gosci a takiej liczbie przyjmować
Majuska-Packa boska-normalnie nikt jej nie podskoczy:-D

No u nas msza na roczek będzie ale ksiądz nawet się pytał czy chcemy na mszy bo termin ciut koliduje bo być może mama chrzestna Amelki nie będzie mogła być obecna i nawet zaproponował ,że może zrobić taka mini uroczystość po mszy.Więc nie wiem każdy robi jak mu odpowiada jeden na mszy drugi bez czy to jest najistotniejsze??Nas kosztowało 40 zł od osoby ale w domu po prostu przynieśli łącznie z zastawą było smacznie i bogato teraz roczek robię samołapnie

U nas chrzest był w sobotę (oprócz Kubusia była jeszcze jedna dziewczynka chrzczona). Chrzty są jako osobne nabożeństwo, tzn. nie na mszy, tylko trwa ta uroczystość ok. 20 minut. Uważam, ze tak jest lepiej dla dzieci. Nie zdążą jeszcze zgłodnieć, nie umęczą się. Potem obiad w restauracji i mały poczęstunek w domu.
Było - minęło...

Dziewczynki help!!!!
w sobotę mamy gości - co zrobić na ciepło - to takie przyjęcie, nie obiad dla rodziny.

Ostatnia edycja:
W kwestiach religijnych - rzecz jest banalnie prosta ;-)Islam jest młodszy od chrześcijaństwa o te kilkaset lat, czyli jakby obecnie jest na etapie, na jakim chrześcijaństwo było owe kilkaset lat temu. W imię Boga płonęły stosy, zaistniało niewolnictwo, całe kultury były niszczone i równane z ziemią. I nie trzeba się specjalnie wysilać, żeby znaleźć analogie. Stary Testament na przykład niespecjalnie promuje miłość bliźniego, delikatnie rzecz ujmując.
Jak chce się uderzyć psa to kij się znajdzie, jak chce się znaleźć uzasadnienie dla jakiegoś draństwa to z każdego świętego tekstu i z najmądrzejszych ksiąg wyciągnąć można największe głupoty. W Piśmie Świętym - jak ktoś zechce - znajdzie uzasadnienie dla wielożeństwa, dzieciobójstwa, oszustwa i złodziejstwa, a przede wszystkim przyzwolenie na mordowanie wszystkiego co się rusza. Trzeba wiedzieć, że tego się nie czyta dosłownie, trzeba rozumieć symboliczny, alegoryczny wymiar tekstu, trzeba szukać w lekturze pokarmu dla ducha , a nie uzasadnienia dla np. politycznych racji - i wtedy widać głębszy wymiar, sens i treść. Śmiem twierdzić, że Koranu dotyczy to samo.
BTW - interesujące, że w kraju w którym 90% to podobno katolicy jedną z najpopularniejszych obelg jest słowo "Żyd". Tenże sam naród, a przynajmniej jego część, chce ukoronować Chrystusa na króla. Ciekawam, czy wiedzą że był Żydem. :no:

Sorry, ale musiałam - dyskusje na tematy religijne mają jakąś dziwną właściwość podnoszenia mi ciśnienia...
A teraz siusiu, paciorek i spać ;-)

Majuska - na różowo też diabołek, bezdyskusyjnie. Poradzi sobie kobitka w życiu, widać po niej przebojowość i bezkompromisowość.

Witajcie.
U nas chrzty są w 3 niedzielę miesiąca ,oraz w innych terminach np po mszy ,lub tylko z nabożeństwem w ciągu tygodnia-te ustalane indywidualnie.
Na ciepło na imprezie polecam bogracz ,leczo zwykłe i wegeteriańskie ,zupę krem z grzybów z groszkiem lub paluszkami ptysiowymi,zupę krem z ryby na ostro.
Wczoraj odebrałam młodej sukienkę komunijną,R poszedł na zebranie rodziców,katar mam nadal,
dziś maluję przedsionek,a jak starczy czasu to wypucuję panele na suficie w łazience.
Miłego dnia

reklama
Hej!

Katrina Ty mistrzyni wystawnych "domówek" pytasz się nas co zrobić na ciepło??:-D:-D Bogracz ( strogonow ) , jakaś zapiekanka ?

Zoyka, coś Cię mniej ostatnio..czy Ty też rypiesz??

Ja się zbieram pomalutku na cały dzień rypanki, ale wiecie co? lubie tą rypankę, jedyny minus tego wszystkiego, to mniej czasu dla Paćki, ale nadrabiam w wolnych chwilach z nawiązką....

Azula o co chodzi z tą mszą na roczek??

Do góry