reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Kiran witaj.Rozgość się mieszanka z nas wybuchowa(czasem) ale dobrze się razem bawimy więc dawaj Igorka i wskakuj do naszej piaskownicy;-):-).Ollena może ma spóźniony tzw lęk separacyjny on niby jest około 8 miesiąc chyba u nas na razie jako tako głupawo sie do wszystkich uśmiecha i wszyscy sa wkoło zachwyceni ale kto wie czy też jej w którymś momencie na strachy nie najdzie oby nie:no: ,a o żarełku to był żarcik

reklama
Kiran, wskakuj!:tak:

Moje dziecie leku separacyjnego nie przerabialo - chyba mam za glupie dziecko zeby sie balo.:-D Jego zachowanie w stosunku do obcych zalezy od tego gdzie jestesmy. W domu biegnie do goscia, staje przed nim i zaczyna nawijac cos po swojemu, a kiedy uzyskuje odpowiedz na swoje perory, mowi "nie" i nawija dalej. Poza domem, jesli mam go na rekach, po prostu usmiecha sie do ludzi, to samo w wozku, ale jesli jest na ziemi, chowa sie za moje nogi i wyglada spoza nich na rozwoj sytuacji. Do tej pory raz sie rozplakal jak go zaczepiali, ale Angielka i bardzo natarczywie - raz ze nie rozumial, dwa ze glosno, trzy ze uparcie i nie wyrobil. Karla jak dopadnie to mu opowiada chyba wszystkie plotki z ostatniego tygodnia i tak przez plot sobie gadaja - jeden wychylony bo mu plot ponizej pach siega, drugi z zadarta lapatyna i wyma-chu-ja-cy rekami. (canzura tu przewrazliwiona)

Oj Ollena przypomniał mi sie jeden incydent gdy mała poważnie się ropłakała i potem długo nie chciała się uspokoić.Matka chrzestna Amelki niosła ją z pod bloku do siebie do mieszkania (ja w tym czasie u niej w mieszkaniu z włosami robionymi pasemka byłam) M ja przyniósł bo już musiał jechać do pracy ,a ja w czasie robienia włosów chciałam mieć spokój.No i Niosła Amelkę i jedna z sasiadek koniecznie ją chciała zobaczyć ,dała jej wafelka ,a Amelka w papierze chap go do dzioba ,więc chciała jej go z papiera odwinąć i się płacz zaczął.Ale nie wiem czy to był ten lęk czy lęk o to ,że jej chce zabrać papu:blink:

Hej!
A co Wy tak lajtowo " Kiran wskakuj" dawniej to trzeba było cały rytuał na przyjęcie wykonać:-D
Kiran witaj :-)

Podczytuje, ale nie mam jak napisać nawet, poniewaz rypię:-D

Kolejny dzień lania betonu, nabiera to jakis kształtów wreszcie, dzis o mały włos betonowych bucików nie zarobił Rogaś, na szczęście nadciągający pan z taczkami go przestraszył i wrócił do domu :))))

Paćka daje do pieca, na wszystko ma jedna gadkę : oooo..nieeeeee....:-), jak gdzieś idziemy to tylko sama, nie na rękch, nie za rączkę..SAMA:no:...musi byc to co ona chce, bo jak nie to wrzask...bunt dwulatka jak sie patrzy:-), ale kocham ponad życie i pozwalam na wszystko. Jest postęp w fotografowaniu się, zaczęła kumać o co biega i pozuje:-D

DSCF3376.jpg

to było wczoraj pyknięte, tuż przed wyjazdem na zakupy, jak na wieśniaków przystało, wyruszyliśmy w niedzielę "na galerie":-Djak to zwykle ze mna bywa, poszłam szastać kasą:-D, kupiłam Paćce 2 pary butów, berecik , legginsy i skarpetki, stary to jakos przeżył i nie dostał miniwylewu:-D

Flo zazdraszczam tej wyprawy bardzo!!!
Andzike, nie obraź się, ale Kacper pyka o wiele lepsze foty niz jego matka:-)

Sandy, menu wypaśne..bardzo wypaśne:-)

Ollena , ale ogólnie to cieszysz się z pobytu na łonie rodziny i ojczyzny, pogoda piekna, nieprawdaż?:-)

Aniu czy lepiej juz z Marsem, czy potrzebujesz pomocy w ćwiartowaniu zwłok, wiesz, że jeżeli o mnie chodzi to wystarczy tylko słowo:-D

Załączniki

• DSCF3376.jpg
    DSCF3376.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 64
Ostatnia edycja:
Hełoł z wieczora... Witaj Kiran ale wiesz że musisz hop hyc wokół ratusza zrobić ? Zoyka kupuje albo taki model: Amourette 300 WHP biustonosz usztywniany 10026158 - Sklep INTYMNA.PL™ - ale mają zaniżoną miseczkę albo ... moja słabość :-( FANTASIE NICOLA 2752 - Bielizna LiParie mam kilka w sumie ten sam fason tylko barwy inne i sa OK. Ma jeszcze komplet z firmy Freya ... może być, tak samo jak palmers. Mam jakieś beże i czernie ale lubię kolorową bieliznę. Anko jedz więcej bo nam znikniesz :baffled: Byliśmy z Kubula u lekarza i ... mamy dziecko z katarem i 39 stop :-( wszystko OK i po czopach temperatura spada ... ślinotok PIKNY ... a my na weekend się wybieramy więc strach wysyłać go do żłoba. SANDY z wrażenie zapomniałam a wrażenie wywarłaś :-D tego żarcia jest duuuuuuuuuuuuuuużo.... Ollena nie widać nic a nic. Zmieniła się ale jakoś ciężko mi sobie po tych fotkach wyobrazić że tak wyje. A Paćka ... wybacz Majuska ale bez komentarza ... ona ma diabła za skórą :-D

Ostatnia edycja:
Witajcie.
Kiran rozgośc się.
U mnie "hamak" tylko z Triumpha lub Samanty zdaje egzamin ,bo ja nietypowa[pas i biodra ok ,ale pod biustem 100cm.]-obecnie Samanta -model Hana A111
http://www.sklep.samanta.pl/sklep.php?flaga=szczegoly&poz=200&id_kat=15&id=200

A menu prawie takie jak koleżanki zamawiają z dostawą do domu.
Kończę kawę ,ale w ekspresie zapas dla rannych ptaszków czeka, miłego dnia

Ostatnia edycja:
Sandy łapię się na kawę :-D tylko mleko poproszę bo taką lubię :)))
Kiran witaj ciepło i nie rozsiadaj się za bardzo tylko dookoła ratuszplacu w Kopnhadze z przytupem zaśpiewac musisz "Ona tańczy dla mnie" - koszmarny utworek discopolo obecnie na topie - i wtedy zostaniesz oficjalnie przyjęta do naszego kółeczka wzajemnej adoracji :-D
Majuśka rypaj rypaj i szastaj kasą według uznania :-D na razie przygotuj komorę chłodniczą na mojego Marsa bo uspokoił się ładnie, ale zawsze trzeba być przygotowanym na każdą ewentualność a kolejna śpiewka w tym typie nie przejdzie i go kopnę w dupsko z długim lotem. Zostanę samotną mamusią i już :-D Paćka to łobuz i już nie jest słodką małą dziewczynką - rany rzeczywiście to już niemal dwulatka. Rośnie Ci kobieta jak talala :-D
Ollena wygląda na to że oczerniasz dziecko bo nic nie widać aby wyła non stop.Swoją drogą Wanda to przerabiała jak miała 8 miesięcy - ryczała na widok wszystkiego i wszystkich łącznie z braćmi i babciami. Teraz włącza syrenę jak obcy chcą ją wziąc na ręce i panicznie boi się cudzych zwierząt. Mii powinno przejść za kilka dni.
Misia utul Kubulka, biedny jest strasznie i to znowu zęby... a staniki moje fasony :))) uwielbiam takie i już się zmawiam z Kłaczkiem na asdę bo tam można coś podobnego w ludzkiej cenie zakupić :-D
Baba mnie gryzie :sorry2: nie wiem skąd taki popęd i rozpęd ale leci i wżera się w różne części mego ciała zostawiając siniaki bo nie patrzy z jaką siłą to robi. Piszę teraz a dziabnęła mnie w gołe udo i się dziwi że robię awanturę. Śmietnik zastawiony wózkiem - cierpliwe odsuwanie nie pomaga, psie miski w łazience - wyciaganie jej nie pomaga, TV obłożony pudłami i fotelikami - ściagnie z szafki nie pomaga. W życiu nie widziałam tak upartego dziecka.
Druga kawaaaaaaaaaaa, chłop mnie zerwał o 5.00 jak się golił bo tłukł maszynką o umywalkę. Dziwaczne pomysły samców

Hejka porannie!

wpadam w biegu i zaraz wypadam :-)

jeszcze tylko filmik poglądowy Wam chciałam wkleić, jak to wieśniaki podczas niedzielnego wypadu " na galerie" bawia się w sklepie RTV AGD

[video=youtube;-2MUYtSlPig]http://www.youtube.com/watch?v=-2MUYtSlPig&feature=youtu.be[/video]

wieczorkiem wdepnę na dłuższe ploty
miłego dzionka :-)

reklama
Hej!
Wszyscy pytaja... sasiadki, babcia moja 'dlaczego to dziecko jeszcze nie chodzi?!' Bozeeeeeeeeeeee!

Mia lek separacyjny tez przerabiala w wieku 8 miesiecy, pisalam Wam zreszta o tym.

ANiu zdjecia robilam jak akurat nie wyla, nie gonila mnie albo nie uciekala;)

Mia odrobine lepiej, da sie posadzic na podlodze ale z czyms interesujacym albo zarelkiem. Ale jak ktos wejdzie do pokoju czy ktos inny jest obok to jest zaraz placz i moja nogawka.. a jak mnie nie ma to stoi przu schodach i jeczy..

Majusia! Packa boska i ma mega modne spodnie :-) Oczywiscie, ze sie ciesze z domu, z rodzinki, ze spacerow, z POGODY najbardziej!
Ooo i jedzenie boskie ;-)

Do góry