reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Witajcie mamuski kochane

A ja dzisiaj miałam straszna noc dopadła mnie febra trzepało mnie strasznie , modliłam sie zeby malutka sie nie obudziła a ona pach i płacz myslałam ze mnie roztrzepie ale dziecku musiałam dac jesc , okazało sie ze mam zastoje mleka w piersiach mała nie wyciaga wszystkiego , na szczescie nie miałam goraczki tylko febre , dzisiaj sie ratuje ciepłymi i zimnymi okładami i kapusta mała dostawiam czesciej jak zwykle do piersi zeby wyciagała jak najwiecej oby nie doszło do zadnego ropienia , musiałam troche pospac , dobrze ze malutka jest grzeczna

Miłej niedzili zycze kochane

reklama
Marzenko jak za mało to nadmiar??? i tak dzielna jesteś kochana a małą masz mega grzeczną ale pewnie zasłużyłaś:)))
a mna też tak trzepało w połogu ale to chyba od hormonów i takie zimne poty nocne miałam też tak masz?

a u mnie dzisiaj gości pełna przyczepa:) bardzo miły dzień spędziłam cały a jeszcze nad morze idziemy bo dziewczyny oczywiście MUSZĄ się wykąpać wieczorem w lodowatej wodzie. Gwiazdy. Ale mam tu furaginę, wiedzą o tym i się skubane nie boją:-) a my z T siedzimy na brzegu i tyłki nam marzną. Także Basiu szykuj się i na takie rzeczy;-)
Wiecie ja tu trochę od świata odcięta ale co tam się w Norwegii wyrabia to przerasta moje wyobrażenia!!! Wszyscy tu w szoku jesteśmy....

no buziaki popołudniowe dla wszystkich:)

Gosiu tez tak mam własnie siódme poty mi wychodza a zwłaszcza w nocy jak spie , pokarmu nie ma nadmiar mała pacze jak nie leci mocno z cycka i tak sie porobiło ze jednak musi sciagac a nie chce za cholere , laktator trz nie pomaga nie wiem co dalej bedzie musze cos z tym zrobic

Pogoda beznadziejna - to się zgodzę ...
Norwegia - napisałam mejla do znajomego - odpisał dość oględnie, czekam na ciąg dalszy ...
Nadzorowałam prace porządkowe w kuchni - łącznie z myciem okna - MASAKRA. Na szczęście nie leży w mej naturze: ja zrobię lepiej ... tylko dlatego sprzątam bo lubię się zmęczyć ...
Ale powiem Wam, że takie nadzorowanie mnie zmęczyło :-(
M. jest dumny z efektów - właśnie znosi do piwnicy jakieś bigosowe gary ;-)

Cześć dziewczynki.
Marzenko, trzymam mocno kciuki, żeby w końcu wszystko się unormowało, dostałaś już dosyć w kość.
Gosiu, ja na różne rzeczy powoli się szykuję, bo jak znam życie to czas zleci nadspodziewanie szybko :-)
My byliśmy całe popołudnie u teścia na obiedzie - ja z kolei mogłabym sporo jeść, apetyt mam, ale miejsca w żołądku trochę nie ma - biedaczek został ściśnięty :tak:
To rzeczywiście straszne, co dzieje się w Norwegii, za to u nas naszego lokalnego podkładacza bomb złapali - podobno miał cały arsenał w wyciszonym garażu czy piwnicy, brrr...

Na razie spróbuję się położyć, chociaż ostatnio mam problemy z przekręcaniem się z boku na bok - boli. To chyba te poluzowane więzadła, bo różne stawy mi dokuczają, w tym w dłoniach. Ależ się roznarzekałam :-D Koniec z tym :)
Kolorowych snów życzę i do jutra, pa, pa

witajcie ...
Ja znów na zombiaka, Młody mi tak daje popalić nocą - a dokładnie za każdym razem kiedy próbuję się przespać ... i to dość boleśnie bryka ...
Nawet nie chce już mi się marudzić ... :-D
miłego poniedziałku...

Witam wszystkie Czterdziestki :)
To biedna jesteś Misiu :tak: Narzekaj ile wlezie, każda chętnie poczyta i pocieszy. A powiedz mi, czy w dzień, gdybyś spróbowała się zdrzemnąć to też zaczynają się harce?
Ja teraz zabieram się dopiero za śniadanko, bo poszłam z rana po świeże pieczywo.

Miłego dnia wszystkim życzę.

co to jest świeże pieczywo :-D
Ja wciągam żytnią wasę ...
Za każdym razem, kiedy próbuję zasnąć, jest tak samo... drzemka 15-20 minut i po drzemce - pomijam że układanie się do niej czasami trwa 2-3 x tyle :-(
Koleżanka ma brata i jej matka opowiadała ostatnio, że jej kopnięta były delikatne ... natomiast jej braciszek jak zaczynał szaleć to nie mogła sobie znaleźć miejsca... może chłopcy tak mają ? Nie wiem, nie mam porównania ...
Dziś leżakuję ... jutro muszę w końcu wymienić dowód więc ...
środa - diabetolog - obsesyjnie pilnuje diety - no ten pierożek ... mniam
czwartek - dentysta
piątek ginekolog ... ciekawe jak będzie wyglądać to KTG skoro ja na "płask" mogę poleżeć 10-15 minut ...
echhhhhhhhhhhhhhhh
wyczytałam - bo ja niestety lubie wszsytko wiedzieć - że badanie trwa ok. 30 minut ... ech
jak miałam robione USG - fakt mój gin. poszalał i trwało prawie godzinę - to Młody tak fikał, że trudno było pewne parametry złapać :-D
Zobaczymy jakie cuda będzie wyczyniał tym razem i co usłysze po zakończeniu badania...
ale wolę o tym nie myśleć.
... wrzucę jakieś pranie, coś poskładam bo zwariuję od tego leżenia ...

Misia oby nie był taki rozbrykany po porodzie bo dopiero bedzie jazda , mam nadzieje ze w brzuszku sie wyszaleje a potem da mamusi pospac w nocy

U mnie spokojna noc malutka spała jak suseł do 5 rano pojadła i dalej w kiomono poszła , z cyckami tez sie uspokoiło nie trzepało mnie w nocy , a pokarmu jak nie ma tak nie ma i chyba juz nie bedzie

reklama
o tym to nawet nie chcę myśleć ... :-D
przecież po tygodniu zapakuję zabawki i wyjadę na chociaż weekend żeby się wyspać :-D

Do góry