reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Misiu, z moim tatą bywa podobnie, może nie tak samo, ale jeżeli się go poprosi o radę w jakiejś sprawie to potem trzeba się gęsto tłumaczyć, dlaczego nie wykorzystało się najlepszej przecież opcji. Tak, że zanim go o coś zapytam to muszę to porządnie przemyśleć ;-)
Ja lubię pływanie, a po urodzeniu na pewno z jakiejś dodatkowej formy ruchu skorzystam, trzeba do formy wrócić ;)
Gosiu, u nas się mówi, że wieje jakby Cygan się powiesił (mam nadzieje, że nie obrażę Romów ;)) Czyli to powiedzonko różni się osobą denata ;) Ciekawe, czy gdzieś jeszcze mówi się podobnie.
Czekam teraz, żeby galaretka mi trochę zaczęła tężeć, bo na placek muszę wylać, ale potem i tak pewnie nie pójdę spać - jak mi się nie chce spać... Ech...

reklama
Ja swej matki nie pytam o zdanie i jestem zdrowsza dzięki temu...
Jak pyta odpowiadam, ale dozuje jej informacje, ona się nie martwi, ja mam świętu spokój - a to lubie mieć najbardziej :-)
ja spać jak zwykle - 2-3-4 ...a pobudka ok 8 :-(
choć Młody dzis brykał wcześniej ... może mu się coś zmieni?
dobrej nocki

Ciekawe, czy moja dziewczynka też mi tak nie będzie dawała spać w nocy. Na razie nie przeszkadza, a potem zobaczymy, najwyżej zmienię trym życia na nocny ;-):-)

Dobrej i spokojnej nocki :)

Młody się uaktywnił po 30 tygodniu, tak nawet nie czułam jak się przemieszcza :-D ale teraz odbija sobie za te wszystkie tygodnie ciszy ... dobrze że czkawki nie ma.
Ja prowadzę już nocny tryb życia - ale wcale mi się to nie podoba.

U mnie 32 tydzień się zaczął i na razie delikatnie. Ale może już niedługo skończy się cackać z mamą albo może jako dziewczynka nie będzie tak mamy tłukła ;)
Ja jestem raczej sowa niż skowronek i zazwyczaj późno chodzę spać, ale druga, trzecia w nocy to już nieco za późno ;) Nie mam co robić w nocy...

Ja właśnie dopijam poranną kawkę i zaraz się będziemy gramolić do samochodu, jeszcze dziś złapię oddech górskim powietrzem....trzymajcie się mamuśki , do czwartku, uważajcie na siebie!!!! Pa, pa!!!

cześć Babeczki,
na kawkę zapraszam,
no u nas dzisiaj piękne słońce - oszaleć można wczoraj liatopad znowu a dzisiaj lipiec:) ale wieje dalej jakby kaszub z romem razem na gałęzi zawiśli::)))

moja mała dziewczyny też podskakuje ale też delikatnie - wiadomo dziewczynka:-) chociaż nie ma reguły bo Jula to skakała jak dwóch chłopa ale po mi wynagrodziła bo zachowywała się jak Klaudusia Marzenki:-D bardzo była grzeczna ale to tak do roku a potem znowu odwrotnie (prawdziwy z niej rojber był) a teraz z kolei znowu taka damusia. Także nic na zawsze dziewczyny:) i dobrze bo nuda by była:)

buziaki i miłego dnia dla moje kochane:))

Cześć Czterdziestki kochane :)
U nas pogoda hmmm... dla mnie ok, pochmurno i około 20 stopni. Ale cóż, to wakacje a na świecie nie ja jedna - trochę słoneczka by się przydało.
Ja właśnie piję kawkę i próbuję czy placek wyszedł i czy nadaje się do zabrania do teścia na deser, bo pierwszy raz taki robiłam, ale może być.

Kurczę wczoraj poszłam spać dobrze po pierwszej (to właściwie dzisiaj) no i spać mi się chce - wstałam po siódmej bo rano byliśmy w kościele. Chyba jak dopiję kawkę to się zdrzemnę.

Majuska, miłego wypoczynku a reszcie miłej niedzieli w domkach :)

Wczoraj była tak ładna pogoda - słoneczko, delikatny wiaterek w dziś ...
Oczywiście Młody okopywał mnie radośnie do 4 :-( także nie mogłam zasnąć ...
Jak już zasypiam ... w jasny i czytelny sposób sygnalizuje, że nie podoba mu się pozycja w której śpię ...
Chyba czas na drugą kawę i jakiś obiadek tylko jest jedne problem - nie mam ochoty jeść ...
Słonecznej niedzieli :-)

reklama
Witajcie w deszczową niedzielę,
co za pogoda! Mieliśmy jechać na grilla do rodzinki, a tu nici. Mała się nudzi, no i marudzi. Własnie wypiła kolację, ale ani myśli spać. Zanosi sie na dłuższe noszenie. Miłego wieczoru:-)

Do góry