reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Misiu z małymi przerwami pada albo LEJE. Coś okropnego - ładne mi lato... Nosa z domu nie chce się wytknąć. A próbowałaś brzuszkowi śpiewać kołysanki, albo jakąś spokojną muzykę puszczać? Zamiast mruczenia kotowego nutki, a nuż mu się spodoba?
A jak będziesz robić to KTG to specjaliści mają pewnie swoje sposoby ;) poradzą sobie.
Marzenko, śliczny głodomorek :)
Alamiqa, daj znać, czy przekonywanie przyniosło jakieś efekty ;) O, możesz jeszcze wspomnieć mężowi, że alergie biorą się między innymi od trzymania pod kloszem ;)
Gosiu, a to lato to ma być w sierpniu tego roku?;-):-D
Anula, rzeczywiści przygód sporo, a jesteś już całkiem zdrowa?

Miłego wieczorku życzę :)

reklama
lepiej żebym nie śpiewała ... dopiero wtedy się zacznie brykanie :-D
Młody woli nieco ostrzejsze rytmy ... ma to po rodzicach.
a skrytości ducha liczę na ładny sierpień i wrzesień, zamierzam nieco przewietrzyć Młodego przed zimą - i lepiej będzie jak zacznie werandować w plusowych temperaturach ...
A dzięki tym ... deszczom niespokojnym cały dzień mi się net wiesza ...

Marzenko ło jeny!! jaka ona duża już! ale butelka też duża, obie duże:-) ja chcę już dzidzię taką!
Basiu no ja nie wiem co z tym latem ale dzisiaj cały dzień u nas padało i jutro nie ma być lepiej ale za to ogród jaki wyrośnięty:) to oko cieszy:-)
a ja dzisiaj w amok wpadłam jakiś: sprzątanie , zakupy, lazania, ciasto ....syndrom gniazda mi się załączył mega jakiś

to kolorowych snów mamusie i do juterka:)

Misiu, jak nie chcesz śpiewać to puść mu te ostrzejsze rytmy ;) Albo podobno muzyka poważna też dobrze na dzieci wpływa - mam na myśli te w brzuszkach ;) Co Ci zależy, może zadziała.
A u mnie Gosiu ten deszcz źle wpływa na kwiaty - robią się brzydkie, mam taką żółtą dalię, to płatki zrobiły się brązowe, a dopiero zakwitła. No i rzeczywiście napracowałaś się dzisiaj - no ale w końcu jesteś mamuśka, nie? To dbasz o rodzinkę :)

Dobrej nocy dziewczyny, spróbuję spać, a jak się nie uda to może tu jeszcze przyjdę ;)

Cześć Dziewczyny, byłam wczoraj na długo wyczekiwanej pierwszej wizycie "po zajściu" i ... na razie lekarz nie widział bijącego serduszka.. <to najlepszy gin w Tychach> Kazał przyjść w piatek, bo powiedział,ze z tymi serduszkami to jest tak,że mogą się ujawnić nawet po 72 godzinach.. Trochę mnie to martwi, bo wiem że często tak się dzieje,że nie słychać serduszka to ciąża obumiera... To wyczekiwanie jest najgorsze.. Prawie nie jem, takie mam mdłości :(
A jak to było u Was z tymi serduchami ?

Cześć dziewczyny, witam w pochmurny znowu poranek :)

Asiu, nie martw się na zapas, tylko poczekaj spokojnie. Ja byłam pierwszy raz po skończeniu 6 tygodnia - czyli w siódmym (bo oczywiście nie mogłam się doczekać), ale tez serduszka nie było widać. A następną wizytę pani doktor wyznaczyła mi na za dwa tygodnie i wtedy już biło jak oszalałe. :) Z tym serduszkiem rzeczywiście różnie bywa - raz prędzej, raz później zaczyna bić - po prostu poczekaj na następną wizytę.
Wszystko zależy od lekarza - bo moja potrafiła w sposób spokojny i rzeczowy do mnie mówić i nie czułam żadnego niepokoju.

Misiu, Twój głos dla maluszka i tak jest najpiękniejszy :)

Brrr... ale pogoda, no po prostu coś okropnego, chociaż z drugiej strony inna opcja to pewnie upały, więc z dwojga złego wolę to, co jest teraz :)

Miłego dnia wszystkim życzę

dzien dobry sloneczka,

za oknem szaro-buro,jestem niewyspana przez durnego sasiada,ktoremu o 8.00 zachcialo robi sie wystawke...ach...

asiu - nie denerwuj sie prosze,wszystko bedzie dobrze,na nastepnej wizycie uslyszysz najpiekniesza melodie swojego zycia!!!

marzenko - sliczna corunia:o)

reklama
życzę powodzenia wszystkim przyszłym mamom i trzymam kciuki, by wszystko zakończyło się szczęśliwie :) spotkało was ogromne szczęście drogie panie! :)

Do góry