reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

witam sie i ja z deszczowego wuppcia...

...obiecane przepisy wstawie jak tylko wszystko ogarne...wczoraj napadly mnie psiapsioy...

zwierzakowo sie zrobilo...my tez mielismy zwierzaczki w domu ...husky/owczarek niemiecki mix-ale musielismy oddac,ze wzgledu na oskarowa chemoterapie:-( i pozniej wolfszpic...byl wspanialym psiakeim...ktory zginal pod kolami auta...ach

misia - tez lubie firme haba,preferuje jednak lamaze...

...zaraz wroce do was...

reklama
Julia aparat 298.jpg

oj to proszę moja Kota,Mimi,Histeryczka i Łajdaczka Mała:)

oj :-)
ja na lapku nie mam żadnych zdjęć :-( zresztą jestem techniczną idiotką i u mnie od tego jest m.
Bazylie przywieźli do lecznicy jej właściciele do uśpienia, vet. ją poskłądał - chyba w ramach ćwiczeń z chirurgii i została w lecznicy... Miała kilka domów tymczasowych ale po jakimś czasie każdy ją oddawał, bo po co komu kot który jest niepełnosprawny... ciągnęła za sobą cały tył - miała uszkodzoną miednicę, kręgosłup, łapy ...
Kiedyś pojechaliśmy do veta po jedzenie dla Kocura - no i jak wziełam tego małego gamonia na ręce... popatrzyła na mnie, wtuliła łebek pod pachę i zasnęła ... ogólnie lecznica w szoku - bo ona na ręce się za bardzo nie dawała wziąć ... pogadaliśmy z naszym vetem - co on na to bo bo kocur wiekowy i po przejściach ... no i od 3 lat Bazylia - Histeria jest z nami... Rehabilitowąłam ją :-D także chodzi prawie normalnie, potrafi na coś wskoczyć, vet jest pod wrażeniem że nie ma przykurczu łap, czasami patrzymy na nią i się zastanawiamy gdzie się podział nasz cichy koteczek ... a z drugiej strony jest bardzo, ale to bardzo strachliwa i tego się obawiam :-(
a Twoja Łajdaczka Gosiu jest bardzo podobna do Zuzy mojej teściowej ... słodka

Ostatnia edycja:
DSCN4336.jpg

a to mój stary kocur Adidas, po 15 latach odszedł ale był mądry dziewczyny!!!! musiałam go wam pokazać bo był fantastyczny!!!!
bardzo go kochaliśmy.....

torcik serowy-owocowy

500g serka homogenizowanego (chudego)
6 listkow zelatyny
250g obranych pomaranczy
400g truskawek
100g bulki tartej
2 zoltka
2 bialka
50g margaryny
50 g cukru
laska wanillii
slodzik w plynie

margaryne rozgrzac w garneczku dodac cukier i bulke tatra,wymieszac
2/3 masy wylozyc na forme
serek,zoltko,wanilie,slodzik i sok z cytryny wymieszac
zelatyne rozpuscic w wodzie
stopniowo mieszac mase serowa z zelatyna
na koniec dodac na sztywno ubite bialka
owocw rozlozyc na spodzie,zalac masa serowa
posypac reszta gniecionki
wstawic do lodowki
smacznego

maliniak

150g maki
50g margaryny
1 jajo
na czubku noza proszku do pieczenia

500g malin
250g serka homogenizowanego (chudego)
400 ml slodkiej smietanki
6 platow zelatyny
plynny slodzik
sok i skorka z cytryny

make,proszek,margaryne,jajo zagniesc,wstawic do lodowki na 30min
cisto rozlozyc na blaszke,piec 2o min. w temp.200 st.
serek wymieszac te slodzikiem i sokiem z cytryny
rozpuszczona zelatyne wymieszac z masa serowa,wstawic do lodowki
ubita smietane polaczyc z masa
rozlozyc owoce,wylac na to mase do lodowki smacznego

przepisy dostalam od diabetologa na spotkaniach dla cukrowych ciezarowek...smakuja calkiem-calkiem...nie sa moze hitem jak inne smietankowe ciacha...ale z braku laku...:-D:-D:-D

reklama
przeczytałam przepisy, dostałam ślinotoku i na nim się skończy ...
Po serze białym - zwłaszcza chudym - takim 3% tłuszczu cukier mi skoczył prawie do 170 :-(
mam niższy po serku śmietankowym 42% tłuszczu ... ech ...
zresztą nie mam nawet ochoty na słodycze - tęskno mi za owockami :-D i buraczkami...

Do góry