reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża po 40

witam sie i ja z deszczowego wuppcia...

...obiecane przepisy wstawie jak tylko wszystko ogarne...wczoraj napadly mnie psiapsioy...

zwierzakowo sie zrobilo...my tez mielismy zwierzaczki w domu ...husky/owczarek niemiecki mix-ale musielismy oddac,ze wzgledu na oskarowa chemoterapie:-( i pozniej wolfszpic...byl wspanialym psiakeim...ktory zginal pod kolami auta...ach

misia - tez lubie firme haba,preferuje jednak lamaze...

...zaraz wroce do was...

reklama
Julia aparat 298.jpg

oj to proszę moja Kota,Mimi,Histeryczka i Łajdaczka Mała:)

oj :-)
ja na lapku nie mam żadnych zdjęć :-( zresztą jestem techniczną idiotką i u mnie od tego jest m.
Bazylie przywieźli do lecznicy jej właściciele do uśpienia, vet. ją poskłądał - chyba w ramach ćwiczeń z chirurgii i została w lecznicy... Miała kilka domów tymczasowych ale po jakimś czasie każdy ją oddawał, bo po co komu kot który jest niepełnosprawny... ciągnęła za sobą cały tył - miała uszkodzoną miednicę, kręgosłup, łapy ...
Kiedyś pojechaliśmy do veta po jedzenie dla Kocura - no i jak wziełam tego małego gamonia na ręce... popatrzyła na mnie, wtuliła łebek pod pachę i zasnęła ... ogólnie lecznica w szoku - bo ona na ręce się za bardzo nie dawała wziąć ... pogadaliśmy z naszym vetem - co on na to bo bo kocur wiekowy i po przejściach ... no i od 3 lat Bazylia - Histeria jest z nami... Rehabilitowąłam ją :-D także chodzi prawie normalnie, potrafi na coś wskoczyć, vet jest pod wrażeniem że nie ma przykurczu łap, czasami patrzymy na nią i się zastanawiamy gdzie się podział nasz cichy koteczek ... a z drugiej strony jest bardzo, ale to bardzo strachliwa i tego się obawiam :-(
a Twoja Łajdaczka Gosiu jest bardzo podobna do Zuzy mojej teściowej ... słodka

Ostatnia edycja:
DSCN4336.jpg

a to mój stary kocur Adidas, po 15 latach odszedł ale był mądry dziewczyny!!!! musiałam go wam pokazać bo był fantastyczny!!!!
bardzo go kochaliśmy.....

torcik serowy-owocowy

500g serka homogenizowanego (chudego)
6 listkow zelatyny
250g obranych pomaranczy
400g truskawek
100g bulki tartej
2 zoltka
2 bialka
50g margaryny
50 g cukru
laska wanillii
slodzik w plynie

margaryne rozgrzac w garneczku dodac cukier i bulke tatra,wymieszac
2/3 masy wylozyc na forme
serek,zoltko,wanilie,slodzik i sok z cytryny wymieszac
zelatyne rozpuscic w wodzie
stopniowo mieszac mase serowa z zelatyna
na koniec dodac na sztywno ubite bialka
owocw rozlozyc na spodzie,zalac masa serowa
posypac reszta gniecionki
wstawic do lodowki
smacznego

maliniak

150g maki
50g margaryny
1 jajo
na czubku noza proszku do pieczenia

500g malin
250g serka homogenizowanego (chudego)
400 ml slodkiej smietanki
6 platow zelatyny
plynny slodzik
sok i skorka z cytryny

make,proszek,margaryne,jajo zagniesc,wstawic do lodowki na 30min
cisto rozlozyc na blaszke,piec 2o min. w temp.200 st.
serek wymieszac te slodzikiem i sokiem z cytryny
rozpuszczona zelatyne wymieszac z masa serowa,wstawic do lodowki
ubita smietane polaczyc z masa
rozlozyc owoce,wylac na to mase do lodowki smacznego

przepisy dostalam od diabetologa na spotkaniach dla cukrowych ciezarowek...smakuja calkiem-calkiem...nie sa moze hitem jak inne smietankowe ciacha...ale z braku laku...:-D:-D:-D

reklama
przeczytałam przepisy, dostałam ślinotoku i na nim się skończy ...
Po serze białym - zwłaszcza chudym - takim 3% tłuszczu cukier mi skoczył prawie do 170 :-(
mam niższy po serku śmietankowym 42% tłuszczu ... ech ...
zresztą nie mam nawet ochoty na słodycze - tęskno mi za owockami :-D i buraczkami...

Do góry