reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża na studiach

dziękuje dziewczyny za słowa otuchy :) naszczęście udało mi sie dogadać na inny termin - 30 wrzesnia więc dam rade :) mam nadzieje!!! mąz mi pomoże przy pilnowaniu małej a ja będe sie uczyć,bo narazie nie mam do tego głowy!!! już tylko o porodzie mysle....pozdrawiam :)

o kurcze to nieciekawie z tą salą?!?! ale mam nadzieje że sobie wszystko jakos ulozycie i wszystko będzie dobrze...zycze powodzenia :)

Ostatnia edycja:
reklama
ależ mnie tu nie było!
dla rozpakowanych - gratulacje!
dla czekających - cierpliwości!

Kropeczka, po weselu wklejaj no szybko jakieś zdjęcia ;-) szczęścia dla Was!

Daniel ma już 8,5 miesiąca, 5 zębów, raczkuje i siada, próbuje wstawać. ogólnie to bardzo pogodne dziecko :-) sesję zdałam całą, od października ostatni rok magisterki.

Ostatnia edycja:
No to dziewczynki moja sesja za mną! Wszystko w pierwszych terminach, i wiekszość na 4. Czas na szósty rok. Wciąż jeszcze nie do końca wiadomo co z opieką dla małego. Ale trzeba będzie jakoś dać radę. Cieszę się, że Was mam:*

Hej studentki - już kiedyś u was pisałam ale mało czasu żeby zaglądać na wiele wątków :-D A córcia i kropek zajmują spory obszar myślowy :-p

Mam pytanko - bo mam stresa ogromnego - pod koniec tego lub na początku przyszłego miesiąca mam obronę - mój promotor wie że jestem (znowu :-p) w ciąży i jest ok tylko boi się żebym mu rodzić nie zaczęła :-p A ja boję się tej obrony o tyle że od początku ciąży mam skurcze i nie chciałabym mieć sytuacji że ich dostanę mocniejszych przez stres na obronie a będę bronić się sama bo reszta mojego roku jeszcze jest daleko z pracami :-( Czy są tu mamusie już po obronie które mogą mi podpowiedzieć jak zrobić żeby nie zapomnieć języka w buzi i jak się nazywam i żeby nie skończyło się to szpitalem? Ja już na samą myśl o obronie zapominam jak się nazywam :sorry: Pomijając fakt że mam taką ochotę się uczyć do obrony że lecę nie wyrabiam :sorry:

Sol ja niestety nie podpowiem Ci.. weź nospe jeśli możesz i walcz:)

Witam,
zaczynam dopiero 2 rok studiów.. dopiero, bo mogłam się na nie zdecydować wcześniej. Termin porodu mam od 19 lutego.. mam nadzieję, że zdążę z sesją i zaliczę ją jak zwykle, czyli w 1 terminach a potem zajmę się rodzeniem:)
9-ty miesiąc na zaliczenie.. na szczęście to tylko sesja zimowa.
Na razie to ..wszystko.. chyba:)
witam studentki.

A ja muszę się pochwalić, że wczoraj zdałam egzamin licencjacki :) a dzisiaj Wojtuś kończy dwa miesiące. Już coraz częściej się śmieje i gaworzy sobie :p dziewczyny nie martwcie się. Ja też w ciąży wszystko zaliczałam, nie chciało mi się uczyć i myślałam, że nie podołam, a dałam radę i to na 5tki :) życzę powodzenia

Ja od października idę na nowe, kolejne studia, a w styczniu będę rodziła. Na pewno opuszczę ze dwa zjazdy, ale ciąża nie jest powodem, dla którego zrezygnuję z nauki. Nie warto martwić się kto coś sobie pomyśli. Mogą co najwyżej gratulować i postarać się pomóc, bo to dla nas ciężarnych większe wyzwanie i tyle :)

Witam studentki :)
Dołączam się z moimi obawami. Jestem na ostatnim roku studiów mgr i termin porodu wypada mi kilka dni po sesji. Najbardziej się boję, że położą mnie w szpitalu miesiąc wcześniej (tfu,tfu) i nie wiem jak sobie poradzę. Do tej pory ciężko było załatwić u nas przedterminy, a jeśli już istniała taka możliwość, to było to zaledwie kilka dni wcześniej. Nie chciałabym zaliczać sesji po porodzie, bo obawiam się, że nie podołam. Zapewne spędzę przynajmniej 2 tyg z dzieckiem, planuję też karmić piersią i ciężko będzie mi się z nim rozstać na dłużej. :/

Ja będę rodzić w sesji.. mam nadzieję, że zaliczę wszystko za 1 razem i spokojnie będę czekać na termin. Czekam na październik wtedy dowiem się dokładniej o terminie. Mam nadzieję, że będzie to pod koniec lutego/poczatek marca.. byleby do sesji..;) To będzie wyzwanie;)

reklama
A ja muszę się pochwalić, że wczoraj zdałam egzamin licencjacki :) a dzisiaj Wojtuś kończy dwa miesiące. Już coraz częściej się śmieje i gaworzy sobie :p dziewczyny nie martwcie się. Ja też w ciąży wszystko zaliczałam, nie chciało mi się uczyć i myślałam, że nie podołam, a dałam radę i to na 5tki :) życzę powodzenia

Gratuluję obrony, a dla małego oklaski za nowe umiejętności :-)