reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża na studiach

reklama
Diwa - spóźnione wszystkiego najlepszego dla Córci!!:):*

Kasias witaj!!
Jak się czujesz w ciąży? Na zajęcia normalnie chodzisz??:) Jak reagują na wieść o ciaży prowadzący zajęcia? :) Bo brzusio to malutki jeszcze :)

I jeszcze miałam coś napisać :D

Viktoria jakiś czas temu pisała, że Pawełek zaczął sobie piszczeć :)
Wtedy sobie pomyślałam 'kiedy Adaś zacznie piszczeć?'
I się doczekałam :-) w końcu!! :-)

Piszczy, gada, wędruje w łóżku, śmieje się w głos :) w dzień już prawie nie śpi, jedynie to spacer + dwie 15 minutowe drzemki :D

A jak mówię, żeby się usmiechnał do mnie, to to robi :D Ciekawe czy wie o co chodzi czy to przypadek?:) może po prostu podobają mu się te słowa ;)

Czuje sie dobrze, tylko denerwuja mnie ciagle zmiany nastroju:)No i teraz wyniki krwi nie za dobre mam , bo hemoglobina i hematokryt za niski:/ Mam nadzieje ze nie bede miala anemii:( Na zajecia staram sie normalnie chodzic, czasem opuszcze wyklad, ale tak to chodze normalnie:) A brzusio pod luzniejsza bluzka jest malo widoczny, wiec wykladowcy i ludzie z roku jeszcze nie wiedza:) Ale za kilka tygodni pewnie sie domysla:)

Witam dziewczyny.Dołanczam do Was jako studjująca mama.Oliwiera urodziłam przed rozpoczęciem drugiego roku.Studjuję zaocznie ratownictwo medyczne.W weekendy z Olim siedzi albo teściowa albo mój M.Teraz częściej moja mama.Martwie się co to będzie jak zaczne praktyki.

Hmm... studiuję obecnie PR w Biznesie Międzynarodowym na roku II, ale jakoś nie panikuję, że w ciąży jestem, bo u mnie na uczelni umożliwiają ITS - Indywidualny Tok Studiowania, czyli nie muszę chodzi na zajęcia ;D. K. studiuje zaocznie, więc też to nie problemu. Ja uważam, że można być mamą, studentką i jeszcze pracować do tego. Może mam to po mojej mamie, bo ona też tak miała. Podobno byłam z nią jak piała maturę o_O

Piszczy, gada, wędruje w łóżku, śmieje się w głos :) w dzień już prawie nie śpi, jedynie to spacer + dwie 15 minutowe drzemki :D

A jak mówię, żeby się usmiechnał do mnie, to to robi :D Ciekawe czy wie o co chodzi czy to przypadek?:) może po prostu podobają mu się te słowa ;)
He he, ale fajowooooo!
Mojej się czasem wypsnie jakieś lekkie "guuu", ale to jeszcze nie to ;) Za to uśmiecha się caaały czas, a ja patrzę na to jak zahipnotyzowana :D

Czuje sie dobrze, tylko denerwuja mnie ciagle zmiany nastroju:)No i teraz wyniki krwi nie za dobre mam , bo hemoglobina i hematokryt za niski:/ Mam nadzieje ze nie bede miala anemii:( Na zajecia staram sie normalnie chodzic, czasem opuszcze wyklad, ale tak to chodze normalnie:) A brzusio pod luzniejsza bluzka jest malo widoczny, wiec wykladowcy i ludzie z roku jeszcze nie wiedza:) Ale za kilka tygodni pewnie sie domysla:)
Złe wyniki krwi w ciąży podobno są normalne. Ja na szczęście nie miałam tego problemu, ale jak będzie coś nie tak, dostaniesz tabletki, witaminek więcej i będzie wszystko grać, także się nie martw :D
A termin porodu masz bardzo fajny, spokojnie wszystko zaliczysz i potem tylko Dzidziuś :) Ale nie rezygnuj całkiem i rób kiedyś magisterkę, rób :D To nic strasznego jeździć na zajęcia i czasem w weekend zostawić Dziecko z mężem lub babcią ;)

Witam dziewczyny.Dołanczam do Was jako studjująca mama.Oliwiera urodziłam przed rozpoczęciem drugiego roku.Studjuję zaocznie ratownictwo medyczne.W weekendy z Olim siedzi albo teściowa albo mój M.Teraz częściej moja mama.Martwie się co to będzie jak zaczne praktyki.
No będziesz musiała Oliwierka na dłużej z kimś zostawiać :/ Ale chyba nie będzie tego aż tak dużo, może troszkę Ci odpuszczą...? Dasz radę!

Ja uważam, że można być mamą, studentką i jeszcze pracować do tego. Może mam to po mojej mamie, bo ona też tak miała. Podobno byłam z nią jak piała maturę o_O
Hehehehe dla mnie jeszcze praca do tego wszystkiego, co mam, to byłoby już za dużo ;)
Ale może kiedyś, za jakieś 2 lata - kto wie...

Witam:)
Studiuję na III roku. Termin mam na koniec lipca, tak więc zdam egzamin lic. i do porodu :) Potem wakacje i od razu startuję na magisterkę. Co prawda studiuję dziennie, ale nie sądzę, żebym miała duże problemy. Mam na roku ledwo 20 osób (taki kierunek-na magisterce zostanie w porywach 8), a większość wykładowców już teraz przekonuje mnie, że jeśli nie dam rady, to mi pomogą ;] Mam teraz multum wolnego czasu i muszę szczerze przyznać, że lepiej "wstrzelić się" z moją dzidzią nie mogłam. Nie muszę pracować, z uniwersytetu dostaję około tysiaka stypendium, dodatkowo chodzę sobie na wf, a że jestem w ciąży mam indywidualny przebieg ćwiczeń (kobieta, z którą mam wf prowadzi prywatnie zajęcia dla kobiet w ciąży - ja mam to za darmo). A to wszystko na Uniwersytecie Wrocławskim. Żyć nie umierać ;D

reklama
Kropeczko dzięki za troche dobrych słów:) wczoraj byłam u lekarza i powiedział ze mam pić barszcz na zakwasie i wtedy poprawia mi sie wyniki badań, uspokoił też mnie co do ruchów, powiedział, że niedługo poczuje, tylko musze sie uzbroić w troszke cierpliwości i wyciszenia:)