reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża na studiach

Zosiek88 Żadnych. Właśnie wróciłam z ktg i nic. Dalej sobie spokojnie czekam, nawet się nie niecierpliwię, tylko przeraża mnie to, że jak do niedzieli nie urodzę, to już mam iść do szpitala.

reklama
bezsenna a gdzie bedziesz rodzic? to przynajmniej mozesz sobie zaplanowac co nieco i wiesz ze w niedziele jak cos to urodzisz hehe :) ja to sie cieszylam jak w koncu kazali mi zostac. Brzuch to wazyl mi tone chyba hehe :)
szukalam w necie info na stronie uksw na temat tych wyplat ale nic nie znalazlam.....

oooo tego to nie widzialam, no prosze prosze, maxymalna wysokosc zapomogi przy dochodzie do 3500 to 4600. Ładnie Ładnie :) szkoda ze nie wiedzialam o tym.... hehe :) madry polak po szkodzie :) to skladaj, ciekawe od czego zalezy ile przyznaja... :)

heh:) pierwsze dzieciaczki czesto ponoc rodza sie po terminie:) tylko pilnuj,zeby za dlugo cie nie przetrzymali, bo czytalam,ze lence przetrzymali i miala jakies tam problemy z adasiem na poczatku przez to...:/

KingaMZ Ale jak ten dochód się liczy? Jak mieszkam z mamą, to jej pensja jest brana pod uwagę, czy mnie i Kubusia traktuje się jak osobną rodzinę?
Zosiek Zastanawiam się właśnie, czy przyjmą mnie do szpitala i jeszcze będą czekać, czy od razu wywołanie.

bezsenna jesli jestes na utrzymaniu mamy i z nai mieszkasz to jej dochod sie liczy. Rozkladaja go na czlonkow rodziny i pewnie ile wychodzi na osobe tak odpowiednio licza wyplate za urodzenie dziecka....mi od razu wywolywali oksytocyna ale ja to w pruszkowie rodzilam :)

Cześć dziewczyny. Jestem nowa na forum i jestem w 10 tyg ciąży. Studiuje ekonomie na 2 roku, od września zaczynam 3 rok.. I właśnie... termin mam na 7 luty czyli SESJA i nie mam pojęcia jak to wszystko pogodzić i czy dam radę, czy któraś z Was miała podobny przypadek do mojego.. Martwię się też, że jak urodzę maleństwo to na zajęcia już będzie mi ciężko chodzić. Poradźcie proszę co powinnam zrobić? W październiku będzie już pewnie widać brzuszek, martwię się też tym że wszyscy w koło będą gadać i nie wiem jak zareagują studenci, wykładowcy.... Poradźcie coś :)

alexandria po 1. przestan sie zastanawiac nad studentami, wykladowcami itd....co cie obchodzi co oni sobie pomysla? po 2. faktycznie termin masz w dosyc kiepskim okresie ale mysle ze dasz rade :) na 99,9% w tej sesji wykladowcy pojda ci na reke i pozaliczasz wszystko... :) zawsze mozesz poprosic o szybsze zdawanie egz. badz pozniejsze. Mysle ze nie powinni robic ci problemow....a co do zajec to coz...moze byc ci ciezko na poczatku, jak jest nawal itd...ja w sumie chodzilam tylko na cwiczenia obowiazkowe, reszte wykladow sobie odpuscilam..bralam notatki od kolezanki. Bedzie dobrze, zobaczysz :) na zaocznych jestes? czy dziennych?

reklama
A co znalazłaś? Bo ja tylko coś takiego Dział Kadr i Spraw Socjalnych | UKSW

KingaMZ Ale jak ten dochód się liczy? Jak mieszkam z mamą, to jej pensja jest brana pod uwagę, czy mnie i Kubusia traktuje się jak osobną rodzinę?
Dziewczyny to jest tabela dla PRACOWNIKÓW uczelni:tak: a nie dla studentów:no:.
Tu macie linka do działu studenckiego ale nic nie piszą o zapomodze z tytułu urodzenia dziecka:confused:to musicie same pójść i się dopytać :tak: Sprawy socjalne | UKSW