reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża na studiach

reklama
noo bezsenna trzymam kciui za ciebei! kto wie moze juz w pn bedziesz jechala na porodowke :p ja zaczelam rodzic w niedziele :p a wpn bylam juz dumna mama :D w sumie w niedziele w nocy no i wtedy nei bylo tloku na porodowce :p

Witam,ja trochę starsza jestem:sorry2: ale też łączyłam wychowywanie 2 dzieci ze studiami.Nie było łatwo ale się udało,został mi pracę inżynierską złożyć i obronić się:tak:.Nie wiem czy wiecie,że od uczelni należy się Wam zapomoga z tytułu urodzenia dziecka(bez względu na dochód).Więcej info na PW:tak:.Pozdrawiam i życzę wytrwałości i połamania piór na egzaminach;-):happy2:.

Zapomoga należy się każdemu,matce lub ojcu jeśli w trakcie studiów urodziło się mu dziecko.Jeśli studiujecie oboje ale na innych uczelniach to z obudwu się należy a jak na tej samej to nie wiem.W dziale socjalnym(tym od stypendiów) pobierasz wniosek (jak uczelnie ma stronkę w necie to ściągniesz wzór wniosku)o udzielenie jednorazowej zapomogi z tytułu urodzenia dziecka(tak samo jak ktoś z najbliższej rodziny umrze to też złożyć trzeba),do wypełnionego wniosku dołączasz akt urodzenia i tyle.Ja z UP w Lublinie dostałam 250zł (dobre i tyle) i kumple jak im powiedział to też po tyle.Wysokość kwoty zależy od uchwały uczelni.

Matosia 12 lipca poznałam exa, więc dlatego nie chciałam tego dnia rodzić. Źle mi się ten dzień kojarzy ;)
Marta Dzięki, nie wiedziałam o tym :) Będę musiała napisać do dziekana w tej sprawie.

reklama
bezsenna i co nadal zadnych zapowiedzi? nie dziwie sie ze nie chcialas w ten dzien urodzic, ale teraz to juz taak niedlugo :) jakies skurcze czy cos? wybierasz sie do lkarza?