reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża na studiach

mamamalwina nie wczoraj, to w poniedziałek, chociaż szkoda, bo weekend ma być radosny, zaraz idę z córcią sprawdzić, czy faktycznie jest tak miło, jak to wygląda zza okna :-)

reklama
Ja mam prawie 20 lat, studiuję na 2 semestrze. Moja malutka ma 2 latka. Zaszłam w ciążę kiedy miałam 17 lat .. nie było łatwo. Nie chciałam się pogodzić z ciążą, a teraz twierdzę, że malutka to mój aniołek, kocham ją i dziękuję Bogu, że sprawy tak się potoczyły. Studiuję także dziennie , jest ciężko, ale dajemy sobie radę ;) bardzo pomaga mi mój narzeczony

zakupowawyspa - podziwiam za chęci i wytrwałość ;) Ja jak się dowiedziałam o ciąży to planowałam nie przerywać studiów i mieć indywidualne zajęcia , ale życie jak to życie weryfikuje pewne plany ;) i obecnie jestem na rocznym urlopie dziekańskim ;) a za miesiąc rodzę ;) No cóż wrócę na 4 semestr za rok ;) Ale, że jeszcze robię szkołę policealną zaocznie to z tego już nie zrezygnuję ;)

ja urodzilam w kwietniu a w czerwcu sie bronilam, i nie mialam zadnych problemow, no ale to tylko kilka miesiecy studiow bylo, a malenstwo czekalo na mnie przed sala obrony

Jak tam mamuśki? :-) niebawem kolejny rok z głowy ;-)
Zostało mi 2 miesiące do obrony i obawiam się, że się nie wyrobię z pracą, a maaaasa jeszcze przede mną, ech..

Witam!!
zastanawiam się jak sobie razicie mamy ze studiowaniem????jak godzicie wychowywanie szkraba z nauką ???
Sama studjuje dziennie i musze przyznac ze niekiedy nie jest łatwo!!!Dlatego też zastanawiam się czy by nie przenieść sie na wieczorowe czy tez zaoczne, a wy w jakich trybach studjujecie???

Są takie kierunki studiów,nawet dziennych które można pogodzić z pracą czy wychowywaniem dziecka, jednak niezbędne będzie wsparcie partnera i rodziny. Warto rozważyć wzięcie urlopu dziekańskiego, a później zastanowić się nad żłobkiem, wtedy będziesz miała czas na naukę. Są kobiety, które pracują zawodowo, studiują wieczorowo lub zaocznie i jeszcze wychowują dzieci, także dasz radę:) 

Kasiek88kasiek nie dziękuję:-D mamy połowę maja, a ja dalej stoję w miejscu:rofl2: ale grunt to się nie stresować, jak nie teraz, zawsze pozostaje mi wrzesień:-p

A ja zawsze podziwiałam koleżanki ze studiów, które dawały radę połaczyc i studia i wychowywanie dziecka. a na pewno nie jest łatwo. trzeba przychodzić na egzaminy, zająć się dzieckiem.
mialam jedną koleżankę, która przez cale studia mieszkała w akademiku razem z mezem, dziecko sie wychowywalo przy kolezankach, chodziło z nią na egzaminy i miało pełno cioci i wujków.
Fajnie skonczyc studia i mieć odchowane dziecko, ale z drugiej strony mi błoby szkoda tego studenckiego zycia, imprez i beztroski.

reklama
Ha, a ja zaliczyłam sesję, urodziłam synusia i jakoś wszystko ogarnęłam :tak: Teraz moja Pyza słodko nyna w łóżeczku, a ja piszę pracę mgr ;-) nie mam złudzeń, że obronię się w lipcu, najpewniej nastąpi to dopiero we wrześniu, ale to nic :laugh2: Ważne, że się udało :tak::tak: