reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża czy jednak coś innego?

reklama
Beta bodajże do 500.000 występuje przy kosmówczaku.

Ja się zastanawiam czy lekarz mógł na USG pomylić go z krwiakiem.
Wybaczcie że dopiero teraz ale potrzebowałam chwili żeby ochłonąć... jednak ciąża i to już całkiem duża szacowany koniec 14t poczatek 15t więc tymbardziej mi to ciężko przychodziło że nie miałam najmiejszych objawów.. no nic będę mamą rok po roku a synek będzie miał braciszka 😊

Ja tylko chciałam Ci napisać, że o synka staraliśmy się ponad rok, nie miałam owulacji, nie pękały pęcherzyki, niedomogą lutealna... Brałam clo, ovitrelle, duphaston...
A jak synek miał 2 latka to mimo, że uprawialiśmy tylko raz seks w tamtym cyklu, zero leków itd, to nagle zaszłam w ciążę. 🙃
Czyli fakt, że się miało problem z zajściem w poprzednia ciążę nie oznacza od razu, że z kolejną będzie to samo... Tym bardziej, że po porodzie hormony inaczej pracują itd i "coś" może się naprawić.
Widocznie i u Ciebie tak było. :)
14/15 tc, to już masz 1/3 ciąży za sobą. ;) Pamiętaj, że teraz prenatalne I i II trymestru są darmowe na NFZ (ze skierowaniem od prywatnego lekarza też).
No i gratulacje :) Widzę, że już chyba się z tym trochę godzisz... Łatwo nie będzie, ale za to będzie mała różnica wieku i za jakiś czas dzieciaki będą się fajnie razem bawić. ;)
Nudnej i spokojnej ciąży. :)

Wybaczcie że dopiero teraz ale potrzebowałam chwili żeby ochłonąć... jednak ciąża i to już całkiem duża szacowany koniec 14t poczatek 15t więc tymbardziej mi to ciężko przychodziło że nie miałam najmiejszych objawów.. no nic będę mamą rok po roku a synek będzie miał braciszka 😊
No to gratulacje ❤️ Życzę zdrowej ciąży 🙂

I powiedz bo mnie nurtuje, jak się zabezpieczaliście? 🙈

Jakoś sporo tu ostatnio ciąż przy zabezpieczeniach 🫣

ani razu nie zdarzyło się wam się bez ? Ale złożyliście dopiero w połowie stosunku ?

Ani razu... ze względu na moją szyjkę i badania onkologiczne które musiałam przejsć czekałam na założenie wkładki...

Spike Lee What GIF by NETFLIX

To jak zabezpieczaliscie sie to jakim cudem wyszła ciąża i to już taka wysoka ?

reklama
gratulacje! Widzę, że już przetrawiłaś nowinę! 🙂😉 Pierwszy trymestr za Tobą 🙂

Do góry