reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża czy jednak coś innego?

Super, ale to naprawdę niczego nie zmienia :p

Możesz soboe trwac w zaprzeczeniu ile chcesz, za 6 dni zobaczysz na USG sama. Bo tu naprawdę cięzko o cokolwiek innego niz ciąża.
Właśnie chyba w tym jest problem że próbuh
NIe odpowiadasz ciągle na pytanie czy wspólzylas bez zabezpieczenia :p

Wiesz co, jak się tak denerwujesz to moze po prostu zostaw dziecko z meżem i podjedź jutro na IP ginekologiczną, powiedz, że brzuch Cie boli czy coś i zeby Ci zrobili USG, bo jesteś w ciązy. Jak ciązy nie będzie to nie będzie, a jak będzie to pójdziesz za te 6 dni na wizyte u lekarki.
Wybacz gdzieś mi to umykało nie nie współżyliśmy bez zabezpieczenia

reklama
Właśnie tak zamierzam zrobić chociaż podświadomie czuję że to jednak nie jest ciąża albo być może sama to z siebie wypieram stąd moje pytanie tutaj jeszcze w czasie oczekiwania na wizytę.. osobiście jestem przerażona faktem ciąży rok po roku
Teoretycznie ( ale nie żebym cię straszyła ) są guzy które wytwarzają betę ale to bardzo mały procent że mogło cię to spotkać . Jeżeli wspołżyliście bez zabezpieczenia to moim zdaniem to raczej ciąża i to już pewnie z 7/8 tydz . Jeśli nie masz możliwości wcześniej to poczekaj spokojnie do wizyty . Po USG powinno być wszystko wiadome

Pojedź jutro rano na izbę ginekologiczną, bo rozumiem, że nie miałaś jeszcze koordynatora leczenia onkologicznego? Jeśli to żywa ciąża, to się uspokoisz, zaczniesz załatwiać badanie prenatalne itd. Jeśli to cokolwiek innego, to nie stracisz 6 dni. Jak pójdziesz do ginekologa 12 grudnia to właściwie zostanie Ci tylko jeden tydzień przed świętami na dorobienie badań czy konsultacje z innym lekarzem a potem będzie świąteczny przestój w laboratoriach i gabinetach.

reklama
Pojedź jutro rano na izbę ginekologiczną, bo rozumiem, że nie miałaś jeszcze koordynatora leczenia onkologicznego? Jeśli to żywa ciąża, to się uspokoisz, zaczniesz załatwiać badanie prenatalne itd. Jeśli to cokolwiek innego, to nie stracisz 6 dni. Jak pójdziesz do ginekologa 12 grudnia to właściwie zostanie Ci tylko jeden tydzień przed świętami na dorobienie badań czy konsultacje z innym lekarzem a potem będzie świąteczny przestój w laboratoriach i gabinetach.
Jestem już po rozmowie z moja lekarką jutro będę badana w szpitalu więc się okaże co sie dzieje..

Do góry