reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Hej kochane :)
Widze ze nadal wszystkie w trojpaku;)
Ja czekam na jutrzejsza wizytę- mam nadzieje ze będzie wszystko ok bo chciałam na chwile do galerii wjechać po staniki do karmienia;)

Multimama widze ze ładnie sie trzymasz, ale wierze zechciałabys juz tylko swoje malenstwa! Wiem ze Ci napewno cieżko bo mi w skończonym 29tyg zaczyna sie robić cieżko a gdzie tu jeszcze te 7-9 tygodni wytrzymać??

Gloriane tak jak mówią dziewczyny;) spokojnie, lekarze wiedza co i jak, moze pessar i tak sie zsuwal i nie było sensu go trzymac(tak miała moja znajoma)... Nogi zaciskaj a jak małe uznają ze chcą juz spotkać sie z Tobą po drugiej stronie brzuszka to i tak zrobią co chcą:) 3mam kciuki kochana!!!

Bibiana oj mam tak samo... Mogłabym spać i spać i nie wychodzić z wyra ;) ale wydaje mi sie ze maluchy teraz tyle z nas czerpią ze nie ma sie co dziwić... Ja tez na początku spodziewałam sie mega zmęczenia a tu nic:) za to teraz chętnie bym pospala:)

Polka Ty juz na oddziale? Dawaj znać na bierzaco co tam sie dzieje i co u Ciebie ;)

Tak w ogole o ile większe kupowalyscie dla siebie? Bo wiem ze po porodzie zawsze robią sie większe a nie chce kupić za dużego... Teraz mam miseczke C i nie wiem jaka kupić...

Co do pessaru.... Mialyscie go zakładane przy skracajacej sie szyjce bez rozwarcia? Czy tylko jak sie skracala i było rozwarcie? Bo ja nie wiem co planuje moja ginka:/
Wiem ze dłużej niż do 38tyg trzymać mnie nie będzie...

U mnie lekarka powiedziała ze u mnie będzie cc bo jedna mała mi ułożyła sie poprzecznie i raczej juz nie przekreci sie- chociaż moze akurat;) ale wole cc bo wydaje mi sie bezpieczniejsze dla malenstw:)

reklama
Nnatalie ja jeden stanik mam tak jakby rozmiar większy, drugi jest w sam raz (zamawiałam na allegro) więcej nie kupowałam bo uznałam, że lepiej będzie jak następny ku[pię jak już laktacja się unormuje, bo piersi wtedy też będą inne i nie ma sensu kupować na zapas, bo jak piersi np. zmaleją to co wtedy, lub jak zwiększą swą objętość o 2 rozmiary? więc na poczatek kup sobie jeden ciut większy, bo i tak pierwsze dni piersi będą większe bo laktacja zacznie się rozkręcać, więc lepiej żeby cycantel był wygodny, a potem kup po porodzie.

Gloriane i jak u Ciebie???????

Polka????

Nie mogę się jutra doczekać,mam nadzieję,że nie wrócę jak zwykle zła i wkurzona:wściekła/y::no:niech ten czas szybciej mija!!!Chyba idę się przespać to mi szybciej zleci:-pBibiana jutro ty też idziesz na ściągnięcie tego czegoś,melduj się od razu:tak::-)

Multimama właśnie nie wiem czy mi jutro od razu ściągną, bo mój gin nie pracuje w tym szpitalu w którym będę rodzić, więc on nic mi nie może zaplanować bo i tak szpital zrobi po swojemu, więc wszystkiego dowiem się tam na miejscu.

Hej laski!
Melduje sie ze szpitala, konkretow zadnych sie nie dowiedzialam ale na badaniu wszystko pozamykane,kazali odstawic fenoterol i lezymy, jutro usg i ordynator jest wiec moze podpytam co planuja wzgledem mnie. Upal taki ze ledwo na sali idzie wytrzymac.

Gloriane 5 cm rozwarcia!!!:szok: ale lekarze wiedza co robia i jestes pod dobra opieka

Bibiana Ty jutro tez melduj co i jak!

Multimama mam nadzieje ze na jutrzejszej wizycie dowiesz sie szczegolow i bedziesz spokojniejsza

nnatalie0
mi w 21 tc jest ciężko :wściekła/y: wyglądam jak w 8 i czasem tak się czuje
co do stanika nie pomogę bo ja z A do B skoczyłam :p i kupiłam 4 staniki na allegro do karmienia (cale miękkie) ok 10zł i były ok w domu (miałam nawał mleka wiec co dziennie musiałam je prać bo całe mokre były) a jak wychodziłam na spacer ubierałam zwykł cywilny i było ok tylko z odpinanymi ramkami i wywijałam go do karmienia. Każdej inaczej piersi rosną przy laktacji trudno na zaś kupić.

Melduję ze jeszcze w trojpaku. Poleguje sobie,chłopcy strasznie szaleją, pod ktg póki co skurczów nie mam. Lekarz powiedział na wieczornym obchodzie, ze jeśli do czw nic się nie wydarzy to robimy cc w czw lub pt.

reklama
Polka jasne, że się zamelduję ze szpitala, tylko ze ja będę tam dopiero koło 18 albo nawet póżniej bo na 16 mam lekarza, ajeszcze muszę dojechać.

Gloriane jej już niedługo będziesz tulić chłopaczków...ojjjjjj ale super :-)

Do góry