reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

multimama2
mój gin twierdzi żę bliźniaki są dobrze ułożone można podejść do sn, ale jak rodząca nie chce próbować i definitywnie chce cc to jest cc. może dla tego twój gin nie wie :) może wprost mu powiedz co ty byś wolała a on niech się ustosunkuje :) np. jak wolisz cc to niech Ci to w kartę wpisze i tyle ... bez gadania postaw go pod murem hehe

a ja dziś kupiłam pas ciążowy taki jak miała zenia, może przyniesie mi szczęście i tez tak długo ponoszę :)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej :) ja dopiero wstałam i jestem nieprzytomna :-D chyba mój organizm odpoczywa przed porodem, bo od początku ciąży wstawałm ok 8 rano, a teraz to bym mogła spać i spać, a w nocy znów co godzinę siusiu :confused2: byłam taka śpiąca, że praktycznie obijałam się o ściany jak szłam do kibelka :-D a jak się kładałm do łóżka i zasypiałam to się zaraz budziłam i zastanawiałam się czy byłam w kibelku czy nie....hehehe

Multimama trzymam kciuki cały czasaby szybko poród się zaczął &&&&& a jak do jutra nic się dziać nie będzie to mam nadzieję, że doktorek się określi :tak:

Polka TY już w szpitalu?
Napisz co i jak.

Gloriane a co z Tobą?
Oj Gloriane :szok: i co teraz? będą robić cc czy jeszcze czekają?
A powiedz ściągnięcie pessara bolało?

Bibiana,trochę boli ale tylko przez chwilę. Teraz mam leżeć i czekać na odejście wód albo skurcze,super :-\ cc mi nie zaplanuja bo to jeszcze nie czas...to po ci ściągnęli mi pessar?? :-( boję się,nie byłam na to gotowa.

gloriane
uuu... od 6 cm liczy się już poród :-(... trzyma kciuki abyś trochę wytrzymała ;-). ale już wysoko jesteś i z tego co wiem bliźnięta od 35tc traktuje się jak donoszone, bo szybciej dojrzewają.
na liście miałaś :
Gloriene20.sierpień. 13 ( 19.07-01.08) a dziś 22.07 więc w zaplanowanych nawiasach się mieścisz :happy2:

Ostatnia edycja:
Gloriane no dziwne :eek: skoro uważają, że to nie czas to pessar mogli zostawić....no ale lekarzy to my nigdy nie zrozumiemy....a może czekają na akcję, mi w szpitalu mówili że tak jest najlepiej, bo organizm i dzieci są przygotowane na przyjście na świat i wtedy Ty szybciej dochodzisz do siebie, a dzieci lepiej znoszą przyjście na świat, bo oprócz cc wszystko jest tak jak natura chciała. trzymam kciuki aby było dobrze &&&&&&&

Gloriane - kciukasy zaciśnięte. Będzie dobrze kochana :-) Bliźniole to twarde zawodniki. Dużo lepiej znoszą wcześniejsze porody. Z resztą 35 tydzień skończony to ładny wynik. Ja dopóki nie usiadłam na tym łóżku do cc to byłam twarda, ale potem zaczęła trząść się jak galareta i chętnie bym stamtąd zwiała i ponosiła Smerfy jeszcze jakiś czas :-) w brzuchu. Ale ten czas leci - jak ja rodziłam byłyście dopiero koło 20 tc a tu już na wylocie :-)
Multimama - kolejna rekordzistka nam się szykuje :-) Podziwiam. Jeszcze przy maluchu w domu.

reklama
Glorienne popieram Multimamę - lekarze na pewno wiedzą co robią, a Ty jesteś pod stałą opieką - nie martw się - będzie dobrze :tak:

Do góry