reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

multimama2
mój gin twierdzi żę bliźniaki są dobrze ułożone można podejść do sn, ale jak rodząca nie chce próbować i definitywnie chce cc to jest cc. może dla tego twój gin nie wie :) może wprost mu powiedz co ty byś wolała a on niech się ustosunkuje :) np. jak wolisz cc to niech Ci to w kartę wpisze i tyle ... bez gadania postaw go pod murem hehe

a ja dziś kupiłam pas ciążowy taki jak miała zenia, może przyniesie mi szczęście i tez tak długo ponoszę :)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej :) ja dopiero wstałam i jestem nieprzytomna :-D chyba mój organizm odpoczywa przed porodem, bo od początku ciąży wstawałm ok 8 rano, a teraz to bym mogła spać i spać, a w nocy znów co godzinę siusiu :confused2: byłam taka śpiąca, że praktycznie obijałam się o ściany jak szłam do kibelka :-D a jak się kładałm do łóżka i zasypiałam to się zaraz budziłam i zastanawiałam się czy byłam w kibelku czy nie....hehehe

Multimama trzymam kciuki cały czasaby szybko poród się zaczął &&&&& a jak do jutra nic się dziać nie będzie to mam nadzieję, że doktorek się określi :tak:

Polka TY już w szpitalu?
Napisz co i jak.

Gloriane a co z Tobą?
Oj Gloriane :szok: i co teraz? będą robić cc czy jeszcze czekają?
A powiedz ściągnięcie pessara bolało?

Bibiana,trochę boli ale tylko przez chwilę. Teraz mam leżeć i czekać na odejście wód albo skurcze,super :-\ cc mi nie zaplanuja bo to jeszcze nie czas...to po ci ściągnęli mi pessar?? :-( boję się,nie byłam na to gotowa.

gloriane
uuu... od 6 cm liczy się już poród :-(... trzyma kciuki abyś trochę wytrzymała ;-). ale już wysoko jesteś i z tego co wiem bliźnięta od 35tc traktuje się jak donoszone, bo szybciej dojrzewają.
na liście miałaś :
Gloriene20.sierpień. 13 ( 19.07-01.08) a dziś 22.07 więc w zaplanowanych nawiasach się mieścisz :happy2:

Ostatnia edycja:
Gloriane no dziwne :eek: skoro uważają, że to nie czas to pessar mogli zostawić....no ale lekarzy to my nigdy nie zrozumiemy....a może czekają na akcję, mi w szpitalu mówili że tak jest najlepiej, bo organizm i dzieci są przygotowane na przyjście na świat i wtedy Ty szybciej dochodzisz do siebie, a dzieci lepiej znoszą przyjście na świat, bo oprócz cc wszystko jest tak jak natura chciała. trzymam kciuki aby było dobrze &&&&&&&

Gloriane - kciukasy zaciśnięte. Będzie dobrze kochana :-) Bliźniole to twarde zawodniki. Dużo lepiej znoszą wcześniejsze porody. Z resztą 35 tydzień skończony to ładny wynik. Ja dopóki nie usiadłam na tym łóżku do cc to byłam twarda, ale potem zaczęła trząść się jak galareta i chętnie bym stamtąd zwiała i ponosiła Smerfy jeszcze jakiś czas :-) w brzuchu. Ale ten czas leci - jak ja rodziłam byłyście dopiero koło 20 tc a tu już na wylocie :-)
Multimama - kolejna rekordzistka nam się szykuje :-) Podziwiam. Jeszcze przy maluchu w domu.

reklama
Glorienne popieram Multimamę - lekarze na pewno wiedzą co robią, a Ty jesteś pod stałą opieką - nie martw się - będzie dobrze :tak:

Do góry