reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Po obchodzie muszę lojalnie ostrzec...lekarze planują chyba odstawić leki i zdjąć pessar...wiecie co to oznacza? Jakby co z góry przepraszam ;-)

reklama
Multimama zaczynam 36 tc więc wydaje mi się ze trochę wcześnie no ale nie będę się kłócić z lekarzami. Zresztą nie wiadomo jak zareaguje na odstawienie lęku i ściągnięcie krążka, równie dobrze i 2 tyg mogę być zapakowana.

Lekarze wiedzą co robią:tak:z racji tego,że uprzedziłaś możliwości wepchnięcia się w kolejkę w razie czego wybaczę i nie będę się gniewała:-)

Jjka u mnie w nawiasie magiczna data do której mam nadzieje uda mi się dotrwać - 38tc

ok. rozumiem teraz.
Sluchajcie, mi magiczna granica 38 tygodnia wypada w grudniu, w tygodniu świątecznym.
Oczywiscie dopytam o to moją gin. ale czy wiecie jak to jest z cesarkami w szpitalach w święta? Czy w ogóle robią, czy planują na inne terminy? A jak akurat mi się wtedy zbierze na poród? Jakoś tak wcześniej o tym nie myslalam....
Z drugiej strony to chyba marzenie ściętej glowy, żebym wytrzymala do 38tc. Ale ten 37tc to się zaprę, skrzyżuje szkitki i dotrzymam HAHAHA.

ZENIA gratulacje !!!
jjka u mnie 1 termin jest z OM i pokrywa się z obecnymi USG, a ten 2 z karty ciąży z pierwszych USG bo maluchy były małe :)

a ja wczoraj na patologi wylądowałam
:zawstydzona/y: z pulsującym bólem podbrzusza, zrobili USG szyjka ok, rozwarcia brak, spojenie się nie rozchodzi, dostałam skopolan i rano do domu (bo ordynator oddział czyścił bo miejsc nie ma) boli dalej... eh, miałam USG połówkowe dziewczynka 354g, i chłopak 320g.

Gloriane nie bądź taka, poczekaj na mnie z porodem, skoro mamy ten sam termin z OM to musimy razem urodzić :-D:-D
Widaomo lekarze wiedzą co robią tak więc trzymamy za was kciuki &&&&

Multimama na Twoim miejscu bym się wkurzyła i poszła rodzić :-D nie daj się zepchnąć z podium hehe

Justynia dobrze, ze nic się niedobrego nie dzieje :tak:

Dzień dobry:)

Gloriane obys w takim razie szybko do domku wyszła:)tak jak gotadora mówi lekarze wiedza co robią. Jesli maluchy maja odpowiednia wagę i jest ok to może dlatego odstawiaja leki i ściągają pessar:) ale może jak zacisniesz nogi to wytrzymasz:)

Gotadora dlatego mówię ze to zależy na kogo sie trafi na sali;) ja całe szczęście mogę sobie z ta moja szyjka leżeć w domu;) zobaczymy we wtorek jak sie trzyma;)

Multimama napewno teraz juz długo Ci nie zajmie stanie na podium bo suwaczek masz juz pokazny;) więc jescze troche i Ty bedziesz chwalić sie nam maluszkami;);)

Jjka kiedykolwiek pojedziesz czy w święta czy w zwykły dzień bez problemu przyjmą Cię i zrobią cesarke więc nie denerwuj sie :*

Justynia dobrze ze jest ok:) dzieciaczki ładnie rosną więc oby do przodu :*

Wcale bym się nie obraziła jakby moje robaczki już wyszły ale powiem Wam,że o dziwo mój problem ze spojeniem łonowym powoli przestaje mi dokuczać i mogę się coraz lepiej ruszać,nawet bieganie za moim potworkiem nie jest już takie bolesne:-)

reklama
Glorienne lekarze na pewno wiedzą co robią, trzymam kciuki aby maluszki jeszcze posiedziały w brzuszku u mamusi &&&&

Justynia aby już więcej ból Ci nie dokuczał, a maluszki ślicznie rosną :-)

Do góry