reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

monia ja od poczatku ciazy biore jedna tabletke tj 400 ug kw foliowego
gastone- ten krem na rozstepy kupowalas w irlandii czy w polsce?
I takie glupie pytanko jak sie czujesz przed cc? bo tak sobie mysle ze musi to byc dziwne uczucie, kurcze idziesz sobie do szpitala i po okolo godzince widzisz i tulisz swoje swoje dziewczynki? pozdrawiam cie serdecznie

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny :)

Jak dzis samopoczucie?

Dziś miałam okropna noc, przespałam może 1/3, wstałam po 5 i już więcej nie usnęłam :/ zgaga mnie dobija, dobrze że chociaż brzuch mniej twardniał.

Może orientujecie się jak to jest z legitymacjami ubezpieczeniowymi, chodzi o to że zmieniło mi się kilka danych i nie wiem czy udać się z tym do ZUSu czy do księgowej z pracy?? Nie mam zielonego pojęcia.

Ania5348 a Ty kiedyś rodzisz? Masz już termin cesarki czy jak?

Może orientujecie się jak to jest z legitymacjami ubezpieczeniowymi, chodzi o to że zmieniło mi się kilka danych i nie wiem czy udać się z tym do ZUSu czy do księgowej z pracy?? Nie mam zielonego pojęcia.

Ja zmieniałam nazwisko to zgłosiłam u siebie w kadrach i tam już się tym zajęły, w legitymacji ubezpieczeniowej zrobiły mi zmiany.

Cześć dziewczyny :)

Jak dzis samopoczucie?

Dziś miałam okropna noc, przespałam może 1/3, wstałam po 5 i już więcej nie usnęłam :/ zgaga mnie dobija, dobrze że chociaż brzuch mniej twardniał.

Ania5348 a Ty kiedyś rodzisz? Masz już termin cesarki czy jak?

Kochana cc mam wyznaczona dopiero na 17.08 czyli jeszcze dwa tyg, jestem sama ciekawa czy dotrwam:-)
Noc ciezka, bola mnie wszystkie stawy........... i kolejne rozstepy zauwazylam:-(

hej! ja spalam w miare ok, ale mam nos taki zatkany, ze ciezko mi sie oddycha, jak nie gardlo to katar ehhh. do tego sama jestem przez 2 dni, bo moj ma delegacje i juz sie martwie i mi smutno. nic tylko chyba musze przespac te dni :). w dodatku znowu parno na dworze.

Też dziś fatalnie spałam :-( Boli mnie brzuch w nocy tzn. mam wrażenie potwornego ucisku na wszystkie narządy. Ostatnio wogóle często śpię na plecach. Wiem, że nie powinnam ale tak jakos przez sen się przekręcam. Obudziłam się dziś z bolącymi żebrami i ręce mi opadły bo zdałam sobie sprawę że już nie będzie lepiej i nie przestanie boleć :zawstydzona/y:
Pogoda u mnie paskudna i wogóle humor mam do d...

Cześć :)
Można się przyłączyć? Wczoraj byliśmy z mężem na pierwszym USG i dowiedzieliśmy się, że będziemy mieli bliźniaki :szok:

Ja to podejrzewałam od samego początku, co nie zmniejszyło mojego zdziwienia :-D
Wg Usg maluchy mają odpowiednio
33 mm - 10t1d
32 mm - 10t0d

Pozdrawiam ciepło :)

Cami- Przedewszystkim Gratuluje ciazy blizniaczej:) witamy na forum!!!!!!!
lenna1982- spanie na lewym boku wiadomo jest najlepsze, moim zdaniem powinnas spac jak ci jest wygodnie, ja kolo 30 tyg tylko spalam na plecach- najlepsza,najwygodniejsza pozycja jak dla mnie, nie trwalo to jednak dlugo bo po paru tyg spalam tylko i wylacznie na boku, na plecach nie dalo rady, kregoslup strasznie mnie bolal, nie mowiac juz o wstawaniu z pozycji lezacej.. bez pomocy nie da rady.
Teraz spanie to masakra.....

reklama
cami gratulacje :)))
wiad od Ksiony :
dziekuje wszystkim maluszki sa sliczme takie malutkie i bezbronne sa w inkubatorkach ale sytuacja jest opanowana najgorsze ze nie mozna ich przytulic ale sa dzielni a wy trzymajcie sie z brzuszkami jak najdluzej
tak sobie pomyslalamz e chcecie wiedziec co u Kasiony :)))

moja noc to kolejne przekrecanie sie maluchow kopniaki i czkawki wczoraj tak szaleli ze myslalam ze wyskocza mi z brzucha :))
strasznie mnie boli tam na dole czuje takie uciski i parcia czasami do tego brzuszek sie stawia..... ehhh musze polezec do wizyty a potem sie okaze co i jak

wczoraj jak lezelismy z M w lozku to tk sobie wyobrazalkismy jak to bedzie z dwojka maluszkow tak lezec jeju ccaljkowita abstrakcja....
pozdrawiam brzuuszki

Do góry