reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Cześć dziewczyny. Ale się przeraziłam tym porodem Kasiony :-(Ostatnio moja znajoma też w 30 tyg urodziła bliźniaki. Wiem, że nie każdy musi wcześniej ale jakoś byłam bardziej optymistycznie nastawiona a teraz mam stracha :-)
Powoli kompletuję wyprawkę tzn ciuszki. Trochę nowych, trochę od znajomych ale nie mam nic poza tym. Większość rzeczy tych większych mam wybrane ale muszę na spokojnie usiąść zrobić listę i pozamawiać na allegro. Zastanawiam się tylko nad podgrzewaczem bo ktoś mi powiedział ze powinnam miec dwa, żeby podgrzewać 2 butle na raz. I tu nie wiem ale myślę że jeden chyba wystarczy

reklama
hej! mam juz wozek :) jestem bardzo zadowolona. fakt jest duzy, ale blizniaczy wiec duzy byc musi :). wstawilam fotki mam nadzieje ze widac bo mi cos sie nie chce pokazac.
Kurcze tak sie zeschizowalam tymi porodami ze sprawdzam sie caly czas czy wszystko ok. I zauwazylam jakis sluz dziwny hmm taki bardziej ciagnacy, czy to cos zlego zaczyna sie dziac?
jak chodzi o kwas foliowy to ja bralam do 15 tygodnia a potem juz bralam tylko feminatal i tam jest kwas foliowy. ja biore rano i wieczorem.
lena a tej znajomej blizniaki urodzone w 30 tygodniu zdrowe sa? czy wszystko ok z nimi? ja juz w paranoje wpadam chyba

ja brałam do 16 tygodnia kwas foliowy,15 mg raz na dobe.teraz łykam tylko zelazo i dha,bo nie chce szprycowac dzieci chemia.od czasu do czasu feminantal .

KASIONA!!GRATULACJE!!Życze zebys doszła jak najszybciej do siebie a dzieciaki razem z Tobą!!Duuużo Zdrówka na dobry początek!!

Ostatnia edycja:
Zastanawiam się tylko nad podgrzewaczem bo ktoś mi powiedział ze powinnam miec dwa, żeby podgrzewać 2 butle na raz. I tu nie wiem ale myślę że jeden chyba wystarczy

Gdzieś widziałam taki dla bliźniaków od razu na dwie butelki. Bardzo fajny.

A co do kwasu foliowego to ja już od jakiegoś czasu nie biorę.
Biorę tylko Falvit i magne B6 3xdziennie. I jeszcze fenoterol z zalecenia lekarki.

Kwas brałam tylko na początku ciąży teraz nie, jak sobie przypomne to prenatal lykne tam jest go troche.

Jedynka wydaje mi sie ze jak sluz bez krwi to ok, ja mam taka sama schize od rana, ciagle sprawdzam czy "tam" jest ok :D:D a foteczki musisz jeszcze raz spróbowac wkleic bo nic nie widac :(

olis ja teraz nie widze wogole fotek Twoich tez, cos jest nie tak z dodawaniem fotek, nawet tych starszych nie widac :(. moze jutro bedzie lepiej, ale sprobuje jeszcze raz

Jedynka bliźniaki znajomych były 2-3 tyg w inkubatorach i jak ostatnio się z nimi widziałam to już w nich nie były a to było w połowie lipca. Od tamtej pory z nimi nie gadałam. Ale znajoma ściąga mleko i byli bardzo pozytywnie nastawieni więc chyba wszytsko ok :-)

reklama
dziewczynki bez paniki u Kasiony wszystko ok w sobote odeszly jej wody z jednego worka ale maluszek mila wystarczajaco zeby dostala zastrzyk i kroplowki na rozwoj plucek.... a cc poszlo dobrze Kasia czuje sie dobrze tylko maluszki dojrzewaja w inkubatorach...
wiecie to prawda ze u niej nic nie wskazywalo na wczesniejszy porod ale sie stalo teraz trzymajmy kciuki za mamusie :))) i za maluszki bo jej sie przydadza :))

GRATKI!!!!!!!!!!! kochana!!!!!!!!!!! zdrowia dla Synkow;):)

Do góry