reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Cześć :)
Można się przyłączyć? Wczoraj byliśmy z mężem na pierwszym USG i dowiedzieliśmy się, że będziemy mieli bliźniaki :szok:

Ja to podejrzewałam od samego początku, co nie zmniejszyło mojego zdziwienia :-D
Wg Usg maluchy mają odpowiednio
33 mm - 10t1d
32 mm - 10t0d

Pozdrawiam ciepło :)

Witam i gratuluję bliźniaków :)

Moje jak narazie były mierzone 3 razy

w 5 tc miały 8mm i 9mm
w 8 tc miały 51mm i 54mm
w 13tc miały 62mm i 64mm

Teraz aż ciekawa jestem jakie już duże są... w poniedziałek mam się dowiedzieć :)

W ogole jak tak czytam o Waszych dolegliwościach to aż ciarki przechodzą. Jak narazie nie odczuwam jakiś specjalnych ucisków czy temu podobne...
Najchętniej śpię na lewym boku, jakoś tak mi najwygodniej.

reklama
hej dziewczyny

mam taki problem,dylemat co zrobic..chodze do lekarza prywatnie tak jak wam pisalam pewnie kiedys na wizyty i wszystko bylo ok do dzisiaj,poki sie nie dowiedzialam ze jak bede chciala zeby wlasnie to on mi robil cc to bede musiala zaplacic wg cennika szpitala zamieszczonego na stronie za tzw indywidualna opieke lekarska.jesli ma mi to zrobic inny lekarz tzn ten ktory akurat bedzie na dyzurze to na fundusz.troche sie zdziwilam bo przewaznie jak tu czytalam to dziewczyny mialy swoich lekarzy,umawialy sie na cc i on im robil.nie wyczytalam zeby cos placiły.troche poczulam sie taka wystawiona.dodam ze nie sa to male pieniadze...maz teraz mowi ze takiego lekarza sobie wybralam i ma pretensje..troche sie zdolowalam.myslalam ze jak chodze na prywatne wizyty i place tyle pieniedzy to nie bedzie to problem zeby umowil sie ze mna na swoj dyzur w szpitalu..

jak wy sie umawiacie u swoich lekarzy,jak to bedzie u was???

z tego wszystkiego zapomnialam dodac ze maluchy maja sie dobrze,jeden wazy 1060,drugi 1050.teraz troche jak stracilam zaufanie do tego lekarza to az sie martwie czy aby dobrze on mnie bada i maluszki:-(

Ostatnia edycja:
o kurcze Justella dziwna sprawa z tym lekarzem, przeciez ostatnio nawet afera byla i w tv mowili o tym , ze nie powinno sie placic za tego typu uslugi medyczne w szpitalu. mysle ze lekarz chce po prostu zarobic za wszelka cene. Ale teraz to sie zastanawiam jak to bedzie u mnie. Musze sie mojego spytac w poniedzialek. A bada na pewno dobrze ten twoj lekarz no bo przeciez co mu zalezy. A moze idz do jakiegos innego lekarza zeby sie upewnic czy z dziecmi wszystko ok i pogadac jak to jest z taka planowana cesarka. moze w Wawie to jakis standard.

Dziewczynki melduje sie ostatni raz,jutro szpital,pojutrze cc.Boje sie szalenie..trzymajcie kciukasy.Wysle wiadomosc do Aga Natalia mze wam przekaze jk znajdzie chwilke.Przesylam buziaki !Trzymajcie sie!

MOCNO KCIUKI!!!!!!!!!!!!!!\

czyli siostry urodza sie tego samego dnia co braciszek Starszy:):)

Witam z rana :)

U mnie z cesarka jest tak, że lekarz planuje ja wtedy kiedy ma dyżur (też chodzę prywatnie), jak by cos wyskoczyło niespodziewanego, to już gorzej bo przecież nie zostawi 20 pacjentek z gabinetu dla mnie, nawet bym tego nie wymagała, a z resztą co za różnica który tnie, i tak mi się wydaje że glówna rolę gra ordynator a mój doktorek to jako pomocnik że tak powiem. Zawsze możesz się zapytać czy nie może zrobić tego na swoim dyzurze.

Rainmanka moje w 8tc miały po 18 i 16mm, więc Ty masz jakieś giganty :D:D

Ayla1 - ja kupiłam już 2 rożki po 19.90 z tym że z wkładką kokosową siostra poleciła mi je bo niby na kręgosłup lepiej wpływają.

Ostattnio się ucieszyłam, bo koleżanka jak rodziła swoje dzieci to opowiadała jaki mój doktorek pomocny i troskliwy przy porodzie mimo że nie prowadził jej ciąży, co mnie ucieszyło, bo moja siostra znowu na niego narzekała, no zobaczymy jak to u mnie będzie.

Pędzę do hematologa, trzymajcie kciuki co bym dobre wyniki krwi miała.

miłego dnia

Olis możliwe że coś poknociłam, odpisałam tylko to co miałam w książeczce ciąży :)

małe edit więc.. w nawiasie pisze 12 i 12 więc patrząc na wymiary Twoich to pewnie moje tyle miały haha...

Alya zamówiłam też sobie te rożki i teraz czekam aż przyjdą :)

Ostatnia edycja:
Witam sie

Ja juz od 5 na nogach spac nie moge wiercilam sie na tym luzku i wiercilam a i tak nie zasnelam

Ja mam jutro wizyte w szpitalu akurat ja gastone bedzie miala cesarke albo bedzie juz ze swoimi corciami Olis trzymam kciukasy

hej!a ja mam juz dosc tego przeziebienia. normalnie wzielabym jakis acatar, a tak sie morduje. Z nosa leci, glos mam zachrypniety. Wczoraj wieczorem non stop kichalam az brzuch mnie bolal, po bokach. A tak wogole znowu zaczynaja mnie bolec pachwiny. Brzuch twardy..ehh
No to ponarzekalam troszke :)
Gastone mysle o Tobie i trzymam kciukasy
Olis za twoje wyniki tez trzymam :)

reklama
Hej. U mnie dzień dziś zaczął się dobrze bo jeszcze odpukać nie boli mnie żebro. Byliśmy na usg 3d i mamy na 100% potwierdzoną parę :-)
Dziewczynka jest trochę większa i waży 790 g a chłopiec 720 g. Wszystko jest w porządku, maluchy ładnie rosną i doktor powiedział że uważa że przy bliźniakach lepiej jest robić cc co mnie ucieszyło bo chyba wolałabym cesarkę. Ale, że jeszcze za wcześnie na takie decyzje

Ciekawe jak Gastone czy już po....

Do góry