reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
2ania trzymam kciuki zeby z twoimi dzidziami bylo wszytsko ok! Trzeba sie modlic i wierzyc ze wszytsko bedzie ok! Postaraj sie nie stresowac choc wiem ze to nie latwe w takiej chwili, bardzo mi przykro ale jestem pewna ze lekarze zrobia wsyztsko zeby pomoc dzidziusiom i tobie! pozdrawiam cie i sciskam serdecznie

Powiem szczerze ze z tych nerwow wiem tylko ile jedna ma 1300,o drugiej lekarka mi mowila ale nie jestem w stanie powtorzyc,bylam bardzo zdenerwowana.Maja zamiar mi podac to sa chyba 2 zastrzyki tego sterydu Celeston,i jezeli beda widziec poprawe to beda walczyc o dziewczynki w brzuchu jezeli nie poskutkuje to to mam miec robiona cesarke.
Bylam u mojego lekarza wczoraj jak wrocilam z krakowa sam powiedzial ze nie jest to sytuacja za wesola,i stwierdzil ze tam napewno beda pod fachowa opieka jakby sie co dzialo to jestem na miejscu.Tylko mnie ta cesarka nie pokoi jakbym musiala juz miec,choc moj lekarz powiedzial ze jezeli sterydy nie pomoga to dla dzieci lepsze rozwiazanie jest na inkubatory,wiadomo czym dluzej w brzuchu tym lepiej ale w inkubatorach maja szanse na przezycie a tak to....... nawet nie chce myslec co by moglo byc!!

Tr5zyma Kicuki za Twe dziewczyny:* niech ejszcze posiedza w brzuszku:)

2ania słuchaj, dziewczynki mają ładną wagę. Nawet jak dojdzie do cc to myślę że nie wcześniej niż w 30tc - lekarze pewnie będą podawać leki, jakieś sterydy na rozwój płuc u dziewczynek.
Jak leżałam w szpitalu to urodziła koleżanka z łóżka obok w 26tc 700g dziewczynkę. Miesiąc temu maleńka wyszła do domu. Wszystko jest dobrze. Wiem że to kiepska pociecha ale takie maleńkie dzieci medycyna jest w stanie uratować. A Twoje ponad kilogramowe to już na 100%.

Trzymaj się kochana

2ania nie martw wszystko bedzie dobrze badz dobrej mysli i przedewszystkim mysl pozytywnie, napewno jestes pod dobra opieka -a lekarze zrobia wszystko, aby było dobrze,wazne ze juz to wykryli i beda działac. Trzymam mocno kciuki za twoje dziewcznki.

http://www.naobcasach.pl]
m.linijka.i.10929.jpg
[/URL]

dziewczyny czy wam lekarz kazal liczyc ruchy malenstw? mam w karcie wypisu napisane w zaleceniach liczenie ruchow. ale nie wyobrazam sobie jak mam to robic skoro czasami nie wiem ktory sie rusza.na ogol sa w tym samym miejscu zawsze jeden z prawej drugi z lewej strony, ale ruchy odczuwam w roznych miejscach. najczesciej na dole przy pecherzu niestety.

2ania Kochana pomysl w ten sposob, zawsze moglo byc gorzej, kobiety czasem dowiaduja sie po 20tym tygodniu, ze zespol przetoczenia krwi wystepuje, a Ty juz jestes w 27, niedlugo wejdziesz w 28:) Juz kiedys pisalam moja kolezanka urodzila swoich chlopakow w 29tym tyg., teraz ma dwoch rozrabiakow 3latkow. dzieci z ciaz blizniaczych naprawde radza sobie lepiej....dziecko z pojedynczej ciazy urodzone w 27-30tym tyg. znacznie ciezej dochodzi do siebie, blizniaki sobie radza:)popatrz-normalna ciaza trwa 40tyg. a my tu rodzimy 34-36 i jest super, dzieciaczki nawet w inkubatorach nie musza lezec, dziecko zpojedynczej lezy w inkubatorze jak urodzi sie w 34...grunta aniu to starac sie nie denerwowac, bo twoj stres towarzyszy dziewczynkom. wiem, ze latwo sie tak mowi, ja tez mam jednokosmowkowa i nie wiem co mnie czeka...ale wiem, ze jestesmy w tak specyficznych ciazach, ze nie wiemy co przyniesie kolejny dzien, niczego nie jestesmy w stanie przewidziec....glowa do gory, ja bede modlila sie za Twoje serduszka:)

jedynka jeju myslalm, ze jestem sama z tymi ruchami....ale ja mam tak samo....caly dol opanowaly, a w zasadzie srodek, pod pepkiem dosc nisko i tez nie wiem, ktore z blizniat sie rusza. wiem ze w bliziaczej wlasnie po 24 tyg. trzeba zaczac liczyc, bo w normalnej po 28.... mam w ogole skape te ruchy, ale z dziecmi wszystko okl,moze dopiero sie rozchulaja...czasem schizuje z tymi ruchami, ale to chyba jak kazda z nas.jaka plec twoich dzieciatek?:)

matka-polka mamy w domu 3letnia corcie:)a teraz nie wiem co siedzi, dowiem sie 6go:)ale ta sama plec, bo ciaza jednojajowa, wiem ze twoja dwujajowa:) to ty wychodzi na to ze tez szczuplutka jestes, ja na poczatku ciazy schudlam 4kg!!!!!i brakuje mi jeszcze 0,5 kg do mojej wagi wyjsciowej:)

justella jak dzis samopoczucie, jak minal dzien? wiem, ze juz powplutku kompleujesz ciuszki, powiedz jkaie rozmiary bedziesz kupowala?ja dla cory mialam na 56 i 62, urodzila sie 57cm dluga, a te 56 po prostu na niej wisialy, ja mysle ze na poczatek chyba 50 co?:) no i pare sztuk 56:)

reklama
Do góry