reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Witajcie!
Nutella gratuluję!!!
2ania 3mam kciuki aby wszystko dobrze się skończyło...

Jestem po wizycie i wiadomo już, że będzie chłopiec i dziewczynka:-) Jestem w 18-stym tygodniu (czyli skończony 17-sty) i lekarz powiedział, że może z tej dziewczynki zrobić się chłopiec, ale póki co widzi dziewczynkę. Bardzo cieszyłabym się gdyby tak zostało, bo marzyłam o parce, no i mąż zadowolony, że chociaż jednego syna będzie miał. Szczerze powiedziawszy od samego początku przeczuwałam, że ten po lewej stronie to chłopiec, a po prawej dziewczynka i ziściło się:-)

reklama
https://www.babyboom.pl/forum/members/justysia007-75676.htmlJustysia007 ja ruchy dosc wczesnie czulam ale takie delikatne i to tego lewego maluszka bo byl wiekszy, na samym dole takie skrobanie. A teraz jestem w 25 tygodniu i raz mocniej szaleja a raz malutko. wczoraj chyba odpoczywaly, po przedwczorajszych harcach. czasami to z bolu chce mi sie wyc, bo chlopaki niezle daja czadu i obrywam w pecherz i jakies nerwy naruszaja. Moje chlopaki sa dwukosmowkowe, wiec raczej takie same nie beda, tym bardziej ze roznica miedzy nimi tygodnia wychodzi. Musze duzo lezec i mam problem bo raz jednemu raz drugiemu niewygodnie a na plecach robi mi sie duszno i musze lezec na boku. Z tego co piszesz twoje dzieciatka sa jednokosmowkowe, ale maja jedna owodnie czy kazdy swoja?

Kasiona a Ty liczysz ruchy? bo ja na serio mam z tym problem jak to robic. Jak widac problem dosc czesty.

2ania jak sie czujesz? nie martw sie rzeczywiscie blizniaki rosna szybciej i szybciej dojrzewaja maja wielka wole do zycia.

hej kobietki:)
Zdecydowanie bardziej wole sie budzic i widziec za oknem słoneczko,a nie lejace nieboe ehh..
Justysia007mam sie dobrze,wczoraj lepsza pogoda,wiec i samopoczucie lepsze.dzisiaj jeszcze sie nie rozbudzilam do konca chyba.kawe chetnie bym wypila,ale staram sie nie pic.nigdy w sumie nie pilam mocnej tylko taka latte.ale kofeina nie jest zdrowa,podobno w malej ilosci nei zaszkodzi ale..
te ciuszki ktore mam to czesc od siostry po jej dziewczynkach,ktore maja teraz 8 i 7 lat,ale na szczescie nie wszystko w rozach;)mysle ze tak w domciu i tak bede im zakladala je,na wyjscie bede nowe i jak odwiedziny jakies beda:))kupilam tez na allegro 7-pak body z krotkim i własnie nie wiem na ile sa cm, tylko wiem ze bylo napisane od 0-3m.ale i tak wydaja mi sie maciupkie.byly jeszcze mniejsze dla newborn,lub tinny baby ale jak te sa takie malutkie to jakie moga byc tamte hmm...one sa mysle tak na 56cm.do tego zamowilam 3pak pajacykow tez 0-3m.i w sklepie kupilam body z długim i tam juz jest napisane ze na 56 i pare bluzeczek z dlugim na 62cm.wiem ze musze dokupic jeszcze jednak takie malusie na 48,50,bo nasze maluszki raczej nie beda takie duze jak dzidzia z pojedynczej ciazy wiec bedzie miec cos ok,48,50,a moze nawet mniej.mysle ze takich najmniejszych wystarczy kilka bo zaraz wyrosna.my musimy kupic tez jakies cieplecjsze juz bo to bedzie październik-moze byc juz zimno.teraz nawet jest zimno,a tu niby lato.Justysia a ty kupujesz te foteliki do samochodu zeby wpiac w ten stelaz do zooma cabrio czy city???te city wydaja mi sie lepsze,sa lzejsze i jakies zgrabniejsze.Ty juz cos kupilas dla maluszkow???jakie masz plany zakupowe i kiedy?nie moge sie doczekac informacji na temat pci twoich malenst,jak beda synusie to bedziey mialy tak samo:)))Jak sie masz dzisiaj?

do uslyszenia papa

Justysia007 ja na początku schudłam 2kg,no a teraz mam 4kg. na plusie :-D:-D:-D więc rosnę i rosnę :-) Najwięcej przybiera sie między 20 a 30 tygodniem więc jeszcze jeszcze mi przybędzie to tu to tam ;-)

Jedynka- ruchy blizniakow powinno sie liczyc po 25 tyg i powinno ich byc 10 na godzine w okersie najwiekszej aktywnosci. Ja tez mialam, a zreszta do tej pory mam ten problem bo nigdy nie wiem czy rusza sie jeden czy oba. Z tego co lekarz mi powiedzial to jak czuje chociaz jednego to wszystko jest wporzadku, bo tak na prawde nie znamy polozenia dzieci bo caly czas sie kreca wierca. U mnie w 24 tygoniu w tarkcie usg maluszki 3 razy sie przekrecily, natomiast po ostatnim usg w 28 tyg obaj byli ulozeni glowkowo, dwa tyg pozniej byly ulozone poprzecznie w poz. 69. Co do ruchow to kopniecia nie sa takie jakie byly na poczatku, teraz jest to bardziej rozpychanie i wyciaganie, (smieszne uczucie, nie powiem czasem nawet bolesne). Sa rowniez dni, gdzie bardzo sporadycznie czuje ruchy, zeby nie powiedziec wogole, natomiast na drugi dzien kopia i szaleja jak opentane. Wydaje mi sie ze jak ''nie daj Boze'' cos bylo nie tak, to bedziesz o tym wiedziec, instynkt matki.

A tak wogole, to dzisiaj popoludniu ide na usg, a potem bede miec spotkanie z lekarzem, ktory ma podjac decyzje o tym czy porod bedzie naturalny czy cc- co jest zalezne od tego jak maluszki sa ulozone. SZczerze, to bede upierac sie przy cc, bo porod naturalny mnie strasznie przeraza, glownie z powodu zdrowia drugiego maluszka. No nic mam nadzieje ze wszystko bedzie wporzadku.

Ania ciekwe ktora pierwszaz nas sie rozpakuje ...Ja mam cc na 100% ale daty jeszcze nie znam.Ale ja mam ze wzgledu na poprzednia cc.

reklama
Witajcie!
Nutella gratuluję!!!
2ania 3mam kciuki aby wszystko dobrze się skończyło...

Jestem po wizycie i wiadomo już, że będzie chłopiec i dziewczynka:-) Jestem w 18-stym tygodniu (czyli skończony 17-sty) i lekarz powiedział, że może z tej dziewczynki zrobić się chłopiec, ale póki co widzi dziewczynkę. Bardzo cieszyłabym się gdyby tak zostało, bo marzyłam o parce, no i mąż zadowolony, że chociaż jednego syna będzie miał. Szczerze powiedziawszy od samego początku przeczuwałam, że ten po lewej stronie to chłopiec, a po prawej dziewczynka i ziściło się:-)

Grtaulacje;*

a imionka juz wybrane/??

Do góry