reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Hej dziewczyny:))
Justysia007 nareszcie sie odezwalas,juz zaczynałam sie martwic;)ciesze sie ze, u Ciebie wszysko ok,ze wszystko prawidłowo przebiega.masz racje ze lepiej miec dobrego fachowca troszke dalej, ktory cie poprowadzi,niz pod nosem niepewnego i niedoswiadczonego.z tymi kapielami to prawda,ja od samego poczatku mam zakaz kapieli,niewazne w jakiej wodzie.zawsze biore prysznic,i napewno nie goracy.ja nie mam nisko łozyska,a i tak profilaktycznie biore tylko prysznic.to nic zlego z tym lozyskiem i przy odpowiednim prowadzeniu sie napewno wszystko bedzie dobrze:))bole tez mam nie martw sie-nisko,po bokach-chyba wiazadla puszczaja-macica sie rozrasta.jajniki tez tak jakby mnie kłuły-to normalne.chyba ze sa jakies mocne,nagle bole przewlekle,to lepiej pogadac z lekarzem.nospa mi pomaga jak na razie.czekam na wiesci na temat plci.tak zaczelam troszke kupowac juz rzeczy,powolutku tak-mysle ze trzeba sie odwazyc i juz i byc dobrej mysli.
Nutelka WIELKIE GRATULACJE-zycze zdrowka dla Ciebie i malenstw i czekamy na relacje!!!
Malusia88 musisz wkleic ten link do paska,ktory cie sie wygeneruje po utworzeniu paska w sowim profilu w sygnature jesli dobrze pamietam.
Pozdrawiam:))

reklama
hej dziewczynki :)

Nutelka GRATULACJE!!!!!! fantastyczna waga maluszkow !!!!!:-):-):-):-)
ja to poprostu juz nie moge mam takie mdlosci jak na poczatku ciazy strasznie mnie to meczy:-:)-:)-( czy ktoras z was tez tak ma?

Hej dziewczyny! jestem. polozyli mnie do szpitala od czwartku wieczorem do dzis rano. W sumie profilaktycznie troche i ze wzgledu na ten brzuszek twardniejacy. I wreszcie sie dowiedzialam ze brzuszek przy blizniakach miekki nie bedzie nigdy i tylko na skurcze mam uwazac. Dali mi luteinke i nospe i zelazo profilaktycznie ktore i tak juz biore a wyniki mam dobre. Lozka w szpitaku byly takie potworne ze szczerze mowiac teraz jestem bardziej obolala niz przed nie wspomne o ciaglym wzdeciu porazka. Ciesze sie ze jestem juz w domku. Mam bardzo duuuuuuuuuuuuuzo lezec, czyli tak jak do tej pory.

Nutellka gratuluje!!!! super ze dzieciaczki takie duze!

moi teraz waza 800g i 650g wiec urosly troszke przez tydzien i niezle daja popalic :-)

pozdrawiam!!

hej dziewczyny:):):)
Jedynka dobrze ze pojechałas do szpitala i nie martwisz sie juz tak jak wczesniej.Poobserwowali Cie troszke i teraz bedziesz lezec i odpoczywac i bedzie wszystko dobrze:-)

Właśnie wróciłam z wizyty u lekarza.miałam takie dokladne usg połówkowe.Chłopcy sa zdrowi i rozwijaja się prawidłowo.Tak sie ciesze ze nic sie nie dzieje.Jeden waży 360 g, drugi 350 g.Wszystkie parametry w normach.Jeden leży główka w dół,drugi poprzecznie,ale zaczyna juz kierowac sie na ukos,wiec jest szansa ze sie przekreci w dół.zobaczymy:rofl2:Zawsze si euspokajam po kazdym usg i jestem w dobrym humorze.

Dziewczyny jak sie czujecie dzisiaj Wy??jak tam wasze przygotowania na przyjscie na swiat maluszków?jakie nowe rzeczy sie pojawiaja w wyprawkowych szafach:))

Pozdrawiam serdecznie

Jenefer lekarz tez tak powiedzial,ze jeszcze roznie moga sie ułożyc,wazne ze rosna zdrowo:)Twoje dziewczynki sa takie sliczne na zdjeciach,rowniutkie i okragłe:))
Pozdrowienia

ogladalam dzis wozki i mam problem. mikado duet odpada. ogladalismy taki zwykly mikado nie dla blizniakow i porazka.strasznie niestabilny, nie mowiac juz o wykonaniu kiepskim.zreszta sprzedawca odradzal bo mowi ze nie moze sie pozbyc go i zakurzony stoi. Polecal implasta spider confort i rzeczywiscie fajnie wyglada stabilny wykonanie spoko no i nbajbardzoiej mi sie jednak widzi DorJan duo. ma kolka zwrotne i solidnie wykonany.ale ciakawe jak blizniacze sie sprawuja. natomiast widzialam na zywo kees twin alu i nie ma co nie przypadl mi do gustu bo to typowa spacerowka a gondolki miekkie i na zime to kiepska opcja. X-lander to samo. W tym tygodniu facet ma sprowadzic Dorjana wiec sie okaze jaki on jest :-) i na dobry poczatek kupilismy czapusie 2 ;-). a przed nami jeszcze tyle zakupow...

Justella super ze z dzieciaczkami wszytsko ok i bedzie ok do samego konca!!!!:) jak twoje ruchy?bo ja mam nieduzo w sumie tych ruchow, najbardziej rano i wieczorem a w dzien jak sie poruszam itd to malo czuje....sa to zupelnie inne ruchy niz w ciazy pojedynczej, dokladnie tak jak mowila mataka-polka, najwiecej wypychania,a ch! a dzieciaczki masz ulozone w dole czy na gorze?bo ja w samym dole, czasem mam wrazenie ze ich nogi i raczki wychodza poza macice hehe albo ze wchodza gdzies w pachwiny:):):) widzialas zooma na zywo, ja tez musze gdzies go zobaczyc, choc widzialm na fotkach u dziewczyn. ja jestem na niego zdecydowana, przemawiaja gondolki- na jesien zime rewelacyjne!!!wybralam kolor brazowy z tych kolorow co teraza, mogly by wejsc jakies nowe:):):) i super ze jedno siedzisko jest dosc daleko od drugiego nie beda sie kopaly:)i moga byc tez do siebie odwrocone. Ja na wiosne i tak zakupie parasolke jeden obok drugiego:)duzy masz brzusio:)? ja mam 85cm w pasie, wlasnie sie mierzylam:)

reklama
Witam sie

nutela OGROMNE GRATULACJE

ALEX tak jestem ze slupska, tutaj sie urodzilam, tutaj mieszkaja moi rodzice tzn. 8km za miastem i my teraz dwa lata bedziemy mieszkac w slupsku. a ty rozumiem ze za granica teraz mieszkasz?przyjezdzasz czasem do slupska?:)my praktycznie ten sam etap ciazy:)
Tak mieszkam teraz za granica a do kraju przylatuje co roku ale w tym roku sobie odpuszcze z brzuchatych powodow :-D

Ale sobie w niedziele spieklam ramiona spac teraz nie moge taka nie planowana opalenizna jest najgorsza:wściekła/y:

Do góry