reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Hej dziewczyny:))
Justysia007 nareszcie sie odezwalas,juz zaczynałam sie martwic;)ciesze sie ze, u Ciebie wszysko ok,ze wszystko prawidłowo przebiega.masz racje ze lepiej miec dobrego fachowca troszke dalej, ktory cie poprowadzi,niz pod nosem niepewnego i niedoswiadczonego.z tymi kapielami to prawda,ja od samego poczatku mam zakaz kapieli,niewazne w jakiej wodzie.zawsze biore prysznic,i napewno nie goracy.ja nie mam nisko łozyska,a i tak profilaktycznie biore tylko prysznic.to nic zlego z tym lozyskiem i przy odpowiednim prowadzeniu sie napewno wszystko bedzie dobrze:))bole tez mam nie martw sie-nisko,po bokach-chyba wiazadla puszczaja-macica sie rozrasta.jajniki tez tak jakby mnie kłuły-to normalne.chyba ze sa jakies mocne,nagle bole przewlekle,to lepiej pogadac z lekarzem.nospa mi pomaga jak na razie.czekam na wiesci na temat plci.tak zaczelam troszke kupowac juz rzeczy,powolutku tak-mysle ze trzeba sie odwazyc i juz i byc dobrej mysli.
Nutelka WIELKIE GRATULACJE-zycze zdrowka dla Ciebie i malenstw i czekamy na relacje!!!
Malusia88 musisz wkleic ten link do paska,ktory cie sie wygeneruje po utworzeniu paska w sowim profilu w sygnature jesli dobrze pamietam.
Pozdrawiam:))

reklama
hej dziewczynki :)

Nutelka GRATULACJE!!!!!! fantastyczna waga maluszkow !!!!!:-):-):-):-)
ja to poprostu juz nie moge mam takie mdlosci jak na poczatku ciazy strasznie mnie to meczy:-:)-:)-( czy ktoras z was tez tak ma?

Hej dziewczyny! jestem. polozyli mnie do szpitala od czwartku wieczorem do dzis rano. W sumie profilaktycznie troche i ze wzgledu na ten brzuszek twardniejacy. I wreszcie sie dowiedzialam ze brzuszek przy blizniakach miekki nie bedzie nigdy i tylko na skurcze mam uwazac. Dali mi luteinke i nospe i zelazo profilaktycznie ktore i tak juz biore a wyniki mam dobre. Lozka w szpitaku byly takie potworne ze szczerze mowiac teraz jestem bardziej obolala niz przed nie wspomne o ciaglym wzdeciu porazka. Ciesze sie ze jestem juz w domku. Mam bardzo duuuuuuuuuuuuuzo lezec, czyli tak jak do tej pory.

Nutellka gratuluje!!!! super ze dzieciaczki takie duze!

moi teraz waza 800g i 650g wiec urosly troszke przez tydzien i niezle daja popalic :-)

pozdrawiam!!

hej dziewczyny:):):)
Jedynka dobrze ze pojechałas do szpitala i nie martwisz sie juz tak jak wczesniej.Poobserwowali Cie troszke i teraz bedziesz lezec i odpoczywac i bedzie wszystko dobrze:-)

Właśnie wróciłam z wizyty u lekarza.miałam takie dokladne usg połówkowe.Chłopcy sa zdrowi i rozwijaja się prawidłowo.Tak sie ciesze ze nic sie nie dzieje.Jeden waży 360 g, drugi 350 g.Wszystkie parametry w normach.Jeden leży główka w dół,drugi poprzecznie,ale zaczyna juz kierowac sie na ukos,wiec jest szansa ze sie przekreci w dół.zobaczymy:rofl2:Zawsze si euspokajam po kazdym usg i jestem w dobrym humorze.

Dziewczyny jak sie czujecie dzisiaj Wy??jak tam wasze przygotowania na przyjscie na swiat maluszków?jakie nowe rzeczy sie pojawiaja w wyprawkowych szafach:))

Pozdrawiam serdecznie

Jenefer lekarz tez tak powiedzial,ze jeszcze roznie moga sie ułożyc,wazne ze rosna zdrowo:)Twoje dziewczynki sa takie sliczne na zdjeciach,rowniutkie i okragłe:))
Pozdrowienia

ogladalam dzis wozki i mam problem. mikado duet odpada. ogladalismy taki zwykly mikado nie dla blizniakow i porazka.strasznie niestabilny, nie mowiac juz o wykonaniu kiepskim.zreszta sprzedawca odradzal bo mowi ze nie moze sie pozbyc go i zakurzony stoi. Polecal implasta spider confort i rzeczywiscie fajnie wyglada stabilny wykonanie spoko no i nbajbardzoiej mi sie jednak widzi DorJan duo. ma kolka zwrotne i solidnie wykonany.ale ciakawe jak blizniacze sie sprawuja. natomiast widzialam na zywo kees twin alu i nie ma co nie przypadl mi do gustu bo to typowa spacerowka a gondolki miekkie i na zime to kiepska opcja. X-lander to samo. W tym tygodniu facet ma sprowadzic Dorjana wiec sie okaze jaki on jest :-) i na dobry poczatek kupilismy czapusie 2 ;-). a przed nami jeszcze tyle zakupow...

Justella super ze z dzieciaczkami wszytsko ok i bedzie ok do samego konca!!!!:) jak twoje ruchy?bo ja mam nieduzo w sumie tych ruchow, najbardziej rano i wieczorem a w dzien jak sie poruszam itd to malo czuje....sa to zupelnie inne ruchy niz w ciazy pojedynczej, dokladnie tak jak mowila mataka-polka, najwiecej wypychania,a ch! a dzieciaczki masz ulozone w dole czy na gorze?bo ja w samym dole, czasem mam wrazenie ze ich nogi i raczki wychodza poza macice hehe albo ze wchodza gdzies w pachwiny:):):) widzialas zooma na zywo, ja tez musze gdzies go zobaczyc, choc widzialm na fotkach u dziewczyn. ja jestem na niego zdecydowana, przemawiaja gondolki- na jesien zime rewelacyjne!!!wybralam kolor brazowy z tych kolorow co teraza, mogly by wejsc jakies nowe:):):) i super ze jedno siedzisko jest dosc daleko od drugiego nie beda sie kopaly:)i moga byc tez do siebie odwrocone. Ja na wiosne i tak zakupie parasolke jeden obok drugiego:)duzy masz brzusio:)? ja mam 85cm w pasie, wlasnie sie mierzylam:)

reklama
Witam sie

nutela OGROMNE GRATULACJE

ALEX tak jestem ze slupska, tutaj sie urodzilam, tutaj mieszkaja moi rodzice tzn. 8km za miastem i my teraz dwa lata bedziemy mieszkac w slupsku. a ty rozumiem ze za granica teraz mieszkasz?przyjezdzasz czasem do slupska?:)my praktycznie ten sam etap ciazy:)
Tak mieszkam teraz za granica a do kraju przylatuje co roku ale w tym roku sobie odpuszcze z brzuchatych powodow :-D

Ale sobie w niedziele spieklam ramiona spac teraz nie moge taka nie planowana opalenizna jest najgorsza:wściekła/y:

Do góry