reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

hej:)
dzisiaj trosze pokupowalam rzeczy:)wanienke z wkładem ,myjke,szczoteczke do głowek,ciuszki,niedrapki-powoli odhaczam rzeczy z mojej listy.ja tez czuje sie teraz w miare sprawna,tzn pewnie w porownaniu z tym co bedzie potem jak napisala Kasiona -jak piorko:)))trzeba wykorzystac ten czas na przygotowanie wszystkiego.najwazniejsze jeszcze,ze widzialam zooma na zywo.mi osobiscie sie bardzo spodobał,w miare prosty w obsłudze,bardzo zwrotny jak dla mnie i sklada sie do naprawde niemozliwie małych rozmiarów ten stelarz.takze chyba jak na razie zdecuduje sie na niego.jedyne co mnie przerazilo(ale to w kazdym wozku ktory ogladałam oczywiscie bliźniaczym typu jeden za drugim)jaki długi on jest.jak lokomotywa:))nie widac konca:))
Matko -polko wykorzystajmy ten czas w miare sprawny i cieszmy sie brzusiami:)))ty masz jeszcze dwoch dzieciaczkow do "obrobki"w domciu-naprawde cie podziwiam i trzymam w kciuki abys jak najdluzej mogla sie w pelni nimi zajmowac az do rozwiazania.
Kupilam sobie dzisiaj kolejna ksiazke o fizjologii ciazy,bede sobie czytała.przeczytałam tez poradnik Joanny Tkacz(mamy bliźniąt)"Bliźnięta":-bardzo wam dziewczyny polecam-same praktyczne wskazowki,ale pewnie juz niejedna go czytała z was:)
POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH MAMUŚ:))

reklama
czesc dziewczyny!!!!
gastone- wlasnie zauwazylam ze jestesmy w podobnym tyg:-) mam nadzieje ze wkrotce poczujesz sie lepiej :-), mam do ciebie pytanie jak u ciebie z ruchami dzieciatek, bo u mnie znacznie sie oslabily, tz nie czuje tylu kopniec co przedtem, czuje jedynie delikatne musniecia (delikatne kopniaczki) jak poloze reke na brzuchu i to jak sie przekrecaja co jest bardziej widoczne, tak sobie mysle ze maja malo miejsca, ale martwi mnie to troche.

dziewczyny jak radzicie sobie ze spaniem, bo ja normalnie nie moge znalesc pozycji, podkladam tysiace poduszek pod brzuch, kolana, plecy i nic...nie moge usnac ..:-(

ania5348 Ja wczesniej czułam bardziej dziewczyny w brzuchu tez nie byly one bardzo jakies silne ale czulam a teraz od kilku dni zauwazylam ze mniej sie ruszaja i niewiem wlasnie jaki to jest powod.Martwie sie troche.We wtorek jade na kontrole,mam nadzieje ze bedzie wszystko ok,a dzisiaj mialam koszmarny sen,ze jedna z moich dziewczynek nieprzezyla.........KOSZMAR obudzilam sie mokra:(
Ja na spanie nie narzekam.Klade sie na prawym boku i tak usypiam,potem w nocy kilka razy sie przekrecam z prawgo na lewy z lewego na plecy,ale jak narazie jestem wyspana:)
U mnie leje od samego rana,co za pogoda!!!!

U mnie dziewczynki tez jakby mniej aktywne,mysle ze to z braku miejsca.Spokojnie ,bez paniki.U mnie teraz juz bardziej wypychanie i rozpychanie niz kopniaki.A co pozycji w nocy to jasna sprawa...Tez nie moge znalezc juz pozycji...

Hej dziewczyny.
W czwartek 17.06 przyszły na świat moje blizniaki: Davide 10.30, 3000 gr, 51 cm e Simone 10.31, 2650 gr, 48 cm.
Dziś wychodzimy ze szpitala ;)

Hej dziewczyny.
W czwartek 17.06 przyszły na świat moje blizniaki: Davide 10.30, 3000 gr, 51 cm e Simone 10.31, 2650 gr, 48 cm.

kochana wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!piekna waga dzieciaczków:tak:
oczywiscie zapraszamy na watek mam rozpakowanych.
a ty jak sie czujesz?miałas cc?i oczywiscie jak maluszki?
pozdrawiam

Hej dziewczyny.

Nutella gratulacje !!!!!!!!!!!!!! Ale fajnie się Ciebie czyta, dzieci jak marzenie :-) Wszystko jak w bajce, dzieci ładnie urosły no i do domciu tak szybko wychodzicie, tylko pogratulaować :-) Trzymaj się !!!!!!!!!!!!

Jedne już szczęśliwie rozpakowane inne dołączają do naszego grona podwójnych matek :-) życie jest piękne :rofl2::rofl2::rofl2:

A nam Trójpaczki życze też takiego szczęśliwego zakończenia :-D:-D:-D

reklama
Do góry